Soru Monitör Fiyatları

ecerhann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Oyun monitörlerinin fiyatı ve yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz?
2k, 27”, IPS panel, kavisli olmayan, ağırlık FPS oyunlarında kullanacağım bir monitör bakıyorum.
Bütçe olarak 10-15k ama verdiğime değecekse 1-2k daha artırabilirim.
Asus ya da MSI almayı düşünmüyorum, MSI MAG274QRFW ile Asus ROG XG27ACG monitörlerin ikisinde de panel sorunu yaşadım.
Markanın her ürünün aynı değil tabii ama şimdilik önceliğim bu iki marka değil.

Birçok yorum okudum, insanların ortak noktada buluştuğu monitörlerin genelde stoğu yok.
Bazıları kendisinin sahip olduğu monitörü öne çıkarıyor ama gerekçesi yok, sadece “x monitörü kullanıyorum, güzel.”

Birçok monitörde o fiyata değmez denmiş ama (güncel konularda da aşağı yukarı durum aynı) uygun dedikleri monitör de diğerinden farksız değil genelde. O yüzden şunu anladım, 15-20k monitörden alacağın verimi 10k’lık monitörde de alırsın demek istiyorlar gibi düşündüm.
Malum ülkedeki fiyatlandırma sistemi ortada.
Ürünlerin fiyatı sadece ürün kalitesi + vergiler + normal bir kâr marjı ile oluşmuyor.

Kâğıt üstünde hemen hepsi benzer/yakın özellikler barındırıyor zaten.
Bu konuda gerçekten bilgili birileri varsa yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Merhaba,
Profeyonel düzeyde bilgili, araştırma yapmış değiliz. Yalnız yerli yabancı bloglarda, incelemelerde vb.. Edindiğimiz teknik bilgi ve görüşlere göre konuya bakabliyoruz.

Türkiye ye diğer parçalarda olduğu gibi gelmeyen, çok geç gelen, gelse bile fiyatı yüksek olanlar var.

Kendi gözlem ve arşatırmalrıma göre:
Birincisi panel üreticisi, teknolojisi ve kalitesi
İkincisi görütüyü işleyen elektronikler
Televizyonlardaki durumu benziyor.

Panel üreticisi ve listesi, ayrıca 8bit veye 8bit +FRC özelliği Liste işin içinden çıkılması zor.
(Araştırılıp oluşturulmuş kıymetli bir listedir. kolay kolay rastlayamazsınız)

Verimlilik kullanım amacına göre değişiyor.
Prof kullanım ve ihtiyaç için; tasarım, photoshop uygulamaları, renk doğruluğu. Elzem olanlar maddi kazanç olarak kazanım sağlayacağı için. Seçimde fiyatları vermeye çalışacaklar
Prof amaç için olanlar. Bunlar daha daha üst düzey panel , renk gamı yüksek. Fiyalandırma yüksek..

Oyun monitörleri hız için, buna uyarlanmış panel ve donanım HERTZ değerleri
Kontrast 100:1 olur genelde Parlaklık 300-400 arası
Ofis monitörleri farklıdır 1500:1 Hertz düşüktür. 60-750-100-120
Prof amaç için olanlar. Bunlar daha daha üst düzaey panel , renk gamı yüksek. Fiyalandırma yüksek..

Siz oyun için bakacaksınız. 27 inch 2K diğerleri biraz yüksek hertz ile aynı olmayacak. gsync, freesync. Diğer özelikleri barındırmasına gerek olmayacak.

Fiyat meselesinde 20 civarına çıkmayı düşünüyorsanız OLED tercihine yönelme genel görüş ağırlığı var
IPS için hele 20 binlikler çok yüksek kabul ediliyor.
OLED lerde 26 binden başlıyor. Burada da açmaz var.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri