Soru Mining Yapmak Haram Mı???

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
haramla - helal arası bir yerde

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
Evet çok şaşıracaksınız ama bu soruyu sormak istiyorum :)
eğer dini bakıştan açıklamak gerekirse bir örnek vereyim
Bir sermaye ile dükkan açıyorsunuz oradan para kazanıyorsunuz helal mi haram bu şimdi ona göre düşünebilirsiniz. Siz oraya bir sermaye bağlayacaksınız

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
ben tam ikna olmuyorum böyle durumda ya mining haram diyorlar o zaman altın dolar euroda haram

RickGrimess

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Mining yaptığın ekran kartına para verip alıyorsun ve mining yapılınca kart yoruluyor, yani malın eskiyor hem de değeri düsüyor. Bir de bu yönden bakmak lazım.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948

caiz değil diyor hocam ancak borsa da caiz değil o zaman bu duruma göre doğru mu? daha geçen hafta borsada bir sürü manipülasyon yapılıp insanların parası çalındı https://twitter.com/ankara_kusu

kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir.

mertaliozturk

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
323
Hocam coin piyasasında eğer havuz mantığı varsa haram çünkü havuz mantığı varsa emeksiz bir şekilde kazanç oluyor başkasının hakkına giriyorsunuz buda haram oluyor mesela dolar euro veya altında havuz yani ortada para birikir herkes payını alır böyle bir olay yok, fakat coinde varsa haram olma ihtimali yüksek fetva veremem, ki zaten mining işi battı sizde denemeyin bence

caiz değil diyor hocam ancak borsa da caiz değil o zaman bu duruma göre doğru mu? daha geçen hafta borsada bir sürü manipülasyon yapılıp insanların parası çalındı https://twitter.com/ankara_kusu

kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir.
Borsada havuz mantığı varsa haram olma ihtimali yüksektir

thebigbadboy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Evet çok şaşıracaksınız ama bu soruyu sormak istiyorum
Mining yapmak haram değildir kanımca çünkü ortada sanal bir birim var ve sen bunu elde ediyosun, haram olması için başkasının hakkına yada yasaklı olana erişmen lazım, diyanet bunun içinde saçma bir fetva çıkarır helali haram, haramı helal yapar kendisine göre, hak yemediğin için helal diyebiliriz, haram olması için başkasının hakkını gasp etmen lazım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri