monitör sorunu

senyorilizm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 tane Samsung Odyssey CRG5 144 Hz monitörüm var HDMI. 1 tane de eski Acer AL1916W modeli VGA girişli bir monitörüm var. HDMI girişli kasama 1. monitörümü taktığımda sorun yok ama 2. monitörü takdığımda hem 2. monitörde Input Not Supported hatası alıyorum. Hem de 2 monitörün görüntüsü gidiyor. HDMI kablosunda ve dönüştürücüde bir sorun yok. Başka bir bilgisayarda test ettim. Sorunu nasıl çözebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi kasama derken anakarta değil diye tahmin ediyorum?

Yaşadığınız sorun 2 şeyden olabilir. Seçtiğiniz monitörün çözünürlüğü desteklenmeyen bir çözünürlükte olabilir. Yada monitörünüzün sürücüsü güncel olmayabilir.

Ekran kartınızın ayarlarından 2. monitör için Çözünürlük ve Hertz ayarı yapmanız gerekebilir. Windows 10 Ayarları > Sistem > Monitör sekmesinden önce sorun olan monitörü seçip farklı çözünürlük ayarları deneyin. İşe yaramaz ise birde aynı menüden aşağıda Gelişmiş görüntü ayarları deyin ve sonraki pencerede Bunun ayarlarını görüntülemek veya değiştirmek için bir ekran seçin kısmından sorun olan monitörü seçin ve Hertz(Yenileme Hızı) ayarını monitörün standardı neyse o yapın. Bunlar işe yaramaz ise o monitör çözünürlük veya sürücü olarak çoklu monitör kurulumuna uygun değil demektir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri