MONİTÖR SİNYAL YOK

Ali Halid

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BİLGİSAYARDAN İYİ ANLAYANLAR BAKARSA ÇOK SEVİNİRİM

Arkadaşlar merhaba bugün size Bilgisayarımda 2. Defa yaşadığım bir SORUNU anlatacağım. Ben 7 Ocak 2019 tarihinde İstanbuldaki teknoloji mağazasından bir toplama bilgisayar aldım. 31 Ocak 2019 tarihinde ise oyun oynarken sinyal yok hatası verdi ve ne yaptıysam düzelmedi. Mecburen servise verdim fakat 49 gün sonra elime ulaştı ama yaptılar. Dün akşam yine oyun oynarken sinyal yok dedi ve bende servise geri vermek istemiyorum çünkü 1-1.5 ay teslim etmiyorlar. Kendi kendime bu sorunu halledebilir miyim? Bilgisayar açılıyor klavye ışıkları vs. Yanıyor ama monitör sinyal yok diyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ali Halid' Alıntı:
BİLGİSAYARDAN İYİ ANLAYANLAR BAKARSA ÇOK SEVİNİRİM

Arkadaşlar merhaba bugün size Bilgisayarımda 2. Defa yaşadığım bir SORUNU anlatacağım. Ben 7 Ocak 2019 tarihinde İstanbuldaki teknoloji mağazasından bir toplama bilgisayar aldım. 31 Ocak 2019 tarihinde ise oyun oynarken sinyal yok hatası verdi ve ne yaptıysam düzelmedi. Mecburen servise verdim fakat 49 gün sonra elime ulaştı ama yaptılar. Dün akşam yine oyun oynarken sinyal yok dedi ve bende servise geri vermek istemiyorum çünkü 1-1.5 ay teslim etmiyorlar. Kendi kendime bu sorunu halledebilir miyim? Bilgisayar açılıyor klavye ışıkları vs. Yanıyor ama monitör sinyal yok diyor.

Aslında servisler garantiden dönüşte ne sorunu varmış nasıl çözmüşler size açıklayan bir belge yada sözlü olarak size açıklamış olmaları gerek ki eğer bunu yapmadılarsa bir daha ki sefer yazılı yada sözlü sizi bildirmelerini söyleyin yasal hakkınız.

Monitörünüzün kablosu yani Ekran Kartı ile arasındaki görüntü sinyalini taşıyan kablonuz sorunlu olabilir. Başka bir kablo ile HDMI , DP yada VGA artık hangisi ile olursa başka bir kablo ile deneyin. Tüm Ekran Kartı dahil güç kablolarının eksiksiz ve doğru bağlandığından emin olun, oturmamış kablo kalmasın hatta sökün ve geri takın ki bir oksitlenme veya temas sorunu ortadan kalksın.

Sonuç alamazsanız aşağıdakiler NO Signal sorunu oluşturabilecek sebepler.

1: Ekran Kartınızın giriş çıkış sinyallerini aktaramıyor demektir ki buda ya soketler yada kartta bir sorun var demektir.

2: Güç kaynağınızda bir sorun olabilir. Eğer stabil güç veremiyorsa ekran kartınız yada başka bir bileşen yeterli güç alamadığından sisteme görüntü aktaramama sorunu yaşatır.

3: Ekran kartı sürücünüz Windows kaynaklı bir sorun ile karşılaştıysa sürücü okunamadığından donanımınızı yani kartınızı görmeme sorunu yaratabilir. Windows 'u Güvenli modda başlatıp sürücüyü silmek sistemi çalıştırabilir sorun buysa tabi.

4: BIOS kaynaklı bir sorun olabilir. Anakartınızın üzerindeki BIOS plini (Yassı bozuk para şeklinde bir metal pil) sistem kapalıyken sökün ve pil yokken sistemi açmayı deneyin ki eğer açılırsa sorun BIOS demektir. Bu durumda BIOS pil olmadan çalıştığından standart ayarlarına dönmüş olacak sistemi kapatıp pili geri takıp tekrar başlattığınızda BIOS 'a girip gerekli ayarlarınız varsa yapabilir ve kaydet diyebilirsiniz.

Sonuçları kontrollerinizi sağlayıp bildirirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri