Monitör önerisi istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mertozcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle kendinize dikkat edin arkadaşlar #hayatevesigar

Konuya dönecek olursam;
Aklıma takılan bir iki husus var (aynı özelliklere sahip) 165hz monitör 1000₺ iken 144 hz monitör 1300₺ oluyor bu benim aklımı karıştırıyor.

Sizden istediğim bana 1 ms 144 hz monitör önermeniz yada neden 165 hz değil anlatmanız. 1500₺ den fazla limitim yok sistemi yeni aldım açıkcası daha fazlasını veremiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Panel tipleri yani TN, VA ve IPS bunlar en ucuzdan pahalıya doğru panellerdir. TN en ucuz , en kötü renk gösterimi olan ama en hızlısıdır. IPS en pahalısı, hızlı ama TN kadar değil ve en iyi renk gösterim desteği olan bir panel türüdür. Son olarak VA panel var IPS özelliklerine en yakın kaliteyi ve hız olarak TN panele en yakın panel türüdür ve orta karar bir pahalılıktadırlar. Bu panellerden TN hariç VA ve IPS arasında panel üreticisi ve monitör üreticisinin kabiliyetlerine göre kalite farklarıda fiayatı değiştirir.

Boyut yani İNÇ monitörün fiyatını doğrudan etkiler. Ayrıca Curved yani kavis varsa monitörde buda fiyatı doğrudan yukarı taşır.

Çözünürlük doğrudan fiyata etki eden bir diğer unsurdur.

Dış yapı ve genel malzeme kalitesi doğrudan yine fiyatı etkiler.

Ayrıca ekstra özelliklerde fiyata etki eden unsurlardandır.

Ve son olarak çin malı ürünler, orta karar bir paneli bir firmadan alıp genelde SAMSUNG firması olur bu olabildiğince tecrübelerinin yettiği kadar bir monitör yapıp diğer şeylerden kısıp örneğin kalite ve malzeme , esktra özellik vs. gibi şeylerden kısıp ürün yaparlar bunları ben kesinlikle önermem ama onların fiyatlarının diğer modellerden daha uygun olmasının sebepleride bunlardır.

Yani işin özü 165 Hz yapmak önemli değil toplamda neler alıyorsunuz onlar önemli oluyor. 165 Hz yapıp fiyatı makul tutmak için TN panel malzemeden kısmak boyuttan kısmak 24" mesela genel boyuttur 1080p için ne bileyim Curved panel yerine düz panel kullanmak gibi gibi şeyler yapabiliyor firmalar. Toplamda ne aldığınıza bakmalısınız.

Piyasadaki 1500 TL altın ve az üzerinde en iyi kalite hız ve genel toplamda başarılı 3 monitörü aşağıya bıraktım karar size kalmış. Detaylıca anlattım ne nedir ne değildir ben ne alırdım neden diye.

• AOC 23.8" 24G2U 144Hz 1ms - 1.449.00 TL - 8 bit (6 bit + 2 bit FRC) IPS Panel , Renk gösterim kabiliyetleri sRGB 126% + Adobe RGB 108% , Parlaklık seviyesi 250 nit , Panel hızı 1ms , Giriş gecikmesi 5ms özelliklerinde. Ekstralar Hoparlör : Var , Pivot : Var , USB : 4 x 3.0 Çıkışı Var , FressSync : Var , Flicker-free : Var , Low Blue Light : Var
  • Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms - 1.579.00 TL -  8 bit (6 bit + 2 bit FRC) IPS Panel , Renk gösterim kabiliyetleri sRGB 104% + NTSC 72% , Parlaklık seviyesi 250 nit , Panel hızı 1ms , Giriş gecikmesi 5ms özelliklerinde. Ekstralar Hoparlör : Var , Pivot : Var , FressSync : Var , Flicker-free : Var , Low Blue Light : Var
  • MSI 24" Optix G241 1ms 144hz - 1.590,31 TL - 8 bit (Gerçek) IPS Panel , Renk gösterim kabiliyetleri sRGB 128% + DCI-P3 95% , Parlaklık seviyesi 250 nit , Panel hızı 1ms , Giriş gecikmesi 5ms özelliklerinde. Ekstralar FressSync : Var , Flicker-free : Var , Low Blue Light : Var
En dolu paket AOC ürününde oyuncu odaklı en iyi ürün bazı birkaç esktralar nedeniyle MSI ve Viewsonic ürünlerde. Ben olsam ne alırdım diye sorarsanız ben iş odaklı kullanımda sağlıyorum adobe uygulamarı CMYK renk gamutu vs. o yüzden AOC alırdım ama oyuncu olarak ne alırdın diye sorarsanız MSI alırdım.

KS

mertozcan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uzunca yazmışsınız vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim bahsettiğiniz konu ve alt konulara yeterince hakimim lakin karantina olaylarından dolayı şu an sadece mobil kullanabileceğim bir ikametteyim falat tekrardan teşekkür ederim.

Önerilerinize gelecek olursam; dün uyku halinde msi monitörü çok ucuza görmeme rağmen alamadım. Diğer arkadaşlara yaptığınız yoruma yada yorumlara bakarak aoc ve msi arasında kalmıştım sanırım msi alırım teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri