Mikrofon Jak Girişi Bozuldu Yardım Lütfen!

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamün aleyküm hocalar. Benim bir problemim var. Pc de Ön Mikrofon jak girişim bozuldu. Artık sesler cızırtılı bir şekilde gidiyor, arka jaka takınca ise sesler daha az gidiyor. Hatta neredeyse duyulmuyor bile. (Bu sebepten dolayı ön jakı kullanıyordum) Kulaklık çalışıyor sıkıntısı yok. Sorunum bu, yardıma ihtiyacım var.
Bunun için usb ses kartı mı almam gerekiyor? Usb ses kartı alırsam sesi düşürür mü? Veya kaliteyi bozar mı? Ve varsa önerdiğiniz, usb ses kartı modelleri bekliyorum :)

Anakart: Msi B250m bazooka
Kulaklık: Sennheiser GSP300

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ön mikrofon jak girişinde ki lehimler belki zamanla hasar görmüş olabilir ufak bi lehim işlemi ile belki düzeltilebilir,
ayrıca usb ses kartlarını tavsiye etmem eskiden ihtiyacım olduğu için almıştım ama hiç güzel değiller daha sonra sıfırı 70 tl ye CREATIVE SB 5.1 PCI ses kartı almıştım ama bir 6-7 senesi vardır kartın sanırım

KS

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
LordOfTheZalim' Alıntı:
Ön mikrofon jak girişinde ki lehimler belki zamanla hasar görmüş olabilir ufak bi lehim işlemi ile belki düzeltilebilir,
ayrıca usb ses kartlarını tavsiye etmem eskiden ihtiyacım olduğu için almıştım ama hiç güzel değiller daha sonra sıfırı 70 tl ye CREATIVE SB 5.1 PCI ses kartı almıştım ama bir 6-7 senesi vardır kartın sanırım

Öyle bir imkan varsa iyi olur, fakat kasayı mı götürmem gerekiyor bilgisayarcı ya? Yoksa mikrofon soketini sökmem yeterli midir? Sökülebiliyorsa tabi.
Usb ses kartını neden tavsiye etmiyorsunuz? Kalite olarak bozuyolar mı sesi. Bu arada eyw hocam :)

LordOfTheZalim

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Düzgün bir bilgisayarcı bulursan eminim ki sorununu ufak bir maliyetle çözer sanırım kasayı götürmen gerekli olabilir, usb ses kartı ben ucuzlardan almıştım çok kötü ses veriyordu ondan tavsiye etmiyorum ama ucuza bulabilirsen pcı girişli ekran kartı tavsiye ederim benimde anakarttan kaynaklı ses gelmiyordu kasadan pcı ses kartı alıp çözmüştüm sorunu :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arka jak girileri yani ses çıkış portları anakarta dahil olanlar sesin daha yüksek çıkması ve kayıpsız temiz iletilmesi için olan bölümler. Yani sesin duyulmayacak kadar az çıkmasının yazılımsal ayar vs. gibi bir sorununuz var demektir eğer kart arızalı değilse tabi. Realtek mi kullanıyorsunuz eğer Realtek ise ses yazılımın ayarlarını gösteren bir kaç SS paylaşın. Birde başlatta bulunan ses simgesine sağ tıklayın ses efekti deyin ve açılan pencereden Kayıttan yürüt sekmesinden hoparlöre çift tıklayın ve düzeyler kısmından tüm ayarları en tepe seviyeye çekin ve geliştirmeler sekmesinden tüm efektleri devre dışı bırak deyin ve Uygula/Tamam birde böyle deneyin.

KS

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birde başlatta bulunan ses simgesine sağ tıklayın ses efekti deyin ve açılan pencereden Kayıttan yürüt sekmesinden hoparlöre çift tıklayın ve düzeyler kısmından tüm ayarları en tepe seviyeye çekin ve geliştirmeler sekmesinden tüm efektleri devre dışı bırak deyin ve Uygula/Tamam birde böyle deneyin.
Böyle yapınca ses azalıyor.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Arka jak girileri yani ses çıkış portları anakarta dahil olanlar sesin daha yüksek çıkması ve kayıpsız temiz iletilmesi için olan bölümler. Yani sesin duyulmayacak kadar az çıkmasının yazılımsal ayar vs. gibi bir sorununuz var demektir eğer kart arızalı değilse tabi. Realtek mi kullanıyorsunuz eğer Realtek ise ses yazılımın ayarlarını gösteren bir kaç SS paylaşın.
tam olarak dediğiniz anlamadım. Nasıl ve nerden ss almam gerekiyor anlatabilir misininiz.

Yazılım Güncelledikten Sonra:

Yazılımda eski sürüme dön dedikten sonra:

Yazılımı güncelleyince mikrofondan giden ses ve kulaklıktan(Hoparlör Aygıtından) gelen ses azalıyor. Birde Aygıtlar da oynama oluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hoparlöre çift tıklayın yada sağ tıklayın özellikler deyin bir pencere açılacak ve dediğim ayarlar orada. Düzeylerde sekmesinde her şeyi sona çekin. Geliştirmeler sekmesinde Anlık Mod işaretliyse devre dışı bırakın ve Tüm ses efektlerini engelleyi tıklayın. Daha sonra Gelişmiş sekmesindeki her şey işaretli olsun Uzamsal ses 7.1 açmak için orayı geçebilirsiniz.

