Masaüstü bilgisayarımın sistem sorunu

reny

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisarım da oyun oynarken alt tab yapınca oyuna geri dönmek isteyınce ekranım bugta kalıyor.
Oyun oynarken masaüstünde wındows tuşum çalısmıyor takılıyor. Bu sorunların hepsı ram slotlarını 1-3 den 2-4 e geçirince oldu. bugün de hdd taktım pc ye ve yavaşlık değil fakat oyun açıkken ciddı anlamda sorunlarım oluyor. en kısa zaman da yorumlarınızı beklıyorum .
Ryzen™ 5 3600
MSI X570-A PRO 4400Mhz(OC)
Kingston DDR4 8GB 3200MHz HyperX Fury x2
Gigabyte RTX2060 OC 6G 192Bit
Samsung 970 Evo 500GB 3400/2300 MB/s 
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3

asimturan71

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bildiğim kadarıyla anakartın ramleri en iyi performansında kullanabilmesi için belirlediği kanallar var benimkinde 2-4 olarak göstrriyofu klavuzunda  hdd hakkında bi bilgim yok belki psun yetersiz kalıyor ve ekran kartını besleyemiyordur veya işlemciyi oyundayken işlemlerden veya afterburner den bi bak gpu ve cpu kullanımına görev yöneticisinden de işlemcini kontrol et herhangi oyundayken hangi seviyelerde syrediyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde RAM slotları DUAL Channel çalışıması için 2 RAM varsa 4 slotlu anakartlarda 2 ve 4 numaralı soketlere takılır. Performans sorunları olmasın diye. Ancak diğer 2 slotta DUAL Channel çalışan yuvalardır sorun olacağını sanmıyorum ama problem bu olabilir.

Diğer olasılık ise 2 ve 4 numarada takılıyken RAM 'lerin XMP profili açıksa veya manuel OC varsa siz BIOS ayarını sıfırlamadan slot değiştirdiyseniz OC işlemi diğer 2 slota uygulandığı için bir performans sorununuz olması normaldir. BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp kaydedin ve sistemi önce XMP veya manuel OC olmadan çalıştırın sorun yoksa XMP yada OC işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak BIOS sürümünüzü mutlaka güncel tutun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri