Monitör Bugün Geldi Sizce Iade Etmelimiyim?

Mehmet Gökhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Merhaba arkadaşlar 20.03.2023 de İtopya.com dan

GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC)
monitörü sipariş ettim dün elime ulaştı ve kurulumu yaptım ekranın sağ köşesi dikkatimi çekti bu ürünü kullananlar ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi resimleri ekliyorum sizce itopya ile görüşüp değişimmi talep etsem yoksa normalmi ?​

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2023-03-23 saat 23.05.13.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-03-23 saat 23.05.13.jpg
    280 KB · Görüntüleme: 269
  • WhatsApp Görsel 2023-03-23 saat 23.21.02.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-03-23 saat 23.21.02.jpg
    298 KB · Görüntüleme: 268

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
175
Monitörler aydınlık ortamlar için tasarlandığından normal şartlarda kullanırken herhangi bir ışık sızması görülmez. Ancak özellikle ışıkları kapattığınızda, monitörünüzde de siyah bir görüntü açıkken çerçeve kenarlarında bazı kısımların daha aydınlık olduğu gözünüze çarpacaktır. Bu durum eğer rahatsız edici boyutta ise monitörünüzde ışık sızması olabilir. Yani ışık sızması var monitörde renklerde bir engel yoksa kullanılabilir ama rahatsız olduysan iade edebilirsin. Alacağım monitörde de olma ihtimali var

KS

Mehmet Gökhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Monitörler aydınlık ortamlar için tasarlandığından normal şartlarda kullanırken herhangi bir ışık sızması görülmez. Ancak özellikle ışıkları kapattığınızda, monitörünüzde de siyah bir görüntü açıkken çerçeve kenarlarında bazı kısımların daha aydınlık olduğu gözünüze çarpacaktır. Bu durum eğer rahatsız edici boyutta ise monitörünüzde ışık sızması olabilir. Yani ışık sızması var monitörde renklerde bir engel yoksa kullanılabilir ama rahatsız olduysan iade edebilirsin. Alacağım monitörde de olma ihtimali var
Yok zaten değişim talep edeceğim ama onda da olma olasılığı yüksek ise uğraşmaya gerek yok

Hadicanmsnde

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
175
Yok zaten değişim talep edeceğim ama onda da olma olasılığı yüksek ise uğraşmaya gerek yok
Olma olasılığı fazla. Genelde curved ekranlarda olur benim 2 tane curved monitörüm oldu ikisinde de vardı. İş yerinde kullandığım düz monitörde de var. O yüzden şans işi ve panele göre değişiyor sanırım

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bu galiba genelde olan bi şey ama sorun olarak değerlendirmiyorum ben.

Bi önceki monitörümde vardı ama windows açıkken yada oyun oynarken bi renk farkı görmediğimden sorun etmemiştim.

zaten kim siyah ekran açık bekler ki :D belki bi film sahnesi 2-3 siyah ekran sahnesi gelirse anca

turlikat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Benim monitöründe alt orta kısmında var. Fazla kafaya takılacak bir durum değil merak etme.

KS

Mehmet Gökhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Benim monitöründe alt orta kısmında var. Fazla kafaya takılacak bir durum değil merak etme.
EyvAllah

Bu galiba genelde olan bi şey ama sorun olarak değerlendirmiyorum ben.

Bi önceki monitörümde vardı ama windows açıkken yada oyun oynarken bi renk farkı görmediğimden sorun etmemiştim.

zaten kim siyah ekran açık bekler ki :D belki bi film sahnesi 2-3 siyah ekran sahnesi gelirse anca
Kanka şimdi ben takıntılı bir tipim onu gördüm ya şimdi oyun oynarken bile gözüm oraya kayıyor.

optigamers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun edilecek bişey değil normal alacağın monitörde de olacaktır. Farklı yerinde olacak onda da. Daha ufak olabilir daha büyük olabilir ama muhakkak olur.

LanceVanceDance

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
181
Monitörlerde belli bir noktaya kadar ışık sızması normal ama bu sanki biraz fazla. Özellike o tarafı odaklayarak çekmediysen oyunda bile fark edilecek durumda gözüküyor.

konuray

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
31
bu ışık sızması nedir en resimde bir değişiklik göremedim de sorunu nedir şimdi. birde coil whine ne demek

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Merhaba arkadaşlar 20.03.2023 de İtopya.com dan

GIGABYTE 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC)​

monitörü sipariş ettim dün elime ulaştı ve kurulumu yaptım ekranın sağ köşesi dikkatimi çekti bu ürünü kullananlar ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi resimleri ekliyorum sizce itopya ile görüşüp değişimmi talep etsem yoksa normalmi ?​

Işık sızması çok normal IPS panellerin genelinde mevcut

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri