Mikrofondan sesi çok az alıyorum

Alkan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,Logitech G231 kulaklık kullanıyorum hiçbir sorun yoktu sıkıntısız kullanıyodum 2 gün önce bilgisayarı formatladım driver booster kurup tüm driver kurulumlarını yaptım.Fakat kulaklığımın mikrofonundan çok az ses alıyorum.Aygıt yöneticisinden realtek driver güncelleşmesi aratıyorum sürüm güncel gözüküyor ses ayarlarım doğru ama mikrofon ses vermiyor.Denemek için ses kaydediyorum kaydettiğim sesi duymakta zorlanıyorum o derece kısık ses veriyor.Nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz.Kulaklıkta sorun yok tahminimce driver hatası ama çözemiyorum.Teşekkürler şimdiden.

Ses ayarlarım şu şekilde;
8QOALs.png
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows Ayarları / Sistem / Ses bölümünden Ses Denetim Masasına tıklayıp sağ taraftan. Açılan pencerede Hoparlör sekmesinden aktif kulaklık aygıtınızın özelliklerine tıklayın ve açılan pencerede Enhancements yani Geliştirmeler sekmesine gelin ve buradaki işaretlerde Anlık Mod varsa oda dahil hepsinin işaretini kaldırın. Zaten hiçbir işaret yoksa sadece Loudness Equalization onaylı olsun ve o seçiliyken aşağıdan Settings seçeneğine tıklayın. Bu ayar kısa veya uzun tekrar eden seslerin şiddetini arttırır. Uygula ve Tamam deyip onaylayın. Bu işlemden sonra kulaklıktan aldığınız ses artacak.

Mikrofon için ise aşağıdakileri bir kontrol edin.

Windows Ayarları / Sistem / Ses bölümünden Giriş kısmından Cihaz Özellikleri kısmına girin ve buradaki Mikrofon ses seviyesinin en yüksekte olduğundan emin olun. Daha sonra bir geri gelin ve Giriş altındaki Sorun Gider seçeneğini kullanın. Sorun yoksa bunu geçebilirsiniz.

Bunlar işe yaramaz ise CCleaner yazılımı gibi bir yazılım ile ses sürücünüzü kaldırın. Sistemi yeniden başlatın ve Anakartınızın marka modeli ne ise kendi sitesine girin. Anakartın Destek(Support) bölümünden ses sürücünüzü indirip bu sürücüyü kurun. Sistemi tekrar yeniden başlatıp tekrar deneme yapın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri