Minecraft FPS Drop Sorunu

iSametOgzby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba, ben Samet.
Size uzun süredir yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum. Çok çaresiz kaldım, yardım edin lütfen.
Önce Laptop'umun özelliklerini söyleyeyim:
RX 560X 
Ryzen7 2700U
8GB
Bu laptop'u 5 Bin TL'ye tam 1 yıl önce aldım. 
Şimdi Minecraft'ta 5 Bin TL'lik bilgisayarla 100-150fps alıyorum :(  Üstelik sürekli 1-5fps'e düşüyorum.
PUBG'de en düşük ayarlarda 60fps alamıyorum, sürekli 20-30'lara düşüyor. 
Format at dediler, format attım. Sonuç değişmedi.
Aileme anlatamıyorum sorunu, dinlemiyorlar beni. Ne servise gönderiyorlar ne de yardımcı oluyorlar.
Lütfen yardım edin sorunu ne bu bilgisayarın, Minecraft gibi bir oyunda 5fps alıyorum :(

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Merhaba Samet, bana sorunun yazılımsal gibi geldi açıkçası. Driverların ne durumda? Güncellemelerini yapmayı unutma. Eğer sorun devam ediyorsa oyun içerisinden Msi After Burner açık iken bir görsel atar mısın? Yorumlama yapalım

KS

iSametOgzby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Merhaba Samet, bana sorunun yazılımsal gibi geldi açıkçası. Driverların ne durumda? Güncellemelerini yapmayı unutma. Eğer sorun devam ediyorsa oyun içerisinden Msi After Burner açık iken bir görsel atar mısın? Yorumlama yapalım
Minecraft'ı işlemcinin ekran kartıyla çalıştırıyormuşum. Şimdi RX 560X ile çalıştırdım, 5-10fps'e kadar düşme gibi bir problemim kalmadı fakat bu sefer de Vsync kapalı olduğu zaman ekranda görsel yırtılmalar çok oluyor. Vsync açtığım zaman ise fps çok düşüyor. Görsel yırtılmaları nasıl kaldırabilirim?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Oyun içi grafik ayarlarını düşürüp yeniden dener misin? Bu da yazılımsal bir sorun. Eğer olmaz ise ekran kartı driverlarını DDU ile kaldır. Daha sonra yeniden yükle ve bilgisayarını yeniden başlat

KS

iSametOgzby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Oyun içi grafik ayarlarını düşürüp yeniden dener misin? Bu da yazılımsal bir sorun. Eğer olmaz ise ekran kartı driverlarını DDU ile kaldır. Daha sonra yeniden yükle ve bilgisayarını yeniden başlat
Peki tamam, teşekkür ederim. Ben deneyeceğim, eğer olmazsa tekrar size sorunumu bildiririm.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınızda FreeSync desteği var ama cihazınızın ekranında FreeSync var mı bilemiyorum ekran ayarlarınızı biraz kontrol edin FreeSync açabileceğiniz bir seçenek varsa erkan yırtlılmaları ortadan kalkacaktır.

KS

iSametOgzby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok ya, ben hiçbir şeyi çözemedim. :( Msi After Burner ne bilmiyorum, uğraştım ve kuramadım. İşe yarayacak mı o bile belli değil. Gittim ekran kartını değiştirdim bu sefer aşırı derecede ekran yırtılması başladı oynayamıyorum. İlk ekran kartıyla 1fps'e kadar düşüyorum, her 5 dakikada bir 30 saniyeliğie 5fps alıyorum berbat bir durum. 5 Bin TL verdim, Minecraft bile oynayamıyorum. İnternetten bakıyorum 5 Bin TL'ye bilgisayar alıyorlar, 700fps'e kadar çıkıyorlar. Ben daha 100 alamıyorum, alsam ekran yırtılması oluyor zevk alamıyorum. Ne hale düştüm ya :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
iSametOgzby' Alıntı:
Yok ya, ben hiçbir şeyi çözemedim. :( Msi After Burner ne bilmiyorum, uğraştım ve kuramadım. İşe yarayacak mı o bile belli değil. Gittim ekran kartını değiştirdim bu sefer aşırı derecede ekran yırtılması başladı oynayamıyorum. İlk ekran kartıyla 1fps'e kadar düşüyorum, her 5 dakikada bir 30 saniyeliğie 5fps alıyorum berbat bir durum. 5 Bin TL verdim, Minecraft bile oynayamıyorum. İnternetten bakıyorum 5 Bin TL'ye bilgisayar alıyorlar, 700fps'e kadar çıkıyorlar. Ben daha 100 alamıyorum, alsam ekran yırtılması oluyor zevk alamıyorum. Ne hale düştüm ya :(

Ekran kartını değiştirdim derken neyi kastediyorsunuz? Sizin ürün Laptop kart değişimi yok bu cihazlarda ki dışarıdan eGPU ile bağladıysanız ona bir şey diyemem ama bu konuyu pek anlamadım.

MSI Afterburner sorun çözmek için değil sadece işlemci , RAM ve GPU birimlerinizin oyun sırasındaki kullanımlarını görmemizi sağlayacak bir yazılım. Bu sayede sorun hangi bileşende anlayabiliriz. https://www.youtube.com/watch?v=NrAuxdAYItU bu videoda kullanımı anlatıyor.

Siz sisteminizin sürücülerini eksiksiz ve tam kurdunuz değil mi bunu bir sorayım dedim eğer yapmadıysanız bunları bana cihazınızın marka ve model numarasını verin bir bakalım sürücülerinize ve gerekirse BIOS sürümünüzü güncelleyelim.

KS

iSametOgzby

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
iSametOgzby' Alıntı:

Ekran kartını değiştirdim derken neyi kastediyorsunuz? Sizin ürün Laptop kart değişimi yok bu cihazlarda ki dışarıdan eGPU ile bağladıysanız ona bir şey diyemem ama bu konuyu pek anlamadım.

MSI Afterburner sorun çözmek için değil sadece işlemci , RAM ve GPU birimlerinizin oyun sırasındaki kullanımlarını görmemizi sağlayacak bir yazılım. Bu sayede sorun hangi bileşende anlayabiliriz. https://www.youtube.com/watch?v=NrAuxdAYItU bu videoda kullanımı anlatıyor.

Siz sisteminizin sürücülerini eksiksiz ve tam kurdunuz değil mi bunu bir sorayım dedim eğer yapmadıysanız bunları bana cihazınızın marka ve model numarasını verin bir bakalım sürücülerinize ve gerekirse BIOS sürümünüzü güncelleyelim.
Sen de anlamıyorsun ama anlıyormuş gibi davranıyorsun. Ekran kartını değiştirdim derken; işlemcinin ekran kartını kullanıyordum, asıl ekran kartıma geçtim. 
Sürücülerim güncel, herhangi bir eksik yok. Bu söylediğini ben akıl edemiyor muyum?
Msi After Burner kurmayı deneyeceğim.

0orfvMhttp:

Ekran Görüntüsü linke tıklayarak SS'e ulaşabilirsiniz. Msi Afterburner çalıştırdım. Benim tahminim: Temel işlemci hızım 2.20Ghz, bu hızın üstüne çıkıp aniden düştüğü zaman FPS düşüyor. Çünkü Minecraft'ı işlemciyle çalıştırıyorum. 
Ekran Görüntüsü 2

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri