Monitör FPS Değerini Etkileri??

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Ağu 2019
Mesajlar
18
Tepki
0
Konum
33 | Mersin
Arkadaşlar bilgisayarım wircher3 ,gta5 ,tomb raider, pubg gibi sistem isteyen oyunları kasmadan çok iyi şekilde oynatıyor fakat geçen ay çıkan cod warzone ve mount and blade bannerlorda çok fazla FPS drop giriyor.Bannerlord warzone'a göre daha oynanabilir durumda.Benim sorum bende 2 tane monitör var birisi AOC'UN 1920x1080 144hz monitor,diğeri ise 1440x900 60 Hz monitör.ben bannerlordu ve warzone 1920x1080 lik monitörde oynuyorum ve sürekli FPS drop giriyor.Acaba 1440x900 lük monitörü taksam FPS droba bir çare olurmu?
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,832
Tepki
4,145
Konum
34 | İstanbul Anadolu
Monitörler çözünürlük farklı ise FPS farkı oluşur aralarında. 1920x1080 yani Full HD bir monitör. Diğeri ise yani 1440x900 olan ise HD bir monitör. Çözünürlük ne kadar düşerse işlemciye o kadar fazla yük biner ve ekran kartı o kadar az kullanılır yani en iyi deneyimi 1920x1080 üründe alırsınız. Diğerinde işlemcinizin gücüne bağlı ekran kartınız FPS olarak ne sunabilirse onu sunacaktır. FPS sadece 1-2 oyunda oluyorsa nedeni ya oyundur yada internet. Dediğiniz 2 oyunda online olduğu için internet büyük bir ihtimal diğer sorunsuz olan oyunlar PUGB ve GTA 5 hariç single. PUBG ve GTA 5 sorun neden yaratmıyor net sorun ise derseniz oda oyunun sunucu bazlı kalitesi ve genel sorunları ile alakalı olabilir. İşin özü çok fazla etken var ama siz öncelikle oyunlarda MSI Afterburner açıp FPS ve genel CPU + GPU yüklerini gösteren SS paylaşın hem sorun olmadığında hemde ani drop olduğunda SS alın ve paylaşın bakalım ne sorun yaratıyor.
 
KS

Fırat Yksl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
15 Ağu 2019
Mesajlar
18
Tepki
0
Konum
33 | Mersin
Sorun internetle alakalı değil çünkü farklı online oyunlarda sorun oluşmuyor.Birde mount and blade bannerlord singel player modunda FPS drop giriyor. Oyunda zaten optimizasyon sorunu var.Bu arada sistemin;
GTX 1060 3gb 192 bit,8gb ram,i5 9.nesil.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst