Öneri Monitör Tavsiyesi Yardım .

rmysaaygn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Merhaba , genellikle film , video , hikaye bazlı oyunlar oynuyorum ara sıra league of legends oynuyorum onun dışında pek oynadığım oyun yok Monitör olarak 2K 27 inch boyutlarinda bisey almayi dusunuyorum VA Panel ve IPS panel arasında kaldım VA panellerde kavisli seçeneği varken IPS panellerde kavisli görmedim sizce bana uygun IPS mi VA mı ? Bütçe 10.000 TL almışken iyi bişey alayım diyorum .

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Merhaba , genellikle film , video , hikaye bazlı oyunlar oynuyorum ara sıra league of legends oynuyorum onun dışında pek oynadığım oyun yok Monitör olarak 2K 27 inch boyutlarinda bisey almayi dusunuyorum VA Panel ve IPS panel arasında kaldım VA panellerde kavisli seçeneği varken IPS panellerde kavisli görmedim sizce bana uygun IPS mi VA mı ? Bütçe 10.000 TL almışken iyi bişey alayım diyorum .
Sana en uygun IPS. IPS de renkler daha canlı VA panele göre.

Bütçen yeterse de

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
71
ips panel almak daha mantıklı, dell aw2724dm yada dell g2724d olabilir

KS

rmysaaygn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Sana en uygun IPS. IPS de renkler daha canlı VA panele göre.

Bütçen yeterse de

Neden IPS panellerde kavis özelliği mevcut değil ?

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
772
PC islemci ve ekran kartin nedir

Kaan63

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
71
Neden IPS panellerde kavis özelliği mevcut değil ?
sanırsam ips yapısı bükülmeye pek müsait değil o yüzden, sadece wqhd ips monitorlerde curved seçeneği mevcut onlarda pahalı oluyor, ayrıca va panellerde 90 derece pikseller daha net göründüğünden curved olarak üretiliyor, ips modellerde böyle bir dezavantaj yok

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
31.5 inc 2k iyi mi
27 inç daha iyi olur, önceki monitörümde 2K 27 inç di güzeldi, 31 inç de az kötü gösterebilir, şuan 31.5 inç 4K kullanıyorum fazlasıyla iyi

sanırsam ips yapısı bükülmeye pek müsait değil o yüzden, sadece wqhd ips monitorlerde curved seçeneği mevcut onlarda pahalı oluyor, ayrıca va panellerde 90 derece pikseller daha net göründüğünden curved olarak üretiliyor, ips modellerde böyle bir dezavantaj yok
wqhd piksel kalitesiyle alakalı diye biliyorum, ips lerin hiçbiri yapısından dolayı curved olmuyor, curved VA da ve OLED lerde mevcut TN panelde mevcut mu bilmiyorum onlar eskide kaldı zaten, kaliteli bi VA monitörde renk kontrastı olarak ips paneli aratmıyor ayrıca kavisli olmasıyla çok daha doğal görünüm veriyor şuan kullandığım monitörde 1000R oldukça kavisli mesela

Son düzenleme:

VeV

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
Açıkcası çok bilgim var diyemem ama bende yeni monitör aldım araştırmalarım sonucunda youtube videoları ve forumlardan çıkardığım sonuç. Almışken IPS alın oldu. Umarım bu bilgi de yardımcı olur :)

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
93
Açıkcası çok bilgim var diyemem ama bende yeni monitör aldım araştırmalarım sonucunda youtube videoları ve forumlardan çıkardığım sonuç. Almışken IPS alın oldu. Umarım bu bilgi de yardımcı olur :)
Ips veya Va kişinin ihtiyacına ve zevkine göre değişir, önceki monitörüm msi g27cq5 165hz Va 2K curved idi, siyahları biraz gri gibi gösteriyordu, birde iphone 15 pro serisinin görsellerini incelerken ekranda noktalı beyaz gösteriyordu bazı yerleri ama oyunlarda felan bi sorun yoktu, şuan samsung neo g8 4K 240hz Va curved kullanıyorum yine google dan iphone 15 pro görsellerine baktım msi da ki gibi bi sorun yok ve siyahlar daha siyah görünüyor hafif ışık sızması var yandan bakınca o da normal onun dışında ben bi sorunla karşılaşmadım, he şuanki monitörüm 30k bandında özellikleri yüksek ve kronikleri düşürülmüş özenle yapılmış bi ürün, kalite fiyatına göre o yüzden de ve şunu da izleyiniz:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri