Yardım Monitör Almaya Değer Mi?

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aslında konuyu dün açmıştım ama tag olmadan açtığım için silmişler mesaj geldi ise göremedim o yüzden tekrar açıyorum.

B580+i5 14400f olan sistemi Sony Bravia 32 inç FHD "KDL-32BX420" model 60 Hz bir TV'de kullanıyorum. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum ve monitör olmaya değer mi? Tv biraz eski oldu HDR gibi özellikleri mevcut değil. Mesela geçenlerde Ghost of Tsushima oynadım, gözüme batan bir şey olmadı, sadece biraz renkler sönük geldi ama oyundan da olabilir tabi. Buradaki yorumlarda sistemin 2k için çok iyi olmayacağını söylemişler, o yüzden monitöre masraf yapmaya değer mi diye sormak istedim.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Aslında konuyu dün açmıştım ama tag olmadan açtığım için silmişler mesaj geldi ise göremedim o yüzden tekrar açıyorum.

B580+i5 14400f olan sistemi Sony Bravia 32 inç FHD "KDL-32BX420" model 60 Hz bir TV'de kullanıyorum. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum ve monitör olmaya değer mi? Tv biraz eski oldu HDR gibi özellikleri mevcut değil. Mesela geçenlerde Ghost of Tsushima oynadım, gözüme batan bir şey olmadı, sadece biraz renkler sönük geldi ama oyundan da olabilir tabi. Buradaki yorumlarda sistemin 2k için çok iyi olmayacağını söylemişler, o yüzden monitöre masraf yapmaya değer mi diye sormak istedim.
sistemin 2k yı hiç bir şekilde kaldırmayacak bir sistem değil
idel olarak çoğunlukla 1080p monitör kullanılıyor bu tarz bir sistemde

ama dediğim gibi yüksek fps değerlerinde olmasa da 2k da da kullanabilirsin
eğer yakın zamanda ekran kartı güncellemesine giderim diyorsan da 2k monitör bu zaman için yatırım olur

eğer oturma pozisyonun ile televizyon arasında
normal pc moniötr oturma pozisyonundaki mesafeden fazla bir mesafe varsa
yani televizyona uzaktan bakıyorsan çok bir problem yok (hikayeli oyunlar için ve göz sağlığın için)

ama klasik bir pozisyon uzaklığı varsa monitör öneririm

arc79OOti bir efsanedir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Hocam 2k alırsanız IPS bir monitör alın renk vs netlik daha iyidir onda

1080p içinde aynı şey geçerli

Hocam bunu öneririm 144hz 2k IPS panel

KS

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemi yeni değiştirdim o yüzden uzun bir süre güncellemeyi düşünmüyorum. İlk başta 2k 27 inç bir monitör düşünüyordum ama şuan ileride alırım diye düşünüyorum.

Bir de yukarıda attığınız gibi yerlerden almak riskli değil mi? Beni en çok korkutan şeylerden biri de ölü piksel olayı, iade vs işleri biraz riskli geliyor bana.

Bir de bu fiyat bandında Samsung Odyssey G65b öneren biri de oldu o nasıl? Gerçi bu fiyat bantları bana biraz yüksek geliyor. Yani kasaya 24bin verdim ekran yarısı, alamam değil de gereksiz mi diye ikilemde kalıyorum.

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
on
Sistemi yeni değiştirdim o yüzden uzun bir süre güncellemeyi düşünmüyorum. İlk başta 2k 27 inç bir monitör düşünüyordum ama şuan ileride alırım diye düşünüyorum.

Bir de yukarıda attığınız gibi yerlerden almak riskli değil mi? Beni en çok korkutan şeylerden biri de ölü piksel olayı, iade vs işleri biraz riskli geliyor bana.

Bir de bu fiyat bandında Samsung Odyssey G65b öneren biri de oldu o nasıl? Gerçi bu fiyat bantları bana biraz yüksek geliyor. Yani kasaya 24bin verdim ekran yarısı, alamam değil de gereksiz mi diye ikilemde kalıyorum.
online pazaryerlerinde iade haklarınız mevcut
lakin ben zorunda kalmadıkça çok çok uygun fiyata yakalamadıkça eptt avme çok tercih etmiyorum

sistemin yarısı kadar monitöre para vermek istememe
kendinizce haklı olabilirsiniz ama bu durum bazen duruma göre değişkenlik gösterebilir

ona bakarsanız
işlemci anakart ram ssd psu kasa soğutma fiyatının toplamından daha pahalıya bir tane ekran kartı da alınabiliyor :)

burada ihtiyaclar doğrultusunda hareket etmek lazım

gelelim monitör tercihlerine tekrardan

şimdi sadece fps oyunları oynuyorsanız 1080p gayet ideal olacak
burda da 27 kesinlikle kullanılmaz diyemem ama 24'' 1080p de en ideal monitördür

ama her türlü oyunu oynarım derseniz
arc b580 üst düzey bir 2k oyunculuk monitörü olmasa da 2k monitör tercih edilebilir
burda da 27'' güzel bir tercih olacak

bir de kullandığınız televizyon 32'' olduğu için 24'' monitöre dönüş yapsak baya bayaa küçük gelebilir mi gözünüze diye düşünüyorum
onun için de biraz 2k 27'' öneriyorum

sizin attığınız modele gelirsek
va panel bir monitör
va panel hiç bir şekilde alınmaz demiyorum ama ips paneller artık tepki süreleri olarak gayet iyi duruma geldi
ve renk kalitesi açısından tn va ips seşeneklerinde en iyi seçenek olmaya başladı
bu yüzden ips panel öneririm

uygun fiyatlı bir çözüm istiyorsan da bu ürünü alabilirsin

KS

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkür ederim. Bu Lenovo monitörü öneren de çok görmüştüm ama yorumlarda fazla ölü piksel çıktığı yazılmıştı.

Kafamda biraz daha netleştirdim, biraz daha bekleyip 2k 27" bir monitör alacağım.

Peki Lenovo ile LG arasında fiyat farkına değecek bir görüntü kalitesi var mı? Yoksa fiyat farkı başka özelliklerden mi kaynaklanıyor?

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Çok teşekkür ederim. Bu Lenovo monitörü öneren de çok görmüştüm ama yorumlarda fazla ölü piksel çıktığı yazılmıştı.

Kafamda biraz daha netleştirdim, biraz daha bekleyip 2k 27" bir monitör alacağım.

Peki Lenovo ile LG arasında fiyat farkına değecek bir görüntü kalitesi var mı? Yoksa fiyat farkı başka özelliklerden mi kaynaklanıyor?
hocam lg daha kaliteli bir monitör
lakin orda da 1000 tl farkla daha iyi monitör bulunabiliyor

ölü piksele gelirsek
ilk partilerde fazlası ile vardı
sonraki ürünlerde yok diyemem ama bu şikayet azaldı
ama şöyle de bir durum var
iade edip te benim ürünümü almadılar değiştirmediler gibi problem yaşayan olmadı
o yüzden eğer fiyat performans arayışında iseniz
iade hakkınızında olmasından kaynaklı
fiyat performans olarak tercih edebilirsiniz o ürünü
işinizi görecektir
2k ips panel yükseklik ayarlı

KS

alazola

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

arc7900ti

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
174
Not aldım hepsini, teşekkür ederim. Biraz bekleyip LG'yi alabilirim gibi duruyor şimdilik.

Bir de şu monitörü gördüm bir kaç inceleme videosunda, indirime de girmiş fikriniz nedir?

inceleme araştırma fırsatım olmadı
hiç bir markaya tamamen uzak durmam
asus dururken lg dururken gibi muhabbet etmem ama
araştırmadığım için net bilgi veremeyeceğim
yanıltmak istemem

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri