Monitör seçimindeki ilk soru - IPS Panel mi, VA Panel mi?

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109

Yapıştır gelsin MSI kalitesi şuanda indirimde VA panel siyah ve beyaz detayları daha net veriyor. Oyun için tercih edeceksen attığım linkteki ürün işini rahatça görür.
Hocam yazdıklarımın hiçbirine uymuyor bu monitör. 2K dedim FHD, kavissiz dedim kavisli, 27" dedim 24", IPS dedim VA panel :LOL:

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
1000:1 sanırım yeterli bir kontrast oranı. Çünkü ucuz pahalı hepsinde 1000:1. VA paneli tercih etmeye gerek yok gibi. Bu kontrastın üzerindeki modeller gamingden ziyade 60-75hz civarında profesyonel grafik işi yapanlar için gibi. 1ms GTG, 1000:1 kontrast, 27", kavissiz, 165-240hz aralığında, yükseklik ayarı olan, bir monitöre bakacağım. Parlaklık için 350 cd/m2 iyi bir değer mi? @BilgisayarcıGenç
Evet yeterli ve iyi bir değer. Standart kullanıcı için yeterli bir kontrast oranı bu arada. Tamamen grafik bazlı işlemler yapmıyorsanız yüksek oranlı ürünlere de gerek yok.
Max bütçeniz için önerim : https://www.akakce.com/monitor/en-u...reesync-pivot-oyuncu-u-fiyati,1226664066.html

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
hocam sistemi ilk aldığımda sistemle beraber https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,863046588.html modelini almıştım. ips paneldi, ilk defa monitörüm olduğu için çok heyecanlıydım. sonra sistemle beraber monitörü de iade ettim. ikinci sistemi aldım ve onun yanına da asus vq247q1a modelini aldım. bu model va paneldi. va panel nedir ne değildir asla bilmiyordum, piyasaya göre ucuz bulup almıştım. meğersem ghosting oluyormuş. sonradan baktım ki sitelerde falan kaydırırken bi çamur görüntüsü oluyor, araştırdım ettim testler yaptım ghosting olduğunu onayladım. monitörü tam 2 kere servise gönderdim, her seferinde aynıydı. o çamur görüntü artık gözümü acıtıyordu. asus merkezinden doa raporu alıp bu monitörü de iade ettim. en son gigabyte g24f-2 aldım, ips panel bir monitör.

sonuca gelecek olursak, biri kalitesiz biri ise kaliteli bir model olmak üzere 2 tane ips kullandım, bir tane de kaliteli bir markanın giriş modeli olan va panel kullandım. açıkçası söylemem gerekirse kalitesiz ips bile asus va panelinden daha iyiydi. ips panelin tek sıkıntısı az da olsa ips glow sorunu fakat her seferinde çamur gibi akan görüntüyü görmektense siyah arkaplan olduğunda glow görmeyi tercih ederim.

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
hocam sistemi ilk aldığımda sistemle beraber https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,863046588.html modelini almıştım. ips paneldi, ilk defa monitörüm olduğu için çok heyecanlıydım. sonra sistemle beraber monitörü de iade ettim. ikinci sistemi aldım ve onun yanına da asus vq247q1a modelini aldım. bu model va paneldi. va panel nedir ne değildir asla bilmiyordum, piyasaya göre ucuz bulup almıştım. meğersem ghosting oluyormuş. sonradan baktım ki sitelerde falan kaydırırken bi çamur görüntüsü oluyor, araştırdım ettim testler yaptım ghosting olduğunu onayladım. monitörü tam 2 kere servise gönderdim, her seferinde aynıydı. o çamur görüntü artık gözümü acıtıyordu. asus merkezinden doa raporu alıp bu monitörü de iade ettim. en son gigabyte g24f-2 aldım, ips panel bir monitör.

sonuca gelecek olursak, biri kalitesiz biri ise kaliteli bir model olmak üzere 2 tane ips kullandım, bir tane de kaliteli bir markanın giriş modeli olan va panel kullandım. açıkçası söylemem gerekirse kalitesiz ips bile asus va panelinden daha iyiydi. ips panelin tek sıkıntısı az da olsa ips glow sorunu fakat her seferinde çamur gibi akan görüntüyü görmektense siyah arkaplan olduğunda glow görmeyi tercih ederim.
Teşekkürler hocam sanırım ips glowu ben de ghostinge tercih ederim.

2K
IPS
27"
Genelde grafik ağırlıklı oyunlarda kullanmak amaçlı
1ms (GTG)
NVIDIA G-SYNC
Bir monitör önerebilir misin Taner hocam. @OceanLaB
Taner hocam lütfen bana da bir tavsiye @OceanLaB

KS

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109

MSI daha çok hoşuma gitti. Quantum dot diye bir teknoloji kullanmış. Aorus ise DP 1.4. Ne dersiniz bu paraları hakediyor mu bu monitörler?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri