Masok Şifreleme

konas06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, 
Google ye Pc sorunları ile ilgili tavsiye forum dediğinde ilk çıkan sayfa olarak "pchocası.com " çıktı karşıma. 
Son günlerde uğraştığım bir sorun ile ilgili sizi bilgilendirmek ve danışmak için bu konuyu açıyorum. 
masok adında bir fidye yazılımı ile karşı karşıyayım. 
Hiç bu konuda bilgisi olan var mı ? 
Şu bilgileri ekleyeyim bunları göz önüne alarak yardımcı olursanız sevinirim. 

Kullandığım sistem Win 10 64 bit.
Bu masok şifreleme yazılım ile karşılaştığımda ilk yaptığım işlem format atmak oldu. 
Ancak sürücülerim şu şekilde, C ve D iki sürücülü bir pc. 
Ben C ye format attım doğrudur Ancak D sürücüsünde  bütün dosyalar olduğu gibi duruyor ama hepsi şifreli ve masok uzantılı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genelde fidye yazılımlarının büyük bir kısmına müdahale edemezsiniz ancak bu .masok uzantısına sahip virüs yazılımının 1/2 çözüm önerisine rastladım deneyebilirsiniz. Birde eğer C diskini format işlemi ile kurtardıysanız ben olsam D diskini sisteme sağlam bir virüs yazılımı kurmadan bağlamazdım eğer format attıktan sonra virüs yazılımı olmadan D diskini bağladıysanız C diskinize yine bulaşmış demektir. Öncelikle şöyle yapardım C diskine format atıp sağlam bir antivirüs yazılımı kurardım ki benim tavsiyem bu tür fidye yazılımlarında iyi olan 2 yazılım biliyorum Bitdefender Total Security ve Malwarebytes yazılımı bunlardan birisini kurun C diskine format attıktan sonra yazılımı kurun ve D diskini öyle takın taratın ve verdiğim sitelerdeki çözümleri sonra deneyin.

1 : https://www.youtube.com/watch?v=h0Waama1Y7U
2 : https://cfoc.org/tr/masok-virus-file-masok-ransomware-remove-restore-data/

NOT: Çözüm için asla ama asla bir dosya/yazılım indirmeyin sadece Windows üzerinden yapılabilecekleri uygulayın.

Çözülmez ise başka bir önerim yok maalesef disklere yada dosyalara veda edin derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri