Mini Gaming PC Tavsiyesi

KS

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
%100 uyumlu parçalar ile oluşturabildiğim sistem budur. Bütçeyi az aştı istersen işlemciyi 5600 ve ya 12400F yapıp üstüne soğutucu ve anakarttan da kısabiliriz

Kart sıvı soğutmalı bir model kasanın desteği 286mm olduğu için sığan tek 3080

Ekstra soğutucu bunun la değişebilir ARCTİC 157mm kasa desteği de 157mm 0 a 0 oluyor biraz pay kalsın dersen bunu al

Usta yine döktürdün... İşlemci ve anakartı aşağıdaki ile değiştirsem problem olur mu? Amd yıllarca kullandım. Intel kullanmak isterdim.

i5 13400F İşlemci : https://www.teknobiyotik.com/intel-...3-nesil-islemci-tray.html?ref=akakce&v=1.18.1

Gigabyte b760 Anakart : https://www.depopark.com/GIGABYTE-B...-0-1700p-mATX-purn-195503?ref=akakce&v=1.49.6

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Usta yine döktürdün... İşlemci ve anakartı aşağıdaki ile değiştirsem problem olur mu? Amd yıllarca kullandım. Intel kullanmak isterdim.

i5 13400F İşlemci : https://www.teknobiyotik.com/intel-...3-nesil-islemci-tray.html?ref=akakce&v=1.18.1

Gigabyte b760 Anakart : https://www.depopark.com/GIGABYTE-B...-0-1700p-mATX-purn-195503?ref=akakce&v=1.49.6
Hocam Gigabyte anakartlar da yazılımsal sorun mevcut Secure Boot açacağın zaman sıkıntıya giriyor VRM soğutmasına sahip başka bir LGA1700 anakart alınırsa iyi olur

Birde attığım sıvı soğutmalı kartın videolarını izle hoşuna gitmez ise model düşürmek durumunda kalacağız

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
%100 uyumlu parçalar ile oluşturabildiğim sistem budur. Bütçeyi az aştı istersen işlemciyi 5600 ve ya 12400F yapıp üstüne soğutucu ve anakarttan da kısabiliriz

Ekstra soğutucu bunun la değişebilir ARCTİC 157mm kasa desteği de 157mm 0 a 0 oluyor biraz pay kalsın dersen bunu al
Hocam o ekran kartına pompa gerekmiyor mu ?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486

k0opaenks

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
139
Gerekmiyor diye biliyorum
Hocam benim bildiğim kadarıyla gerekiyor youtube testlerine bir bakabilir misiniz ?

Yoksa pump ile beraber mi geliyor N11 de fotoğraflarda pump göremedim.

Tamamdır hocam kutu açılışı videosuna denk geldim 240mm pump ile beraber geliyormuş.
N11'de pump fotoğrafı görmeyince custom sistemler için sandım kusura bakma.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489

kartı nasıl sogutucaksın kardeısm?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Hocam benim bildiğim kadarıyla gerekiyor youtube testlerine bir bakabilir misiniz ?

Yoksa pump ile beraber mi geliyor N11 de fotoğraflarda pump göremedim.

Tamamdır hocam kutu açılışı videosuna denk geldim 240mm pump ile beraber geliyormuş.
N11'de pump fotoğrafı görmeyince custom sistemler için sandım kusura bakma.
hocam videodaki farklı model benim attığım custom sıvı soğutmalar içinmiş.

KS

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
Hocam Gigabyte anakartlar da yazılımsal sorun mevcut Secure Boot açacağın zaman sıkıntıya giriyor VRM soğutmasına sahip başka bir LGA1700 anakart alınırsa iyi olur

Birde attığım sıvı soğutmalı kartın videolarını izle hoşuna gitmez ise model düşürmek durumunda kalacağız

Usta kart çok hoş. Kasaya sığar mı dersin bu kart? Bir de tekli çekirdek performansı olan bir işlemci olsun diye 13400F dedim. Ona önerebileceğin anakart var mı?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,486
Usta kart çok hoş. Kasaya sığar mı dersin bu kart? Bir de tekli çekirdek performansı olan bir işlemci olsun diye 13400F dedim. Ona önerebileceğin anakart var mı?
Hocam o 3080 custom sıvı soğutmalar için tasarlanmış ben onu atlamışım maalesef tek seçenek 3070 dual

KS

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
Hocam o 3080 custom sıvı soğutmalar için tasarlanmış ben onu atlamışım maalesef tek seçenek 3070 dual

Yapabilirsem eğer işyerinden ITci arkadaşla beraber custom lian li bir sistem dizeceğim... lian li o11 falan var o kasalara ne dersin? küçük gibi duruyor kasa

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
hocam mini kasa da zorlayacagınıza sişsteminizi sıcak calkıstırcagınıza mid kasa alın zaten kasalar buyuk degıl ortalam 40 cm 46 cm ebatlarında

KS

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
hocam mini kasa da zorlayacagınıza sişsteminizi sıcak calkıstırcagınıza mid kasa alın zaten kasalar buyuk degıl ortalam 40 cm 46 cm ebatlarında

Yarın kız arkadaşımla vatanda bir iki örnek kasa bakacağım. Kasayı netleştirip buraya yazıcam.
İnş sayenizde dizerim görüntü atarım yorum yaparız. Çok teşekkür ederim. Kasayı tam netleştirriyim son bir donanım çıkarırız burda kararı veririz dostlar. Çok sağolun

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
489
Yarın kız arkadaşımla vatanda bir iki örnek kasa bakacağım. Kasayı netleştirip buraya yazıcam.
İnş sayenizde dizerim görüntü atarım yorum yaparız. Çok teşekkür ederim. Kasayı tam netleştirriyim son bir donanım çıkarırız burda kararı veririz dostlar. Çok sağolun
rica ederim hocam siz kasada karar kılın ama vatanda ucuz değilse almayın :D

KS

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
223
hocam aklıma takılsan sey su mını kasada tek fark eden yukseklik olucak neden mid yerine mini de ısrarcısınız :)

ben ısrarcı değilim ya yanlış anlaşıldım sanırım çok yer kaplansın istenmiyor sadece :D dediğim gibi kasalara bakıp tekrar dönüş yapacağım belki de mid kasa için hatundan onay alırsam iyi olur.

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
Merhaba siz kasaya karar verin bütçen dahilinde mümkün olan kaliteli ileriye dönük yenilikçi performanslı kompakt bir sistem yapabilirim tower olsun mid tower olsun mini itx olsun çok çeşit sistemler topladım elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri