MAVİ EKRAN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizde O.C. var mı varsa işlemi geri alın. Yoksa format işlemi deneyin.

Attığınız linkte olan dosyalar DMP formatında SS olarak paylaşın hata koduna bakmak bir fikir edinmek için yeterli olur. Çok üst düzey kişiler hariç Mavi ekran kodunun tam olarak ne anlama geldiğini anlamaz. Sadece fikir edinebiliriz.

KS

Yusuf Kerem Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemde o.c yok hata kodları 0x000000A,0x0000003b,0x00000018 sistemde 2 ekran karti var birisi intel birisi nvidia harici kartımda sorun yok digerinde sorun olusmayacahini dusundugumden test yapmadim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
INTEL olan işlemci içindeki HD Graphics 'tir bu dert değil.

0x000000A bu hata kodu O.C. işlemlerinden meydana gelen bir hata. Sadece işlemci değil RAM 'inizi XMP profili ile O.C. ediyorsanız ve RAM 'lerde bir hata varsa yada o hazır profilde buda neden olabilir. Ayrıca Ekran Kartıda aynı şekilde kendi yazılımından OC moda filan alıyorsanız ve yazılımda bir sorun varsa buda neden olur buna. RAM testi uzun sürebilir ama denenebilir. OC ile ilgili tüm her şeyi geri alın RAM XMP 'si ve Ekran Kartı dahil.

0x0000003B bu hata ise RAM ve Ekran Kartınızda bir hata varsa meydana gelen bir hata kodu. Ben bu hata ile yukarıdaki bir olduğu için daha çok RAM 'inizde bir sorun olduğu kanısına vardım.

0x00000018 bu hata ise iki nedenden ortaya çıkan bir hata. İlki daha çok sürücü ile alakalı iki sürücünün çakışması yanlış sürücü vs. gibi durumlarda meydana gelen bir hata. INTEL HD Grafik biriminizi ya devre dışı bırakın yada sürücüsünü kaldırın. Diğeri ise RAM 'de bir arıza olduğunda RAM 'in REFERENCE_BY_POINTER bu çalışmayı sistemde durdurmasından meydana gelen bir hata.

RAM testi ile başlamak en doğrusu gibi geldi ama önce ekran kartı sürücünüzü bırakın sadece sistemde diğer sürücüyü kaldırın ve işe yaramaz ise Aygıt Yöneticisinden devre dışı bırakın INTEL HD Graphics aygıtını. Sonra RAM 'lere geçebiliriz.

RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.

• Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. 10 dk. kadar testi sürdürün ve aşağıda büyükçe bir kod bölümü var bu kısımda eğer bir tane bile Kırmızı bir girdi çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir.
  • Eğer 2 yada daha fazla RAM kullanıyorsanız teker teker teste sokun ki kodları ayıklamak zorunda kalmayın hangisi arızalı diye.
Arızalı RAM sonucu ile karşılaşırsanız sorun RAM 'lerinizdedir.

KS

Yusuf Kerem Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler ama bilgisayarım da overclock hiç yapılmadı ve öyle bir şey olabilir diye biosu yeniden kurduk bios update yapsak bir faydası olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yusuf Kerem Aydın' Alıntı:
öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkürler ama bilgisayarım da overclock hiç yapılmadı ve öyle bir şey olabilir diye biosu yeniden kurduk bios update yapsak bir faydası olur mu?

Sıkıntı yok BIOS update yapmakta yapılabilir ama dediğim RAM testini yapın ki sonuçları eleyelim.

KS

Yusuf Kerem Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam şu an bilgisayara erişimim yok bana biraz süre verirseniz sevinirim pazar günü yapabilirim size pazar günü söylediğiniz şeyleri yaptıktan sonra geri dönüş yapacağım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yusuf Kerem Aydın' Alıntı:
hocam şu an bilgisayara erişimim yok bana biraz süre verirseniz sevinirim pazar günü yapabilirim size pazar günü söylediğiniz şeyleri yaptıktan sonra geri dönüş yapacağım

Tabi ki konunuz açık kalacak siz deneyip sonuçları paylaşırsınız.

KS

Yusuf Kerem Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Söylediğim gibi söylenenleri yaptım. ama bazıları olmadı mesela intel grafik kartımı devre dışı bıraktım görüntü gitti ve kapattım açtım kart yeniden açilmiş ram testini yaptım hiç bir sorun cikmadi ve tekrar söylemekte fayda var bilgisayarımda overclock yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman 2 olasılık kalıyor 1. si HDD kullanıyorsanız ve Windows bu HDD 'de ise diskinizdeki Bad Sector veya başka bir hata sistemi kapatıyor olabilir. https://www.hdtune.com/ bu yazılımı indirin ve Error Scan taraması yapın. Eğer kırmızı işaretler çıkarsa diskiniz arızalı demektir ve sistem bundan dolayı kapanıyordur büyük ihtimalle. Birde direkt Windows kaynaklı bir sorun olabilir bunun için ise sisteme Format atın. Format işlemi genel geçer tüm sorunları çözer. Eğer Windows kaynaklıysa sorun bu sayede tarih olur.

KS

Yusuf Kerem Aydın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hard diskimi değiştirdim sorun devam etti ve windows 7 ve tüm üst sürümleri denedim ve çözüm bulamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman sisteminizde bir kısa devre veya arızalı bir bileşen var. Bu sorunun ne olduğunu ancak deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz. Bir bilgisayar tamircisine götürün başka bir alternatif kalmadı. Yazılımsal değil, RAM değil, HDD değil bu durumda anakart , ekran kartı , işlemci ve güç kaynağı kalıyor. Bunların teker teker başka sistemlerde test edilmesi gerek ki sorun belli olsun. Bu soruna forum vs. gibi yerlerde tek başınıza ekipman, donanım ve deneyim olmadığından tabi elektronikten anlamıyorsanız çözemezsiniz bu yüzden konuyu kapatıyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri