Yardım Minecraft Olmasından Daha Düşük Fpsler Alıyorum

KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
kral çözdüm olayı sıkıntı benim laaptopta mc harici ekran kartını kullanmıyordu şimdi düzelttim

Peki bir şey soracam şimdi harici ekran kartı minecraftta kullanmadı anladık ama diğer oyunlarda kullanıp kullanmadığını nereden bilecem

Son düzenleme:
KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ama optifine da hala dahili ekran kartını kullanıyor çıldıracam

CyrusL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Tabii ki acelesi yok
kardeşim birde performans ayarı yapmayı dene birde o bios da "integrated graphics" gibi bir ayar olması gerekiyor bu ayarı aktif etmeniz lazım görseldeki configuration sekmesinde aşağıya inin orda olması gerekiyor bir grafik ayarı açıklamaları okuyun gpu cpu gibi ifadeler görürseniz yanıt olarak ekran görüntüsü atmaktan çekinmeyin

KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
kardeşim birde performans ayarı yapmayı dene birde o bios da "integrated graphics" gibi bir ayar olması gerekiyor bu ayarı aktif etmeniz lazım görseldeki configuration sekmesinde aşağıya inin orda olması gerekiyor bir grafik ayarı açıklamaları okuyun gpu cpu gibi ifadeler görürseniz yanıt olarak ekran görüntüsü atmaktan çekinmeyin
IMG_20230909_104116.jpg

KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
evet uma olucak

uma yı seç sonra tekrar dene fps değerlerin düzeliyor mu haber bekliyorum :)
Hemen açılıyor bakıyorum

evet uma olucak

uma yı seç sonra tekrar dene fps değerlerin düzeliyor mu haber bekliyorum :)
normal minecraftta sıkıntı yok şuan ama optifine yapınca dahiliye geçiyor gene o da fps düşürüyor yoksa normaldekinde 500+ alıyorum şimdi

CyrusL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hemen açılıyor bakıyorum

normal minecraftta sıkıntı yok şuan ama optifine yapınca dahiliye geçiyor gene o da fps düşürüyor yoksa normaldekinde 500+ alıyorum şimdi
peki nvidia denetim masasında 3D ayarların yönetilmesi menüsünden üst kısımda otomatik seç yazar oradan nvidia işlemcisi gibi bir seçenek olmalı onu denediniz mi

CyrusL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hemen açılıyor bakıyorum

bir de windows un kendi görüntü ayarlarında grafik motoru olarak seçim yapabiliyoruz
bunun için windows 10 da
Ayarlar-Sistem-Gelişmiş görüntü veya grafik ayarları
kısmından seçebiliyor olmanız gerekiyor
windows 11 de
sistem-monitör-grafikler
kısmından seçebiliyor olmanız gerekiyor

KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
yaptım onu işte o sayede normal mc de alıyorum güzel fps ama optifine geçince geri dahili ekran kartına geçiş yapıyor onu çözemedim
Ekran görüntüsü 2023-09-09 110819.png

KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
acaba amd software uygulamasından düzeltilebilir mi

KS

galaticos

Stajyer Üye
Stajyer Üye