Yazılım derken şunu kastediyorum, örneğin ben Realtek kullanıyorum ses kartım Realtek ve yazılımı var bu kartın ki her Realtek veya benzeri ses kartının yazılımı vardır. Anakartınızın sitesindeki Support/Destek kısmında Driver/Sürücü kısmından Audio/Ses sürücünüzü indirebilirsiniz eğer kurmadıysanız. https://www.tenforums.com/attachmen...b3-r2-.png?s=7d60fd1507b09c3b56620e1da911cc91 benim kullandığım sürümünün arayüzü bu sizdeki daha farklı olabilir buradaki pencerelerden SS alın paylaşın ayarlarınıza bakayım.

KS

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yazılım derken şunu kastediyorum, örneğin ben Realtek kullanıyorum ses kartım Realtek ve yazılımı var bu kartın ki her Realtek veya benzeri ses kartının yazılımı vardır. Anakartınızın sitesindeki Support/Destek kısmında Driver/Sürücü kısmından Audio/Ses sürücünüzü indirebilirsiniz eğer kurmadıysanız. https://www.tenforums.com/attachmen...b3-r2-.png?s=7d60fd1507b09c3b56620e1da911cc91 benim kullandığım sürümünün arayüzü bu sizdeki daha farklı olabilir buradaki pencerelerden SS alın paylaşın ayarlarınıza bakayım.

Mikrofon:

Hoparlör:

ugur.gozaydin' Alıntı:
Hoparlöre çift tıklayın yada sağ tıklayın özellikler deyin bir pencere açılacak ve dediğim ayarlar orada. Düzeylerde sekmesinde her şeyi sona çekin. Geliştirmeler sekmesinde Anlık Mod işaretliyse devre dışı bırakın ve Tüm ses efektlerini engelleyi tıklayın. Daha sonra Gelişmiş sekmesindeki her şey işaretli olsun Uzamsal ses 7.1 açmak için orayı geçebilirsiniz.
faydası olmadı malesef. ön jaktan çok daha fazla ses ve daha net ses geliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çok acayip bir durum arka JAK çıkışlarının doğası gereği daha net ve daha çok ses vermesi gerek. Acaba Realtek 'te yeşil olan JAK girişine sağ tıklayabiliyor musunuz, eğer tıklayabiliyorsanız açılan pencerede Konnektörü yeniden görevlendir gibi bir seçenek varsa buna tıklayın ve bağlı aygıtı Hoparlör yada Kulaklık olan değiştirin.

İşe yaramaz ise ya anakartı bir tamirciye yada servisi varsa buna gönderin ki eğer sorun çıkarsa aşağıdaki gibi bir ses kartı alacaksınız.

Asus Xonar DG 5.1 Kanal PCI Gaming Ses Kartı - 221,70 TL
https://www.sinerji.gen.tr/asus-xonar-dg-51-kanal-pci-gaming-ses-karti-pmu414741

Asus Xonar DGX 5.1 PCIEx Ses Kartı - 269.67 TL
https://www.itopya.com/asus-xonar-dgx-51-pciex-ses-karti/

KS

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çok acayip bir durum arka JAK çıkışlarının doğası gereği daha net ve daha çok ses vermesi gerek. Acaba Realtek 'te yeşil olan JAK girişine sağ tıklayabiliyor musunuz, eğer tıklayabiliyorsanız açılan pencerede Konnektörü yeniden görevlendir gibi bir seçenek varsa buna tıklayın ve bağlı aygıtı Hoparlör yada Kulaklık olan değiştirin.
Hoparlörden gelen ses arttı :)
Fakat mikrofondan ses gitmiyor karşı tarafa, kesik kesik geliyor. Cihazı dinle yapıyorum. Ses kesik kesik geliyor. ve cihazı dinle kapalı olmasına rağmen şuan, sesimi duyuyorum. Asıl sorunum mikrofon :/

ugur.gozaydin' Alıntı:

İşe yaramaz ise ya anakartı bir tamirciye yada servisi varsa buna gönderin ki eğer sorun çıkarsa aşağıdaki gibi bir ses kartı alacaksınız.

Asus Xonar DG 5.1 Kanal PCI Gaming Ses Kartı - 221,70 TL
https://www.sinerji.gen.tr/asus-xonar-dg-51-kanal-pci-gaming-ses-karti-pmu414741

Asus Xonar DGX 5.1 PCIEx Ses Kartı - 269.67 TL
https://www.itopya.com/asus-xonar-dgx-51-pciex-ses-karti/

Mikrofondan gelen ses şu şekilde, mesela; Ses deneme 1 2 3 diyorum.
Se. ..neme .ir ik. üü gibi geliyor ses. Kesik bir şekilde. Birde şuan aygıtı dinle demediğim halde aygıtı dinliyormuş gibi duyuyorum sesleri :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlattaki ses simgesindeki ses efekti seçeneğine yine tıkladığınızda kayıt sekmesindeki mikrofon özelliklerinden tüm sekmelerin SS ini alıp paylaşır mısınız.

KS

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başlattaki ses simgesindeki ses efekti seçeneğine yine tıkladığınızda kayıt sekmesindeki mikrofon özelliklerinden tüm sekmelerin SS ini alıp paylaşır mısınız.

Buyrun hocam

KS

Msg

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir hata görmüyor Realtek yazılımından Pembe simgeye sağ tıklayıp Mikrofon olarak seçtiniz değil mi?

Evet pembe olan mikrofonda

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mikrofonunuzun ayarları normal ama cihazı dinliyor bunun bir çözümünü şuan için bulamadım. Net bir çözüm bulursam yazarım size. Şuan için alternatif sadece mikrofonu ön taraftan uzatma vs. ile kullanmanız olacak sanırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri