Monitor görüntü kaliteleri

Tulpar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Kadıköy itopya ve kağıthane atom bilişim mağazalarına gittim görmek klavye ve mause dokunmak için itopya mağazasındaki markaları hatırlamıyorum ancak atom bilisimdeki monitorları markaları genelde turbox,powerbooster,dragos gibi markalardı asıl sorum şu oyun videoları acıyorlar düşük görüntü kalitesinde kötü bir izlenim bırakıyor ben de masaüstüne aldım fareyi inceliyorum yine ekranlar bana kalitesizmiş gibi geliyor sönük geliyor, satıcıların(danışma) monitörleri daha canlı daha parlak geliyor 144hz monitor aldım diye sevinip evde takınca sönük bir ekranla karşılaşmak istemiyorum doğrusu

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Kadıköy itopya ve kağıthane atom bilişim mağazalarına gittim görmek klavye ve mause dokunmak için itopya mağazasındaki markaları hatırlamıyorum ancak atom bilisimdeki monitorları markaları genelde turbox,powerbooster,dragos gibi markalardı asıl sorum şu oyun videoları acıyorlar düşük görüntü kalitesinde kötü bir izlenim bırakıyor ben de masaüstüne aldım fareyi inceliyorum yine ekranlar bana kalitesizmiş gibi geliyor sönük geliyor, satıcıların(danışma) monitörleri daha canlı daha parlak geliyor 144hz monitor aldım diye sevinip evde takınca sönük bir ekranla karşılaşmak istemiyorum doğrusu
Hocam merhaba.
Aslında görüntü kalitesinin Hz ile hiçbir alâkası yok desem yeridir.
Nasıl? derseniz anlatayım.
Marka ve ekran bileşenleri tabii ki önemli.
Ama siz bir ekran alırken görüntü kalitesi istiyorsanız öncelikle monitörün sahibi olduğu panele bakmalısınız. Günümüzde bunlar monitörlerde TN , VA , IPS panel gibi ayrılıyorlar. TN panel en hızlısı olarak geçerdi eskiye kadar çünkü eskiden IPS ve VA paneller daha yavaş kalıyordu. Ama artık IPS gibi rebk doğruluğu yüksek ekranlarda da 1 ms ve yüksek Hz leri görebiliyoruz.

Ayrıca, gördüğünüz o ekranların kaç Nit parlaklığa sahip olduğu da önemli.

Ekran detaylı bir iş yani :)

Her ekranın kendine ait özellikleri olur.

Renk doğruluğu istiyorsan en iyiden kötüye IPS, VA ve TN olarak sıralamak doğru olur.
Nit parlaklığına bakmanız, sormanız kendi gözünüzle görmeniz en iyisi olacaktır. Bunların yanında Ms ve Hz özellikleri de her modelde değişeceği için sizin arzunuz neyse ona göre bakmalısınız.

Mesela benim çok beğendiğim bir monitör var, görüntü kalitesini ve canlılığını çok beğenmiştim ama renk doygunluğu ne kadar artarsa maalesef Hz ve Ms oranları da düşüyor çoğu modelde. Onu bırakayım buraya

75 hz ve 5 ms oranlarında.

Fiyatı 3.200 liraydı şu an 2.300 liraya düşmüş.

Ancak* eğer tasarım ve video işleri ile uğraşmayıp fps oyunları oynuyorsanız daha iyi Ms ve daha yüksek Hz oranlarına sizin için doğru olacaktır.

Bunları yakalarken de görüntü daha iyi olsun derken yapacağınız en iyi hamle bir IPS panel almak olacaktır.

Sevgilerimle

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
(Hertz) Hz: Saniyede kare yenileme hızı. Yani 144hz bir ekran saniyede 144 kare yenilerken 60hz ise saniyede 60 kare yeniliyor. Bu da rekabetçi-fps oyunları oynuyorsanız 144-165-240 kare kadar yüksek hızlı kare yenileyerek hangi düşmanın nerede olduğunu görmenizi sağlayarak sizi bulanıklıklardan (Ghosting) kurtarıyor. Bunu yaparken IPS panel bir monitör tercih ederseniz tabii ki TN ve VA panellere göre daha iyi bir renk doğruluğunuz olur. Nit oranınızda yüksek olursa o zaman canlılık da yüksek olacaktır.

