Monitör Dalgalanma Sorunu

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba, HP24F bir monitöre sahibim. Monitörümde 2 adet giriş var birisi VGA diğeri ise HDMI. Bu bağlantıların birinde laptop diğerinde masaüstü bilgisayarım bağlı. Otomatik geçiş düğmesiyle bilgisayarlar arası geçiş yapıyorum. Sıkıntım şu VGA'da olan bağlantım da dalgalanma oluyor fakat HDMI bağlantısını kesince dalgalanma kayboluyor. Bir diğer tezat nokta ise başka bir laptopu VGA ile bağladığımda dalgalanma olmuyor. Laptop şarj aletindendir diye düşündüm 2.el orjinal bir şarj adaptörü buldum dalgalanma azaldı ama yine oluyor. Sizce sorun laptopta mıdır? Ama aynı laptopta HDMI bağlantısını sökünce dalgalanma olmuyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bağladığınız laptop ürününde sorun olanda bir akım sorunu varsa ve kabloda bunu çekiyorsa sorun bu olabilir. HDMI ile bağladığınızda sorun olması şundan kaynaklıdır soket farklı olduğundan HDMI ile direkt görüntü çıkışına temas ediyor kablo ama VGA soketinde montaj yuvaları metal kısım biraz geniş. HDMI kablosunu sökünce dalgalanmanın azalması da şundan olabilir 2 farklı soketten görüntü sinyali gitmediğinden tek noktaya temiz bir akım veriliyor olabilir. İşin özeti akım sorunu ve kabloya gelen elektriksel parazit sorunu gibi duruyor. Şöyle ki kaliteli VGA kablolarında kabloda geniş topak bir parazit engelleyici kısım olur 2 uçta birden böyle farklı bir kablo ile denersiniz sorun çözülebilir.

Başka bir olasılık ise şu olabilir VGA ile bağladığınız üründe ki Hz değeri ile HDMI ile bağladığınız üründeki Hz değerleri farklı ise buda olabilir. 2 ürünü de eş Hz değerlerine alıp deneyin.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Uğur hocam aynı ürünü başka bir laptopta deneyince herhangi bir sorun vermiyor. Ayrıca bahsettiğiniz parazit önleyici bu iki kabloda da var. Tek sıkıntı laptop 60HZ üzerine çıkmıyor ama deskop olan 75 hz de.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kablodaki parazit önleyicisinde bir sorun olabilir. Ayrıca başka cihazda olmuyor diyorsunuz zaten bende diyorum ki o cihazda akım kaynaklı kabloya fazladan bir akım veya sinyal gidiyorsa o yüzden o sorun oluyor olabilir diyorum.

2 ürünü de 60Hz ile test edin. Belki geçiş aşamasında bir sıkıntı oluyordur.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kablodaki parazit önleyicisinde bir sorun olabilir. Ayrıca başka cihazda olmuyor diyorsunuz zaten bende diyorum ki o cihazda akım kaynaklı kabloya fazladan bir akım veya sinyal gidiyorsa o yüzden o sorun oluyor olabilir diyorum.

2 ürünü de 60Hz ile test edin. Belki geçiş aşamasında bir sıkıntı oluyordur.

Selamlar, Hocam elimde MSI laptopun adaptörü var girişleri aynı sadece voltaj değerleri farklı onunla denedim bir sorun olmadı. Yani dalgalanma kesildi. Bu durumda laptoptaki batarya zaten ölü durumda çalışmıyor ne gibi bir sıkıntı vardır ki. Adaptör değiştirince düzeldi. 

Düzelme gösterdiği adaptör input : 2.2A / outpot : 19,5 V 6,15A
dalgalanma yaptığı adaptör : input : 1.5A / outpot : 19 V 4.74A

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç yetersizliğinden dalgalanma yaşıyormuşsuz bu tablo onu gösteriyor. 2.2A olan adaptör daha fazla güç akışı sağlıyor monitöre yeterli güç sinyali gitmiyormuş yani eski üründe. Yada dalgalanarak gidiyorda olabilir eski üründe.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Güç yetersizliğinden dalgalanma yaşıyormuşsuz bu tablo onu gösteriyor. 2.2A olan adaptör daha fazla güç akışı sağlıyor monitöre yeterli güç sinyali gitmiyormuş yani eski üründe. Yada dalgalanarak gidiyorda olabilir eski üründe.

Anladım. Fakat laptopa zarar vermez mi? orjinal gücü 4.74A. Bir de dalgalı halde kullansam herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun olmaz ki zaten şarj adaptörü sizin cihazda düşük amper güce sahipmiş. Bataryanız 4.74A ise bataryasız gücü yüksek tutmanız gerekir ki sizin eski adaptör bunun altından kalkamıyormuş zaten.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sorun olmaz ki zaten şarj adaptörü sizin cihazda düşük amper güce sahipmiş. Bataryanız 4.74A ise bataryasız gücü yüksek tutmanız gerekir ki sizin eski adaptör bunun altından kalkamıyormuş zaten.

Peki hocam şöyle bir durum var. Eskiden batarya ile 1 dakika falan dayanıyordu o zaman denemelerimde adaptörü laptoptan çıkarınca da dalgalanma olmuyordu anlayamadım gitti.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu kadar detaylı analiz yapacak bir elektronik bilgim yok ama az çok anladığım kadarıyla size durumu açıkladım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri