MONİTOR 5 MİNUTES POWER SAVİNG MODE

atakan333

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba. Geçtiğimiz günlerde LG 21,5" 22MK400 1 Ms Full HD VGA-HDMI 75HZ FreeSync Gaming Monitörünü aldım. Fakat bilgisayarı açtıktan belli bir süre sonra ekranıma Power Saving Mode yazısı geliyor ve 5 dakika sonra kapanacağı yazıyor. Bu yazı monitörün ortasında rahatsız edici bir büyüklükte geliyor. Hemde oyunumun ortasında! Üstelik belli bir süre boyunca ne yaparsam yapayım gitmiyor buda haliyle aşırı derece sinir bozucu oluyor. Sadece bununla da kalmıyor 4 dakika sonra tekrar ortaya çıkıp 1 dakika sonra kapanacağı yazıyor ve 1 dakika sonra monitördeki görüntü gidiyor. Ben de monitörün altındaki tek olan tuşa basıp görüntüyü geri getiriyorum fakat bu 5 dakika boyunca adeta çıldırıyorum. İnternette araştırdım bu forumdada araştırdım fakat benim sorunumdan bağımsız bazı sorunlarla karşılaşılmış. Monitörün kitapçıklarını karıştırdım ya kaybetmişim ilgili kitapçığı yada buna yer vermemiş.Ayrıca alttaki jostick ile power saving modeyi kapattım fakat sorun hala devam ediyor ve gerçekten sinir bozucu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sorun genelde LG monitörlerde çok sık karşılaşılan bir durum. Kullanıcı çözümlerini araştırdım ve mantıklı olan tek çözüm önerisi aşağıdaki.

LG ayarlarında SMART ENERGY SAVING ayar menüsünü bulun. Alt menülerde High-Low-Off seçeneklerini göreceksiniz. Buradaki ayarı OFF yaptığınızda sorunun çözüldüğünü söylemiş kullanıcılar. Bakıp geri dönüş yapın.

KS

atakan333

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
o dediğin ayarı zaten yaptım ayar monitörün ışık dengesini sağlıyor bir işe yaramıyor yani

bios ayarlarından da baktım kapatılmıyor hiçbir yerden.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitör sorunlu değilse ki bazı modellerde monitör sorunu olarak geçiyor bu durum değilse monitör sorunu kablo ile alakalı olabilir. Farklı bir güç kablosu ve farklı bir görüntü aktarım kablosu ile deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri