Monitör Önerisi

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Merhaba arkadaşlar sistemimi burdaki öneriler doğrultusunda şekillendirdim
r5 5600x
Rx6600
1x16 ram (1 16 ram daha takmayı düşünüyorum çift kanal için mantıklı olurmu bilemedim)
mevcut hali hazırda 1080p 60hz Dell monitörüm var renk kalitesi vs çok kötü durumda
yeni monitör almak istiyorum 3 - 4k bütçem var.

İstediğim özellikler
1080p
Kavisli
27inc
min 144hz
max 1 ms yenileme hızı
ips daha iyi olur sanırım?

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İleride 1 adet 16GB Ram alırsanız çift kanalda daha çok performans alırsınız.

2K Monitör alıp 1080p de kullanabilirsiniz ama 2K monitör fiyatları bayağı yüksek. Bütçeyi arttırmak gerekir.

Bu istediğiniz özelliklerde de ben monitör bulamadım. Curved yada 27" olmak zorunda mı ?

KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
İleride 1 adet 16GB Ram alırsanız çift kanalda daha çok performans alırsınız.

2K Monitör alıp 1080p de kullanabilirsiniz ama 2K monitör fiyatları bayağı yüksek. Bütçeyi arttırmak gerekir.

Bu istediğiniz özelliklerde de ben monitör bulamadım. Curved yada 27" olmak zorunda mı ?
konuyu güncelledim 1080p olcak o zaman mecbur açıkçası kavisli olmasını istiyorum belki 5kyi zorlayabilirim veya ürünün indirimini bekleyebilirim(ülke şartlarında ne kadar mantıklı bilmiyorum)

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Son düzenleme:
KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Bu bütçeye kafisli bulunacağını sanmıyorum, bulunursada marka kötü olur yinede bakarım. Kavissiz bu var bunu tercih edebilirsin https://www.gaming.gen.tr/urun/1890...5hz-1ms-full-hd-adaptive-sync-gaming-monitor/

https://www.trendyol.com/viewsonic/...djust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.27.8 bunun gibi 27 inç 1080p curved çok monitör var fakat ips değil.
kusura bakmayın monitör olarak kafam çok karışık siz ne alırdınız genelde pcyi oyun için kullanıyorum 27 inc curved konusunda kararlıyım ips ve va panel arasında çok fark olurmu bilmiyorum

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Konunun ilk başında İPS dediği için önermiştim sonradan curved karar vermiş kb.
1080p ye 27 pek uygun görülmüyor sanırsam. Ayrıca curved olacaksa ıps olması imkansız bu bütçede, anca va bulunur yukarıda aoc önerdim zaten. Yani illa curved olacaksa va panel çok monitör var.
Sizin öneriniz varmı 27 inç 1080p va-ips curved? Benim yukarıda önerdiğim AOC monitör güzel gibi.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
1080p ye 27 pek uygun görülmüyor sanırsam. Ayrıca curved olacaksa ıps olması imkansız bu bütçede, anca va bulunur yukarıda aoc önerdim zaten. Yani illa curved olacaksa va panel çok monitör var.
Sizin öneriniz varmı 27 inç 1080p va-ips curved? Benim yukarıda önerdiğim AOC monitör güzel gibi.
Curved de IPS yok diye biliyorum.

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim geç cevap verdim biraz dışardaydım şimdi eve geldim biraz baktım ama sanırım ipsten vazgeçtim açıkcası kafam çok karışık şuan 22 inç kullanıyorum 27 inç çok mu büyük olur emin olamadım sizin yorumunuz ne olur ?
ips va panel arası büyük bir fark hissedermiyim sonuçta genelde oyun için kullanacağım ?

açıkcası kafamda şöyle bir profil oluştu
24 inc
va panel
kavisli
yüksek yenileme hızı ve düşük gecikme
fps oyuncusuyum her şeyi karşılar diye düşündüm ve bütçeme uyan ekranlar mevcut
eleme yaptığımda böyle bir liste çıkıyor karşıma: link

sizce ne yapmalıyım ?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim geç cevap verdim biraz dışardaydım şimdi eve geldim biraz baktım ama sanırım ipsten vazgeçtim açıkcası kafam çok karışık şuan 22 inç kullanıyorum 27 inç çok mu büyük olur emin olamadım sizin yorumunuz ne olur ?
ips va panel arası büyük bir fark hissedermiyim sonuçta genelde oyun için kullanacağım ?

açıkcası kafamda şöyle bir profil oluştu
24 inc
va panel
kavisli
yüksek yenileme hızı ve düşük gecikme
fps oyuncusuyum her şeyi karşılar diye düşündüm ve bütçeme uyan ekranlar mevcut
eleme yaptığımda böyle bir liste çıkıyor karşıma: link

sizce ne yapmalıyım ?
Benim attığım Dell monitör çoğu monitörden iyi nedeni ise gerçekten 1ms GTG değierine sahip olması ben kendim 24 kullanıyorum bana büyük geliyor uzun süre sonra yani 1.5 2 yıl sonra küçük olduğunu hissettim çünkü ofside 27" ekrana bakıyorum.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Fps oyuncusuysan va panelde olur. Kaliteli bir paneli olan monitör alabilirsin gamebooster tercih etme. Asus dell tercih edebilirsin.

KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
40
Benim attığım Dell monitör çoğu monitörden iyi nedeni ise gerçekten 1ms GTG değierine sahip olması ben kendim 24 kullanıyorum bana büyük geliyor uzun süre sonra yani 1.5 2 yıl sonra küçük olduğunu hissettim çünkü ofside 27" ekrana bakıyorum.
hocam onlar curved değil asusun curved olanıda var fakat sanırım asansör sistemi yok msi nasıl sizce

Fps oyuncusuysan va panelde olur. Kaliteli bir paneli olan monitör alabilirsin gamebooster tercih etme. Asus dell tercih edebilirsin.
öneriniz varmı hocam 24 inc va panel curved ghosting ölü piksel sorunları olmayan

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri