Monitör Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Merhabalar bir kaç monitör önerebilir misiniz ?
Ekran kartım 1050 Ti ancak bir kaç ay içerisinde değişebilme gibi bir fırsatım olabilir ama kesin değil.

Aradığım en büyük özellik Black eQualizer çünkü oyunlardaki vs. karanlık alanları görmekten şuan ki monitörüm yüzünden gerçekten bıktım şuan ki monitör'ümü de desteklemediği için dönüştürücü(display to vga) ile kullanmaktayım.
Diğer bir aradığım özellik ise minimum 1ms olması ve (önereceğiniz üründe varsa) displayport girişi olsa iyi olur.

Bütçe 1.5 ve 2000 arası. Önerilerinizi hem 1500 ve altı civarda hem de normal şekilde öneri yaparsanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Önerileriniz için teşekkür ederim. AOC gerçekten hoşuma gitti.
Viewsonic de dış görünüm olarak pek hoşuma gitmese de özellik olarak vs. hoşuma gitti.
Acer de arkadaki askısı mı deniyor, ne deniyo tam emin değilim de orası biraz sağlıksız/dayanksız gibi geldi en azından benim elimde kalır gibi geliyor :) çünkü monitörün yerini biraz sık değişiyorum normal kullanımda sabit oluyor ama arada film vs. izlemek için çeviriyorum ekranı yatağa(yatakla masa arasında bir kaç cm var diyebilirim) doğru öyle izliyorum.

Sizden ricam bir kaç öneride daha bulunabilir misiniz ? ve bu önerdiklerinizde bahsettiğim özellik (Black eQualizer) mevcut mudur ? AOC monitör sanırım yeni pek fazla bilgi bulamadım o özellik hakkında

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Acer ürünün o kısmı ve ayağın boru kısmı vs. metal profil yani diğerlerinden daha sağlam orası aslında ama ergonomik olarak pek bir özelliği yok. AOC ürünü ergonomik açıdan daha esnek bir ürün.

Tüm ürünlerde dediğiniz siyah iyileştirme ayarları mevcut sorun yok bu konuda içiniz rahat olsun. Başka ürün öneremem bu bütçeye bunlardan iyisi yok diyebilirim. Ben olsam AOC alır geçerdim.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Bilgi için teşekkürler hocam, farklı öneri dernek belirtsem daha iyi olurdu sanırım, 75hz ~ 120hz ~ 144hz olarak bir kaç öneri daha yaparsanız memnun olurum. Birde ayrı bir soru sormak istiyorum bu bütçeye sizce ekran kartı mı yoksa monitör mü ? almak daha mantıklı ? şuan ki ekran kartım 1050Ti konu başlığında da dediğim gibi şuan ki ekran kartımı belki bir kaç ay içerisinde değiştirebilme gibi bir imkanım olabilir ancak kesin değil. Eğer bu durumun netleşir de önerdiğiniz monitörlerden herhangi birini alsam ve G-sync & V-sync açık oynasam akıcılık olur mu, ekran kartı alana kadar  :huh:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence ekran kartını değiştirip şuan ki monitörünüz ile kullanın. Daha sonra monitörü güncellersiniz daha iyi bir strateji olur.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Evet dediğiniz mantıklı zaten genelde yapılanda budur ancak şuan ki monitörüm gerçekten kötü birde dönüştürücü ile kullanıyorum normalden de kötü görüntü veriyor uzun süre bu şekilde kendim idare ettim(şuan fazla parlak dijital ekranlara bakarken gözüm ağrıyor..) ancak küçük kardeşimde artık bilgisayar kullanmaya başladı sırf onun için monitöre niyetliyim.. şuan bu fiyatlara bakabildiğim kadarıyla 5500xt 8gb var ama AMD kullanmak istemiyorum. Bi 100 200 ekleyince 1660 alınabiliyor ama o kadar ekleme şuan yapamayacağım ileride alma fırsatım olursa belki 30 serisi alabilme kadar fırsatım olabilir(inş)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman önerdiklerimden birisini alın. Eğer ille başka öneri istiyorsanız AOC 23.8" 24G2U 1ms 144hz IPS Panel - 1.893 TL veya MSI 23.6" OPTIX MAG241CV VA Panel - 2.012 TL bu ürünleri düşünebilirsiniz. AOC 24G2U ürünü çok iyi bir üründür ama yukarıdaki AOC ve Acer 165Hz ürün varken ben bunu pek düşünmezdim. MSI ürüne gelecek olursak yine buradaki önerilerimde Phlips ürün hariç diğerleri varken MSI ürünü pek önermem.

KS

SmileFate

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
836
Çok teşekkür ederim hocam. Muhtemelen ilk attığınız AOC'u veya 2.'yi alacağım tabi duruma göre.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri