Monitör Sorunu

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhabalar Monitörümle ilgili 1 haftaya yakındır şu sorunum var oyun oynarken 40-45 dakikada bir kendi kendine gidiyor nedenini bilmiyorum güç kablosunu prizden çıkartıp 5 dakika sonra takınca geri geliyor. Fakat oyunda değilken hiç gitmiyor monitör burda sorun ne olabilir ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önce ekran kartı sürücünü güncelle güncel ise kaldır tekrar kur. Olmaz ise başka bir kablo ile denedin mi? Eğer denemediysen denemelisin. ne kullanıyorsan artık HDMI, DP, VGA bu kabloların hangisini kullanıyorsan başka bir kablo ile dene eğer olmaz ise şunu dene mesela HDMI ile bağlıyordun başka HDMI ile denedin yine aynı diyelim bu sefer DP ile dene HDMI soketi arızalı olabilir. Bu varyasyonları dene. Eğer yine olmaz ise ekran kartına bağladığın güç kablolarını kontrol et eğer düzgün bağlanmadıysa veya güç akışında bir problem olursa moniröre giden sinyal kesebilir eğer düzgün bağlandıysa eğer varsa güç kaynağında başka bir güç kablosu tak aynı güç kaynağı üzerinden. Buda olmaz ise RAM 'lerini kontrol et RAM 'ler de görüntüyü keser eğer arıza olursa. Doğru takılı ise sök uçlarını silgi ile sil ve geri tak eğer 2 li veya daha fazla kanal yapısında RAM kullanıyorsan RAM 'leri teker teker takıp test yap 2x8 16 GB RAM var diyelim önce birini tak test yap sonra sök diğeri tak test yap sonra ise ikisini birden tak eğer teker teker sorun yoksa ikili halde sorun oluyorsa kanal bağlantıları çalışmıyordur muhtemelen 4 veya 8 RAM sloyun vardır diğer slotları dene. Bunların sonucunu bildir başka şeyler deneyelim olmaz ise. Son 2 şey Güç kaynağının kaç W olduğunu belirtirsen belki yetersiz olabilir ve monitörün gücü kapanıyormu yani hala açıkmı duruyor bu olduğunda yoksa siyah ekranda sinyal yok gibi birşeymi oluyor eğer kapanıyorsa monitörde arızalı olabilir.

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bakalım bilgisayarın içini iyice temizledim tüm güncellemeleri yaptım gereksiz her şey silindi görücez bakalım olmadı kablo alıcam denicem

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
5 saattir sıkıntı yoktu gitti bir anda 1-2 dakka sonra çıkartıp takınca geldi kabloluk durum oldugunu düşünmüyorum ama değişicem

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Denemekte fayda var bu tarz bir olayı 2 ay uğraşmam sonucu çözememiştim kablo değiştirmeyi denedim ve düzelmişti işte ondan sonra en kolay yöntemi ilk olarak deniyorum :)

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Levent Orhan' Alıntı:
5 saattir sıkıntı yoktu gitti bir anda 1-2 dakka sonra çıkartıp takınca geldi kabloluk durum oldugunu düşünmüyorum ama değişicem

Kaliteli ve güzel bir kablo önerimdir ayrıca farklı bir port vaarsa bide oradan görüntü almayı deneyin .

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yani kablo ile oynayınca hafiften çızırtı geliyor ama ekran gitmiyor tabi

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
denemedim yarın denicem mutlaka alıp yani düşününce monitör'de problem oldugunu veye ekran kartından bir sıkıntı oldugunu düşünüyorum masaüstünde duran şey oyunda bir anda elektrik akımını kesmesi tuhaf geldi

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Levent Orhan' Alıntı:
denemedim yarın denicem mutlaka alıp yani düşününce monitör'de problem oldugunu veye ekran kartından bir sıkıntı oldugunu düşünüyorum masaüstünde duran şey oyunda bir anda elektrik akımını kesmesi tuhaf geldi

Monitör girişinde sorun olabilir dediğim gibi kablo yine işe yaramaz ise başka bir portta dene

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
acaba kabloda mı sıkıntı var elektrik le ilgili bilmiyorum hiç yarın denicem

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yani düşünüyorum ekran kartında sıkıntı olsa bile monitör'deki elektriği niye kessin ? yeşil ışık yanıp yanıp sönerdi olayı bir de böyle düşününce sanki kablomda elektrik sıkıntısı var gibi geliyor ama işin diğer tarafıda neden oyunlarda gidiyor..

KS

Levent Orhan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıkıntı ekranda sanırım kablo aldım işe yaramadı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri