Merhabalar. Yakın bir zamanda bir monitör alacağım fakat aklımda bir sürü soru var ve almışken iyi birşey alıp daha sonrasında sorun yaşamamak istiyorum. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim. Bilgisayarım masaüstü olmadığından dolayı laptopumu birnevi kasa gibi kullanıp monitörlü bir şekilde kullanmak istiyorum .Alacağım monitör ''Asus Tuf gaming vg24vqe 23.6 inç'lik Kavisli 165 monitör. https://www.trendyol.com/asus/tuf-gaming-vg24vqe-23-6-kavisli-165hz-freesync-1ms-fullhd-dp-hdmi-monitor-p-97570040?boutiqueId=61&merchantId=316311 . Laptopumun işlemcisi i5-7200U - Ekran kartı ise Nvidia 940mx'dir. Valorant oynayan biriyim ve valorant da ortalama 90-120 fps arasında bir fps alıyorum .165hz'i yeni bir bilgisayar alana kadar kullanamayacağım için g-sync özellikli bir monitör alacağım fakat benim beğendiğim monitörde g-sync özelliği bulunmamakta. internette bazı araştırmalar yaptım technopat ekibinin ''FreeSync Monitörde G-Sync Açma Rehberi diye bir video yayınladıklarını gördüm. Bu ayarı laptop ile kullanabilme şansım var mı ? not : laptop'u monitöre bağladığım zaman hdmi to displayport kablo kullanabilirmiyim veya direk hdmi mı kullanmalıyım ? CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SAĞ OLUN ŞİMDİDEN <3