Mavi Ekran (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)

Çağrı Sefa Senetci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ilk olarak 
bilgisayar topladım yaklasık 1750 liraya felan olması lazım 
sistem özellikleri ;
[font=arial, sans-serif]Asus M5A78L-M LX 3 Soket AM+3 DDR3 1866Mhz Anakart[/font]
Asus Dual rx 460 o2g 2gb ekran kartı 
Amd fx 4320 x4 0 ghz 8mb 32nm am3+ İşlemci 
[font=arial, sans-serif]8gb gskill Ram [/font]
[font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif]1 tb harddisk [/font][/font][/size][/font][/size]

[font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif]konuya dönecek olursak oyunlarda felan biraz oynadıgımda DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum[/font][/font][/size][/font][/size]
[font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif]bazı oyunlarda ekran sade siyah oluyo sonra geliyo [/font][/font][/size][/font][/size]
[font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif]ama ağır oyunlarda (gta 5 gibi ) Pc direk kapanıyo yeniden başlıyo mavi ekran hatası veriyo yani [/font][/font][/size][/font][/size]
[font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif][size=small][font=arial, sans-serif]ayrıca video izleyincede [size=small][font=arial, sans-serif] [/font][font=arial, sans-serif]DR[/font][font=arial, sans-serif]IVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum[/font][/font][/size][/font][/size][/font][/size]
sebebini bilen duyan gören varsa yazsın arkadaşlar bu hatadan kurtulmak istiyorum

KS

Çağrı Sefa Senetci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
tek hata kodu bu degıldır sanırım dostum. daha fazla metın var orda :D

eger agır oyunlarda kapatıyorsa sıcaklıkla ılgılı sorun yasıyor olabılırsın. hıc bırsey yapmadan bılgısayarına

HWMonitör yükleyip sıcaklık değerlerini
HDTune ve ya HDD Sentinel yükleyip HDD'ni
Memtest86 yükleyerekte ramlerini kontrol edermısın.

hwmonitor sonuçları : http://i.hizliresim.com/5gyQPA.png 
HDD Sentinel sonuçları : http://i.hizliresim.com/dPB7jZ.png

PCMaster' Alıntı:
tek hata kodu bu degıldır sanırım dostum. daha fazla metın var orda :D

eger agır oyunlarda kapatıyorsa sıcaklıkla ılgılı sorun yasıyor olabılırsın. hıc bırsey yapmadan bılgısayarına

HWMonitör yükleyip sıcaklık değerlerini
HDTune ve ya HDD Sentinel yükleyip HDD'ni
Memtest86 yükleyerekte ramlerini kontrol edermısın.
şimdide ram testini yaptım pass complate ,no errors,prees esc to exit dedi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri