Soru Molex Fan Sw Led Kablosu Için Aparat Mı Gerekiyor?

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba. Fanlarımın normalde kasa üzerinden ışıklarını değiştirme imkanım var fakat SW LED kablosunu anakartımın desteği olmadığı için kullanamıyorum. Bunun için ne tür bir aparat veya hub almam lazım?
Molex fan olduğunu unutmayın.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Merhaba. Fanlarımın normalde kasa üzerinden ışıklarını değiştirme imkanım var fakat SW LED kablosunu anakartımın desteği olmadığı için kullanamıyorum. Bunun için ne tür bir aparat veya hub almam lazım?
Molex fan olduğunu unutmayın.
Anakart üzerinde bulunan sokete göre 3 pimli ya da 4 pimli ARGB Fan kontrolcüsü alman lazı, alırken özelliklerinden bakarsın soket tipine.
format_webp.png

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Sata bağlantısı olan bir kontrolcü alırsan Kumandası ile yönetebilirsin.
Hocam bilmediğim için zaten buraya soruyorum 😁 yani molex fan ve aparat gerekiyor LED sw kablosu dişi 2 pin girişi var bildiğiniz varsa atın lütfen

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bu attığın soketin fanlarla alakası yok yalnız. Hdd ya da bilgisayarın açık olduğuna dair kasanın üstünde yanan küçük ledin bağlantı kablosu bu .
kasanın led tuşunun altında takılı hocam benim size attığım resimde diğer tarafı boştaki tarafı. yani fanların led tuşunun boşta kalan tarafı boşta olduğu içinde led tuşu şuan pasif onu nasıl aktif hale getirebileceğimi sormaktayım herhangi bir aparat vesayre

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
kasanın led tuşunun altında takılı hocam benim size attığım resimde diğer tarafı boştaki tarafı. yani fanların led tuşunun boşta kalan tarafı boşta olduğu içinde led tuşu şuan pasif onu nasıl aktif hale getirebileceğimi sormaktayım herhangi bir aparat vesayre
İşaretlediğim Kasa ledlerinin yanmasını sağlıyor o kablo. Ayrıca kasa üzerindeki düğmeden RGB ışıkları rengi değiştirelemez ancak kapatabilirsin ya da açabilirsin, ilk defa senden duyuyorum öyle bi olayı.

Ekli dosyalar

• dsds.jpg
    dsds.jpg
    51.7 KB · Görüntüleme: 3
KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
İşaretlediğim Kasa ledlerinin yanmasını sağlıyor o kablo. Ayrıca kasa üzerindeki düğmeden RGB ışıkları rengi değiştirelemez ancak kapatabilirsin ya da açabilirsin, ilk defa senden duyuyorum öyle bi olayı.
Hocam bu linkteki arkadaş bunu bir aparat ile yapmış işte o aparatı soruyorum

Ekli dosyalar

• IMG20241130185907.jpg
    IMG20241130185907.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG20241130192808.jpg
    IMG20241130192808.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 4

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Ürün bu Fanların da ARGB özelliği olduğundan eminsen alabilirsin.
Dediğim gibi videodaki kasayı kullanıyorum ama kasa PCkolikte rainbow yazmakta rainbow olunca çalışmıyor demi?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Dediğim gibi videodaki kasayı kullanıyorum ama kasa PCkolikte rainbow yazmakta rainbow olunca çalışmıyor demi?
Linkini göndersene bi inceleyelim eğer Ledler Adreslenebilir ise sizin o SW LED 2 pini çevirici kablo ile normal sokete çevirip fan kontrolcüsü takma olayı var mı ona bakalım.

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Aynen Fan renkleri sabit değiştirelemiyor yani ARGB değil. ARGB olsaydı videodaki o fan kontrolcüsünü bulurduk Temudan falan.
Peki videodaki kasadaki fanlar orjinal fanlar değilmi? Kasanın üstüne neden LED tuşu koysunlarki orjinal sitedede argb olarak göstermekte anlamadım vallahi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Peki videodaki kasadaki fanlar orjinal fanlar değilmi? Kasanın üstüne neden LED tuşu koysunlarki orjinal sitedede argb olarak göstermekte anlamadım vallahi
Bir kaç farklı sitede ürünü inceledim hepsi öyle büyük ihtimalle Türkiye de o şekilde satılıyor.

KS

akahs

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bir kaç farklı sitede ürünü inceledim hepsi öyle büyük ihtimalle Türkiye de o şekilde satılıyor.
Anladım hocam peki fan öneriniz varmıdır düşük bütçeye kumandalı olsa daha iyi olur hız ayarını vesayre kumandadan değiştireyim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Anladım hocam peki fan öneriniz varmıdır düşük bütçeye kumandalı olsa daha iyi olur hız ayarını vesayre kumandadan değiştireyim
Dark Marka olanı tek tek alıp kumandasını Molex standart güç girişi olarak ayrıyeten alırsan daha kolay olur.

Frisby Marka üçlü set ve kumandalı alabilirsin, kumanda bağlantısı uymazsa bu kumandayı satıp yine molex girişli alabilirsin. https://www.hepsiburada.com/frisby-...eti-kit-sessiz-rgb-kasa-fani-pm-HBC00000FMSDF

Daha kalite marka istiyorsan fiyatlar yüksekten başlıyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri