- Tepki
- 1
Selamlar abi, ben YouTube'da kendi çapında içerik üreten "fufuuu" kanalından Fuat. Bu konuyu kendim için değil, videolarımda her zaman yanımda olan, imkansızlıklar içinde bana yoldaşlık eden can dostum Hayrullah için açıyorum.
Biz normalde Samsun'da birlikteydik. Fakat arkadaşım Hayrullah maalesef 2025 yılında babasını kaybetti. Bu acı kaybın ardından ailece Ordu'ya taşınmak zorunda kaldılar. Evde 3 kardeşler ve babalarının vefatından sonra ailenin tek önceliği geçim oldu. 2025'ten beri Hayrullah ile yüz yüze görüşemiyoruz, aramıza şehirler girdi ama dostluğumuz, bağımız Discord üzerinden ve çektiğimiz videolarla hiç kopmadı. Elindeki o eski Acer laptop, şu an ona babasından kalan en kıymetli emanet ve bizim tek bağımız ama artık tamamen pes etmiş durumda.
Aramızdaki bu samimiyeti, Hayrullah'ın ne kadar efendi bir çocuk olduğunu ve o bilgisayarın çaresizliğini kanıtlarıyla birlikte kronolojik olarak buraya bırakıyorum. Ne olur bu sese kulak verin:
Biz normalde Samsun'da birlikteydik. Fakat arkadaşım Hayrullah maalesef 2025 yılında babasını kaybetti. Bu acı kaybın ardından ailece Ordu'ya taşınmak zorunda kaldılar. Evde 3 kardeşler ve babalarının vefatından sonra ailenin tek önceliği geçim oldu. 2025'ten beri Hayrullah ile yüz yüze görüşemiyoruz, aramıza şehirler girdi ama dostluğumuz, bağımız Discord üzerinden ve çektiğimiz videolarla hiç kopmadı. Elindeki o eski Acer laptop, şu an ona babasından kalan en kıymetli emanet ve bizim tek bağımız ama artık tamamen pes etmiş durumda.
Aramızdaki bu samimiyeti, Hayrullah'ın ne kadar efendi bir çocuk olduğunu ve o bilgisayarın çaresizliğini kanıtlarıyla birlikte kronolojik olarak buraya bırakıyorum. Ne olur bu sese kulak verin:
- Aralık 2024 (Minecraft & Valorant 1. Bölüm - Samsun Günleri): Hayrullah maddi imkansızlıklardan dolayı orijinal Minecraft alamadığı için oyuna bile giremiyordu, sadece beni dışarıdan bir yorumcu gibi destekleyerek videolara katılabiliyordu. Minecraft videomuzda (Dakika 30:34) mousepad'i bile olmadığı için mouse'u örtünün üstünde kullandığını konuşuyoruz. Aynı videonun (Dakika 54:48) kısmında ise ezan okunduğu için saygısından dolayı oyunun ortasında sesini kapatıyor. O kadar efendi, temiz bir çocuk. Aynı dönem Valorant 1. Bölümde (Dakika 21:02) bir oyuncunun sistemini duyup hüzünle 'Adamın 3 tane ekran kartı varmış...' diye iç geçiriyor. Hatta bu videoda (Dakika 00:22) heyecanla 'Videoyu okulda akıllı tahtadan birlikte izleriz değil mi?' diyor. O zamanlar okulda sınıfça videolarımızı izlerdik.
- Minecraft Videosu: https://youtu.be/LzLrbK6RlmI
- Valorant 1. Bölüm: https://youtu.be/CHxL4Iftge8
- Mart 2025 (Benim Hediyem): Arkadaşımın bu çaresizliğine ve mouse'u örtü üstünde kullanmasına gönlüm razı olmadı. O videolardan 3 ay sonra kendi harçlıklarımı biriktirerek ona mouse, klavye, kulaklık, kulaklık standı ve mousepad aldım. Örtü devrini el birliğiyle kapattık.
- 2025 Ortası (Acı Kayıp ve Zorunlu Ayrılık): Hayrullah babasını kaybetti ve ailesiyle birlikte Ordu'ya taşındı. O günden beri yüz yüze görüşemedik. Elindeki o eski Acer laptop artık ona hem babasından kalan en büyük yadigar hem de benimle iletişim kurabildiği tek araç oldu.
- Aralık 2025 (Valorant 3. Bölüm - Mesafeler ve Sistemin Çöküşü): Benim aldığım çevre birimleri sapasağlam duruyor ama uzaktan da olsa bağımızı tutan o laptop artık oyunları kaldıramıyor. Son videomuza bakarsanız (Dakika 15:52) Hayrullah bizzat 'Eskiden ben çok iyi oynuyordum, ne oldu lan bana?' diyerek sistemin drop yemesinden yakınıyor. En acısı videonun sonunda (Dakika 23:41) bilgisayar tamamen kilitlenip videoda oyundan atıyor ve telefonda bana 'Direkt oyundan attı, kapandı' diyor. Aramızdaki tek bağı da o eski bilgisayar koparıyor.
- Valorant 3. Bölüm: https://youtu.be/2gtCI5-_R4M