Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İyi forumlar. Adobe programlarının tümünü kullanacağım,zbrush,maya gibi programlarda render alacağım bir sistem arıyorum. Tüm parçalarıyla birlikte(monitör dahil) 10500 lira üst sınırım var yardımcı olurmusunuz
Tüm parçaları ile birlikte derken kasa yani sistem + monitör bundan mı bahsediyorsunuz? Yoksa klavye, mouse ve kulaklık gibi şeylerde bu bütçeye dahil mi?
Önerinizi yapacağım ancak son bir soru sorum var. Render için GPU veya CPU hangi bileşeni kullanıyorsunuz? zBrush yazılımını CPU tabanlı bir program. Maya programı da aynı ancak yazılım içinde Realtime yani canlı render işlemi başlatırsanız burada GPU kullanıyorsunuz. Eğer render işleri için ayrı bir 3. parti yazılım kullanıyorsanız örnek V-Ray(CPU tabanlı) yada Keyshot(GPU ve CPU ayrı ayrı yada karma kullanılabiliyor) veya Lumion(%80-90 GPU tabanlı bir render yazılımıdır) bu yazılımlar, o zaman size odağınız neyse ona göre sistemin CPU yada GPU gücü yüksek bir makine önermem gerek.
Ayrıca oyun oynayacak mısınız sistemde buda monitör önerimi etkileyecek bir detay?
Önerinizi yapacağım.
CPU + MB : Intel Core i7-10700KF - 3.643 TL + MSI MAG B560M Bazooka - 1.133 TL = 4.776 TL (MSI Kampanya yapıyor bu bağlantıdan bakabilirsiniz. Bu 2 ürünü alırsanız yazan fiyata paranızın 505 TL kadarını size MSI geri ödüyor. Geri ödeme alınınca bu ikili toplamda 4.271 TL fiyata geliyor bu bu ayarda bir işlemci + anakart bu fiyata piyasada yok gibi şuan.) - NOT : Kampanya sadece belli sitelerde geçerli ve kombin parçalarda yani 2 bileşen alınca geçerli geri ödemelerde 2 ürünün de aynı siteden alınması gerek. Bende buna dikkat ederek ürün önerdim. Yani başka siteden almaya kalkarsanız bilginiz olsun. Ben zaten en ucuz linkleri verdim.
Oyun varsa işin için hazır sistem önermek zorundayım. Oyuncu kartlarının fiyatları tek başlarına zaten 1 sistem parası. Size uyarsa öneri yaparım.
Bu arada öyle ciddi bir oyuncu değilseniz Quadro T400 kartı ile oyun oynayabilirsiniz. Aşağıya bir örnek video atıyorum.