Yardım Monitör Tavsiyesi

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Herkese merhaba. Yaklaşık 3 yıldır Samsung Odyssey G5 (LS27CG552EUXUF) kullanıyordum. Kısa süre önce durduk yere paneli yandı. Garantisi de sona erdiği için tamir masrafı yüksek bu yüzden tamir ettirmektense yeni bir monitör almayı düşünüyorum. Gönül ister ki OLED alayım ama hem maliyetinden dolayı hem de yanma riskinden dolayı QD Mini Led monitörlere yönelmek daha cazip geldi. Çünkü bilgisayarım sürekli açık ekranın dinlenme fırsatı pek bulunmayacak. Eğer aranızda QD Mini Led kullanan ya da bilgisi olanlar varsa bana öneride bulunursanız çok mutlu olurum. Tercihim 4k almak bütçemi 30 35 e kadar zorlayabilirim. Her türlü öneriye açığım şimdiden teşekkür ederim

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
887
Samsung Odyssey G5 (LS27CG552EUXUF) kavisli monitör...
panel yanma, değişim astarı yüzünden pahalıya gelir. Artı uyum sorunu, orj. performans göstermesi soru işareti.
Yeni monitör akıllıca tercih. Yalnız 3 yıl gibi kısa sayılabilecek kullanım sonunda ciddi, ölümcül sonuç..
Bu marka monitöreler gözden geçirme uzak durma....

AMD Ryzen 7 9800X3D
ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti
Önce özellik olarak 4K dan başlayalaım dersek;
burası 4K gereksinimleri karşılasa da, 4K getirileri, götürileri neler olabilir şeklinde bir araştırma ve 2k mı 4k mı netleştirme açısından biraz araştırın bence.

Şunun gibi sağlam bloglardan...

Şu an elde yedek monitör var sanıyorum. Yani aciliyet, monitörsüz kalma durumu yok???

Buradan ebata gersek ne düşündüğnüz önemli. 27 inch düz-kavissiz panel.... gbi.

QD Mini led- OLED kullanmadım. Sadece biraz teorik, biraz marka model , biraz da fiyat olarak gidebiliyorum.
IPS bile bakabilirsiniz. Ne kadar fiyat farkı çıkacağı önemli. Yanma soronu olmayacak. 30-35 TL lere çıkamaya gerek kalmayacak ki bu 30-35k biraz fazla duruyor....

QD Mini led- OLED fiyatlandırmaları biribirine yakın duruyor. Bu durumda OLED düşünülebilinir. Yanma durumu önlem almak gerekecek ki. Kontrast- parlaklık düşürme, sabir görüntüde kalmamak vb...

Mini led LED LER iki yerde fiyatlandırma: TLC var da Çin markasıdır...

OLED Fiyatlandırmalar. 2K-4K aralığı buradan Hertz değerlerine de bakmak gerekecek
DELL 2K dakki modellere de özellikle bakın bence...., 4K da var ama yüksek fiyatlıdır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri