- Tepki
- 179
Merhaba beyler, Gigabyte g27qc model monitörüm var 1 ms fakat 2.6 veya 3.4 civarında ms veriyor. Nedeni nedir acaba?
Hangi girişi kullanıyorsunuz?Merhaba beyler, Gigabyte g27qc model monitörüm var 1 ms fakat 2.6 veya 3.4 civarında ms veriyor. Nedeni nedir acaba?
Display port kullanıyorumHangi girişi kullanıyorsunuz?
Nereden test edip bu kanıya vardınız hocam,yanlış anlamayın tam anlamak için soruyorum.D
Display port kullanıyorum
Valorantta ekran tazeleme hızından baktımNereden test edip bu kanıya vardınız hocam,yanlış anlamayın tam anlamak için soruyorum.
Freesync kapalı hocam baktım onaFreesycn gibi özellikler açıksa yapmayabiliyor. Genel de başka özellikler diğerini etkiliyor.
Hocam ordaki msnin onunla alakası yok.Valorantta ekran tazeleme hızından baktım
Freesync kapalı hocam baktım ona
Valorant ekran yenileme hızında gördüm hocam. Ayrıca test edebileceğim bir site var veya uygulama var mı ? Test edip bilgileri atsam.Hocam ordaki msnin onunla alakası yok.
Bütün yorumlar bunun hakkında;
Oyundaki yada internetteki gecikme süresi olabilir. Monitörün gecikmesi sabit değerdir çünkü.
Oyundaki kare gecikme süresi o.
Aldığın FPS değerine göre değişen bir etmen o. Eğer ortalama 200-250 FPS alsaydın ordaki değer 5-6 MS olarak gösterecekti. 1000 milisaniyeyi FPS değerine bölersen o sonuca ulaşırsın.
UFO Test'den Moving Picture Response Time (MPRT) testi yapılarak bulunuyormuş fakat yapan arkadaşlar o değerlerin denilen değerler olmadığını söylüyorlar.Valorant ekran yenileme hızında gördüm hocam. Ayrıca test edebileceğim bir site var veya uygulama var mı ? Test edip bilgileri atsam.
testufo.com
Yardımın için teşekkür ederim hocam acaba neye bakılıyor burdaUFO Test'den Moving Picture Response Time (MPRT) testi yapılarak bulunuyormuş fakat yapan arkadaşlar o değerlerin denilen değerler olmadığını söylüyorlar.
Şöyle de birşey var;
Bazı arkadaşlar ms değerinin ne ise onun sabit olduğunu söylüyorlar.Yine de dediğim testi deneyin derim.
![]()
Blur Busters TestUFO Motion Tests. Benchmark for monitors & displays.
Blur Busters UFO Motion Tests with ghosting test, 30fps vs 60fps vs 120hz vs 144hz vs 240hz, PWM test, motion blur test, judder test, benchmarks, and more.testufo.com
Buradan yapıldığını okumuştum,tekrar bir yere baktım monitörün modelinde kaç ms yazıyorsa o msmiş ne artısı ne eksisi oluyormuş.Çok üstün düşmeyin derim.Yardımın için teşekkür ederim hocam acaba neye bakılıyor burda
Anladım hocam teşekkür ederimBuradan yapıldığını okumuştum,tekrar bir yere baktım monitörün modelinde kaç ms yazıyorsa o msmiş ne artısı ne eksisi oluyormuş.Çok üstün düşmeyin derim.
Yukarda sağda seçenekler var. Hangisi olduğunu hatırlamıyorum bakarsanız orada ms ya da mrpt gibi yazıyordu.Anladım hocam teşekkür ederim![]()