Soru Modemim Bozuk Mu ?

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Yaklaşık 1 aydan beri internet hızımda ciddi düşüşler yaşıyorum. Normalde 50 mbit türk telekom interneti kullanıyorum. 1 ay önceye kadar hiç sıkıntı yoktu. Spedtest vs yaptığımda netim en az 37 38 mbit olurdu. Ama son 1 ayda özellikle modemi bir süre kullanıktan soran yeri geliyor 0.3 mbit hızlara kadar düşüyor. Sorunun kaynağının internete bağlı cihazlar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü pc den ethernet ile bağlandığımda da aynı, telefondan wifi ile bağlandığımda da aynı. Daha sonra evin dışındaki kutudan eve gelen kabloda sıkıntı olabilir mi diye düşündüğümde onun içinde modemi reset atıp hemen ardından spedtest yaptığım zaman 51 52 mbit hızları alabiliyorum. Ama modemi belli süre kullanınca yine ciddi düşüşler oluyor .Sizce sıkıntı modemde mi ? Başka modem takıp deneme şansım olmadığı için sizlere soruyorum .

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Yaklaşık 1 aydan beri internet hızımda ciddi düşüşler yaşıyorum. Normalde 50 mbit türk telekom interneti kullanıyorum. 1 ay önceye kadar hiç sıkıntı yoktu. Spedtest vs yaptığımda netim en az 37 38 mbit olurdu. Ama son 1 ayda özellikle modemi bir süre kullanıktan soran yeri geliyor 0.3 mbit hızlara kadar düşüyor. Sorunun kaynağının internete bağlı cihazlar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü pc den ethernet ile bağlandığımda da aynı, telefondan wifi ile bağlandığımda da aynı. Daha sonra evin dışındaki kutudan eve gelen kabloda sıkıntı olabilir mi diye düşündüğümde onun içinde modemi reset atıp hemen ardından spedtest yaptığım zaman 51 52 mbit hızları alabiliyorum. Ama modemi belli süre kullanınca yine ciddi düşüşler oluyor .Sizce sıkıntı modemde mi ? Başka modem takıp deneme şansım olmadığı için sizlere soruyorum .
türktelekomu arayın kendileri sizinle ilgilenirler , tabi türktelekomun verdiği modem kötü.

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
türktelekomu arayın kendileri sizinle ilgilenirler , tabi türktelekomun verdiği modem kötü.
çok defa aradım onalrın verdiği altyapıda sıkıntı olmadığını kullandığım hızın geldiği söylediler. bir kaç defa uzaktan ayar yaptılar ama yine aynı problem.

Isınınca kendini kısıtlıyor olabilir.
evet elimle tuttuğum zaman belli bölgeleri sıcak geliyor. ama henüz 2.5 yıllık modem

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
çok defa aradım onalrın verdiği altyapıda sıkıntı olmadığını kullandığım hızın geldiği söylediler. bir kaç defa uzaktan ayar yaptılar ama yine aynı problem.
cağdaş hocanın dediği gibi modem ısınıp kendini kısıtlıyordur veya kablolarda sıkıntı vardır

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
5 dk önce 38 mbit alıyodum az önce birden buna düştü
Ekran Alıntısı.PNG

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
ihtimaller belli tekrardan türk telekomu arayıp söyleyin az cok yardımcı olsunlar

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
Ağ trafiğinizi izlediniz mi? bilginiz dışında modeme biri bağlanıyor ve interneti kullanıyor olabilir mi?

Agnostique

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
101
buda mesela 5 dk içinde modemi resetleyip yaptığım test
Ekli dosyayı görüntüle 15121

modem arayüzüne girdim sadece benim cihazlarım bağlı
Çok sık olmasa da benim de hızım internete girilemeyecek kadar düşüyor (sizdeki gibi restart atınca düzeliyor) tahminime göre dslam sorunlu. Bir kaç kez arıza kaydı bıraktım, hız yüksek düşürtün, iç tesisat sorunlu gibi klasik kalıplaşmış cümleleri kurup gittiler.

reasy._w1

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
170
Hocam bizdede o sorun vardı hatta bazen int bazen gidiyordu geldiler kabloyla ilgili biseyler yaptılar o günden beri hiç o sorunla karsilasmadim

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Çok sık olmasa da benim de hızım internete girilemeyecek kadar düşüyor (sizdeki gibi restart atınca düzeliyor) tahminime göre dslam sorunlu. Bir kaç kez arıza kaydı bıraktım, hız yüksek düşürtün, iç tesisat sorunlu gibi klasik kalıplaşmış cümleleri kurup gittiler.
bende çok sık oluyor hocam . youtubedan haber takip edemez oldum

KS

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
yeni modem aldım artık o gelince belli olacak sanırım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri