MİKROFON SORUNU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kodadıbatu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba. Yaklaşık 6 ay önce bir bilgisayar aldım, bilgisayardan gayet memnunum fakat mikrofon konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda elimde çok kötü bir mikrofon vardı, sesleri discorddan vs olsun çok kötü alıyordu. Zaten kötü diye pek önemsemedim. Daha sonra uzaktan eğitim için bir mikrofon gerekliydi, yüksek performanslı bir mikrofon gerekmediği için internetten düşük bir ücretle mikrofon aldım. Yorumları da gayet güzeldi insanlar gayet güzel kullanıyorlarmış. Fakat bende sesi çok kötü alıyor. Mikrofon kötü diyedir diye düşündüm ama telefona takınca sesi gayet güzel alıyor. Yani mikrofon bozuk değil, ama bilgisayara takınca sesi çok kötü alıyor sırf cızırtı. Bunun için internetten usb ses kartı almam yeterli olur mu. Biraz düşündüm aklıma onlar geldi. Hem de fiyatları gayet uygun 20,30 lira gibi rakamlara satılıyor. Ya da bilgisayarın jack girişinde bir sıkıntı mı vardır? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ihtimalla usb sürücülerinde olan bir temassızlık yada Realtek Audio ilgili bir sorun olarak görünüyor.Ses ayarları kısmına geliniz ses cihazlarını yönet kısmına tıklayıp ses seviyesini 71 e çekiniz.Mikrofon harici ise Giriş kısmından mikrofonu seçiniz.Ayrıca tüm ses giriş cihazlarını devre dışı bırakıp mikrofonu seçiniz.

KS

kodadıbatu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Büyük ihtimalla usb sürücülerinde olan bir temassızlık yada Realtek Audio ilgili bir sorun olarak görünüyor.Ses ayarları kısmına geliniz ses cihazlarını yönet kısmına tıklayıp ses seviyesini 71 e çekiniz.Mikrofon harici ise Giriş kısmından mikrofonu seçiniz.Ayrıca tüm ses giriş cihazlarını devre dışı bırakıp mikrofonu seçiniz.

Dediklerinizi yaptım hatta realtek programını silip tekrardan yükledim fakat sonuç değişmedi.

certiX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sorun bilgisayarımda var fakat benimki direkt çalışmıyor yapabileceğiniz tek şey ya ses kartını değiştirmek olur ya da USB dönüştürücü kullanmak olur dönüştürücü daha ucuza gelir fakat kalitesi tartışılır. Zamanında 20 TL'lik kullanıyordum ve sesleri kulaklığa az veriyordu alırken araştırıp almanızı tavsiye ederim.

KS

kodadıbatu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
certiX' Alıntı:
Aynı sorun bilgisayarımda var fakat benimki direkt çalışmıyor yapabileceğiniz tek şey ya ses kartını değiştirmek olur ya da USB dönüştürücü kullanmak olur dönüştürücü daha ucuza gelir fakat kalitesi tartışılır. Zamanında 20 TL'lik kullanıyordum ve sesleri kulaklığa az veriyordu alırken araştırıp almanızı tavsiye ederim.

Öyle yapacağım. Teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri