Mekanik Klavye Önerisi (İş + Oyun)

ernu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Yeni topladığım sistem için bir klavye arıyorum, mekanik çok sesli olmayan ve kablosuz bir model bakıyorum. Bütçe sorunum yok, Logitech G915 X Lightspeed'i araştırdım fakat çift tıklama sorunundan çok bahsedilmiş, aynı şey muadil Razer modelinde de söylenmiş. Üstelik her iki modelde de switch'ler sabit, değiştirilemez geliyormuş. Bu da ilerisi için problem yaratabilir benim için..

Dahili keypad olması çok önemli çünkü iş için de kullanacağım, sayılarla fazlasıyla işim oluyor. Harici keypad almayı düşünmüyorum çünkü masaüstüne kalabalık olsun istemiyorum.. ARGB zaten birçok modelde artık var, fakat programlanabilir tuş olması da işime çok yarar. Logitech ve Razer modellerinde zaten direkt olarak ayrı tuşlar fakat Çinli markalarda daha çok üst sayı tuşları ile uygulamalar gördüm..

Tüm bunlar düşünüldüğünde önerebileceğiniz marka, modeller nelerdir? :)

Şimdiden teşekkür ederim.

Ali00

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bende Asus tuf k3 var valla iki senedir canavar gibi hiç bir şey olmadı daha

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Numpedli olanlar boyutta %96 veya %100 olarak tabir edilenler.
Sizin baktığınız türde low profil olanlar özellikle Uzun metin yazma için, sık sık metin girmek zorunda olanlar için çok daha ergonomik ve uygun oluyorlar.
Logitech G915 X Lightspeed güzel aslında da hot-swap özelliği olmayışı ve sıkıntılarından bahsetmişsiniz.

Almışken hall effect alayım deseniz bunlarda göremedim tam boy numped li türden olanlardan.

Logitech G915 X Lightspeed buna yakın olanlardan gözüme çarpan:

Keychron K5 Max%100 Brown Switch Kablosuz Türkçe Mekanik Karbon Siyah Gaming Klavye (K5M-H3-TR)
Fiyatlar bunun da yüksek malesef...

Yine low profil olup bu model hot-swaptır. Yalnız klavye iskeleti metal değil. Türkçe olması da bir avnaj olabilir
Bir ikinci eksisi RGB olmasına karşın tuşlardaki harf veya rakam baskıları şeffaf değil. Örneğin M harfi aydınlanmıyor diyelim. Tuş aralıklarından ışık sızıyor.
Tactile (dokunsal) switch : Brown switch Özellikle yazı yazmak için çok daha uygun.

Başka bu tür özellikle low profil tam boyut gözüme çarpmadı.

----------------------

Öte yandan, mutlaka kablosuz özelliği ve low profil olmasa da olur derseniz seçenekler artacaktır.....

KS

ernu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Numpedli olanlar boyutta %96 veya %100 olarak tabir edilenler.
Sizin baktığınız türde low profil olanlar özellikle Uzun metin yazma için, sık sık metin girmek zorunda olanlar için çok daha ergonomik ve uygun oluyorlar.
Logitech G915 X Lightspeed güzel aslında da hot-swap özelliği olmayışı ve sıkıntılarından bahsetmişsiniz.

Almışken hall effect alayım deseniz bunlarda göremedim tam boy numped li türden olanlardan.

Logitech G915 X Lightspeed buna yakın olanlardan gözüme çarpan:

Keychron K5 Max%100 Brown Switch Kablosuz Türkçe Mekanik Karbon Siyah Gaming Klavye (K5M-H3-TR)
Fiyatlar bunun da yüksek malesef...

Yine low profil olup bu model hot-swaptır. Yalnız klavye iskeleti metal değil. Türkçe olması da bir avnaj olabilir
Bir ikinci eksisi RGB olmasına karşın tuşlardaki harf veya rakam baskıları şeffaf değil. Örneğin M harfi aydınlanmıyor diyelim. Tuş aralıklarından ışık sızıyor.
Tactile (dokunsal) switch : Brown switch Özellikle yazı yazmak için çok daha uygun.

Başka bu tür özellikle low profil tam boyut gözüme çarpmadı.

----------------------

Öte yandan, mutlaka kablosuz özelliği ve low profil olmasa da olur derseniz seçenekler artacaktır.....

Hocam detaylı cevap için teşekkür ederim, aslında maksimum 15k'lık bir bütçe belirledim kafamda (Logitech, Steelseries ve Razer tepe modellerini baz alarak)

Fakat işte bazı sorunlardan bahsedilmiş ve sıklığı epey fazla o yüzden biraz uzaklaştım G915x 'den..

TKL modellerde seçenekler çok daha fazla fakat numpad'e ihtiyacım olduğu için gidip TKL alıp yanına ilave numpad almak bana biraz saçma geliyor çünkü sürekli masada olması gerekecek, sürekli elimin altında olması gerekecek, eee böyle olunca da sabit almak çok daha mantıklı geliyor hem fonksiyonel açıdan hem de görsellik açısında..

Bugüne kadar hiç metal kasa klavye kullanmadım hatta şuanda da zaten Logitech K850 kullanıyorum. Fakat metal çerçevelerin epey sağlam olduğu belirtiliyor.

wraithesports sitesinde gezerken Yunzii IF99 Pro dikkatimi çekti, fiyat olarakta 5k'nın altında.. Yine sizin attığınız Keychron markasının da çok güzel modelleri var ve fiyat olarak bizim bildiğimiz tepe markalardan yine daha ucuz kalıyor.

Açıkçası sesli olmayan ve fonksiyonel bir mekanik klavye arıyorum. Dolayısıyla switch çeşitleri konusunda pek bilgim yok hala araştırıyorum, alırken nelere dikkat etmeliyim hala araştırmaya devam ediyorum.. Sizin önerdiğiniz modellere de bakacağım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
TKL alıp yanına ayrıca numped almak elbette olabilecek iş değil %96-%100 numped klavyeler varken..

Metal derken tamamı metal olmuyor genelde. Tamamen metaller var da değmez, çok özeldirler ve uçuk fiyatlıdırlar.
Kasa-iskelet üst kısmı veya kasa altı metal olanlar da var.

Low - düşük profil şart değilse ki, bu durumda inceleyeceğiniz marka-modeller artar.

Şahsi tavsiyem yazı için (oyunda da sıkıntısı çıkarmaz) brown switch - tactile - dokunsal olarak geçer. Bunları da bir incelemeniz.
Red switch ler biraz hassas oluyorlar. Yanlışlıkla serçe parmağınız hafifçe dokunsa dahi yazabiliyor.

Hot-swap -- değiştirilebilir switch
Ayrıca gasket mount (gasket montaj) özellikli geçenler olursa, bunlar yazmada hafif bir esneklik sağlar. tuşlara basmada...

Birde aklıma gelmişken resmi sitesinde yazılımı var mı diye bakarsınız. Tuş atamalarda kullanışlı olur.

Son düzenleme:

ÖrümcekAdam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhaba,

Yeni topladığım sistem için bir klavye arıyorum, mekanik çok sesli olmayan ve kablosuz bir model bakıyorum. Bütçe sorunum yok, Logitech G915 X Lightspeed'i araştırdım fakat çift tıklama sorunundan çok bahsedilmiş, aynı şey muadil Razer modelinde de söylenmiş. Üstelik her iki modelde de switch'ler sabit, değiştirilemez geliyormuş. Bu da ilerisi için problem yaratabilir benim için..

Dahili keypad olması çok önemli çünkü iş için de kullanacağım, sayılarla fazlasıyla işim oluyor. Harici keypad almayı düşünmüyorum çünkü masaüstüne kalabalık olsun istemiyorum.. ARGB zaten birçok modelde artık var, fakat programlanabilir tuş olması da işime çok yarar. Logitech ve Razer modellerinde zaten direkt olarak ayrı tuşlar fakat Çinli markalarda daha çok üst sayı tuşları ile uygulamalar gördüm..

Manyetik Olur Mu

Merhaba,

WLMouse Ying75 CF
WLMouse Huan63

Zafer_26.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
RA05 TUF GAMING K3 D/RD modelini daha önceden 1 hafta kadar deneme fırsatım olmuştu. Gayette güzeldi çok yönlü kullanışlıydı. Bütçeniz yeterliyse tercih edebilirsiniz.

KS

ernu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RA05 TUF GAMING K3 D/RD modelini daha önceden 1 hafta kadar deneme fırsatım olmuştu. Gayette güzeldi çok yönlü kullanışlıydı. Bütçeniz yeterliyse tercih edebilirsiniz.
Bu model sanırım kablolu ben kablosuz model bakıyorum, daha doğrusu kablosuz da kullanılabilen bir model.

uyl0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Merhaba,

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri