Microsoft Edge Hariç Hiçbir Tarayıcı Açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yahya Kağan Bektaş

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar,
Benim pcde dün akşamdan beri Microsoft Edge hariç hiçbir tarayıcı çalışmıyor. Chrome'u kaldırıp tekrar kurdum, Opera fln yükledim sorun devam ediyor. Hata şöyle, Chrome'a çift tıklayıp açıyorum ama ekran bi anlığına gelip gidiyor. Operada da aynı sorun var. Daha fazla denemedim, sadece Edge sorunsuz çalışıyor. Virüs taraması yaptım temiz çıktı, görev yöneticisinde de herhangi bir şey gözükmüyor Chrome veya Opera hakkında. Çözüm nedir acaba yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows odaklı bir sorun olabilir. Aşağıdakileri bir deneyin.

Başlata CMD yazıp Komut İstemini Yönetici Olarak Çalıştırın. Daha sonra DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin ve son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereleri kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin. Bu işlemler Windows odaklı bir sorun varsa eksik dosya vs. veya bir farklı ayar sorunu çözecektir.

Bir sistem kalıntısı sorun yaratıyor olabilir. Bu yüzden kalıntıları temizlemek işe yarayabilir. 
  • @echo off
  • del /s /f /q "%userprofile%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "%userprofile%\appdata\local\temp\"*.*
  • exit
Bunları birkaç yöntem ile girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. 2. yöntem ise bir Not Defteri açmak ve yukarıdaki kodları yazmak yada kopyalamak. Daha sonra Dosya > Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak temizleme işlemi tamamlanacak ve kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki ortalama 1 dk. sürebilir bazıları. Böyle bir şey olursa uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. Son yöntem ise %userprofile%\Recent , C:\Windows\Prefetch , C:\Windows\Temp , %userprofile%\appdata\local\temp bu klasörlere girip her şeyi toplu el ile silmek. Bazı klasörlere girerken onay isteyebilir sorun yok. Bazı dosyalar silinirken uyarı verebilir o an kullanıyor olma ihtimali oldukları için. Geçin sorun yok silinmeyenleri.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ccleaner yazılımını kullanarak bu diğer tarayıcıları kaldırın sisteminizden. Sonra tekrar bu yazılımı kullanarak Kayıt Defteri taraması yapıp tüm sorunları temizleyin. Bu işlemi en az 2 defa tekrar edin ki önerim 3 kes tekrar etmenizdir. Sonra sistemi yeniden başlatıp yazılımları kendi sitelerinden tekrar indirip kurup deneyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri