Evet çok şaşıracaksınız ama bu soruyu sormak istiyorum![]()
Lakin insanlar helal para değil diyorOlayın haramlık bir yanı yok ki ?
hocam helal harama bakarsan yaptıklarımızın çoğu haram zaten dini düşünmek saçma benceLakin insanlar helal para değil diyor
Bence bunu cami hocalarına sormalısın.Lakin insanlar helal para değil diyor
bence cami hocanın bile mining'den haberi yokturBence bunu cami hocalarına sormalısın.
Cami hocası mining ne derBence bunu cami hocalarına sormalısın.
eğer dini bakıştan açıklamak gerekirse bir örnek vereyimEvet çok şaşıracaksınız ama bu soruyu sormak istiyorum![]()
ekran kartına günahEvet çok şaşıracaksınız ama bu soruyu sormak istiyorum![]()
hocam öyleyse para kazanmakta paramben tam ikna olmuyorum böyle durumda ya mining haram diyorlar o zaman altın dolar euroda haram
hocam öyleyse para kazanmakta param![]()
https://sorularlaislamiyet.com/kripto-paralarla-yapilan-madencilik-mining-islemi-caiz-midir kaynak bu hocamkaynak neresi hocam
yani bu böyle devam ederama sonuçta dolar euro yükseliyor kar elde ediyorsun sonra düşüyor. coin piyasasıda böyle hepsi manipüle edilebiliyor ki. borsada haram o zaman hepsi manipüle ediliyor
Borsada havuz mantığı varsa haram olma ihtimali yüksektircaiz değil diyor hocam ancak borsa da caiz değil o zaman bu duruma göre doğru mu? daha geçen hafta borsada bir sürü manipülasyon yapılıp insanların parası çalındı https://twitter.com/ankara_kusu
kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir.
Mining yapmak haram değildir kanımca çünkü ortada sanal bir birim var ve sen bunu elde ediyosun, haram olması için başkasının hakkına yada yasaklı olana erişmen lazım, diyanet bunun içinde saçma bir fetva çıkarır helali haram, haramı helal yapar kendisine göre, hak yemediğin için helal diyebiliriz, haram olması için başkasının hakkını gasp etmen lazımEvet çok şaşıracaksınız ama bu soruyu sormak istiyorum