Exe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
Ekran kartı ayalarından doygunluğu arttırabilirsiniz sönüklük için

KS

Tulpar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Hocam merhaba.
Aslında görüntü kalitesinin Hz ile hiçbir alâkası yok desem yeridir.
Nasıl? derseniz anlatayım.
Marka ve ekran bileşenleri tabii ki önemli.
Ama siz bir ekran alırken görüntü kalitesi istiyorsanız öncelikle monitörün sahibi olduğu panele bakmalısınız. Günümüzde bunlar monitörlerde TN , VA , IPS panel gibi ayrılıyorlar. TN panel en hızlısı olarak geçerdi eskiye kadar çünkü eskiden IPS ve VA paneller daha yavaş kalıyordu. Ama artık IPS gibi rebk doğruluğu yüksek ekranlarda da 1 ms ve yüksek Hz leri görebiliyoruz.

Ayrıca, gördüğünüz o ekranların kaç Nit parlaklığa sahip olduğu da önemli.

Ekran detaylı bir iş yani :)

Her ekranın kendine ait özellikleri olur.

Renk doğruluğu istiyorsan en iyiden kötüye IPS, VA ve TN olarak sıralamak doğru olur.
Nit parlaklığına bakmanız, sormanız kendi gözünüzle görmeniz en iyisi olacaktır. Bunların yanında Ms ve Hz özellikleri de her modelde değişeceği için sizin arzunuz neyse ona göre bakmalısınız.

Mesela benim çok beğendiğim bir monitör var, görüntü kalitesini ve canlılığını çok beğenmiştim ama renk doygunluğu ne kadar artarsa maalesef Hz ve Ms oranları da düşüyor çoğu modelde. Onu bırakayım buraya

75 hz ve 5 ms oranlarında.

Fiyatı 3.200 liraydı şu an 2.300 liraya düşmüş.

Ancak* eğer tasarım ve video işleri ile uğraşmayıp fps oyunları oynuyorsanız daha iyi Ms ve daha yüksek Hz oranlarına sizin için doğru olacaktır.

Bunları yakalarken de görüntü daha iyi olsun derken yapacağınız en iyi hamle bir IPS panel almak olacaktır.

Sevgilerimle
Merhaba,
Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim evet ben sadece oyun oynamak için monitor alacağım alırken de ıps ve nit özellikli olmasına dikkat edeceğim anladığım kadarıyla çok sağ olun tekrardan bilgilendirme için

KS

Tulpar

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
20
Ekran kartı ayalarından doygunluğu arttırabilirsiniz sönüklük için
Elimde sistem dahi yok ,bu ay sonu monitor dahil maks 13-14 bine sistem alacağım umarım
Şimdiden alırken bilgi topluyorum yine de teşekkür ederim

Moas

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
107
Ne demek, ufak bir yardımımız bile dokunursa ne mutlu bize. Bu ülke şartlarında birbirimize el uzatmalı, yardım etmeli ve birlik olmalıyız ki savaştan sağ çıkalım.

Ekipman alma gününüze geldiğinizde sistem parçalarını en baştan sona kadar burada paylaşır ve listelerseniz ben de dahil forumdaki her arkadaşımız bildiği kadar yardımcı olup, en iyi bileşenleri size tanıtacak ve aklınızdaki sistem hakkında yorum yapacaktır.

Her zaman buradayız, iyi forumlar

Sevgilerimle
Merhaba,
Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim evet ben sadece oyun oynamak için monitor alacağım alırken de ıps ve nit özellikli olmasına dikkat edeceğim anladığım kadarıyla çok sağ olun tekrardan bilgilendirme için

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri