Monitör Tavsiyesi

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
2080 ekran kartı, 9900KS İşlemcili ve 64GB ram sistem için 7 Bin Tl'ye kadar Monitör ne almalıyım Ips olması ve 1ms tepkime süresi olmasını ve düz panel olmasını istiyorum kavisli monitör hiç kullanmadığım için düz panelden devam etmek istiyorum bunun için hangi model monitör almam gerekir Birden fazla monitör önerebilirsiniz şimdiden teşekkür ederim
Sıralamayı en iyiden kötüye doğru sıralarsanız daha iyi olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Piyasada 7K bütçeye kadar alabileceğiniz kaliteli ve hızlı 3 adet monitör var. Alabileceğiniz ürünleri aşağıya yazıyorum.
  1. Samsung Odyssey G7 LC27G75TQSMXUF 27" 240Hz 1ms MVA Panel - 6.110 TL - Dünyanın ilk ve tek 240Hz 2K SVA Panel monitörüdür. Kavis olayına bakmazsanız bu üründe daha iyisi şuan piyasada yok. SAMSUNG SVA paneller IPS kadar iyidir ki bu monitör ailenin en pahalı 2K oyuncu monitörleri serisini temsil eden bir model şuan için daha iyisi yok. Ben olsam başka ürüne bakmazdım direkt bunu alırdım.
  2. Gigabyte 27" FI27Q-P 165Hz 1ms IPS Panel - 6.146 TL - Piyasadaki ilk ve tek 165Hz ile 10 Bit renk sunan IPS ürün şuan için bu ürün.
  3. VIEWSONIC XG270QG 27" 2K 1ms 165 Hz - 6.699 TL - Piyasadaki ilk 165Hz Nano IPS panel üründür. Nano IPS teknolojisi IPS panel türünün en son halidir. NOT : Bu ürün 10 bit ama 165Hz hızında sadece 8 Bit renk alabiliyorsunuz DisplayPort 1.4 desteği olmadığı için bu durum böyle.
Ben olsam kavis vs. takılmazdım Samsung Odyssey G7 alır geçerdim. O kalitede bir monitörü her zaman bulamazsınız ki zaten yeni bir ürün daha 1 ay olmadı çıkalı ve hemen stokları bitti. Samsung Shop üzerinden alamıyorsunuz sadece Hepsiburada.com adresinde kalmış ki ne kadar stok var onuda bilemiyorum. Eğer yok illede kavis olmasın derseniz 2. alternatifiniz Gigabyte olsun açık ara Samsung önde ama 2. ürün olarak Gigabyte modeli önerebilirim. Sonra Displayport 1.4 desteği olmadığından panelin hızını tam potansiyel renk kalitesinde kullanamadınızdan dolayı Viewsonic ürünü son olarak önereceğim.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Piyasada 7K bütçeye kadar alabileceğiniz kaliteli ve hızlı 3 adet monitör var. Alabileceğiniz ürünleri aşağıya yazıyorum.
  1. Samsung Odyssey G7 LC27G75TQSMXUF 27" 240Hz 1ms MVA Panel - 6.110 TL - Dünyanın ilk ve tek 240Hz 2K SVA Panel monitörüdür. Kavis olayına bakmazsanız bu üründe daha iyisi şuan piyasada yok. SAMSUNG SVA paneller IPS kadar iyidir ki bu monitör ailenin en pahalı 2K oyuncu monitörleri serisini temsil eden bir model şuan için daha iyisi yok. Ben olsam başka ürüne bakmazdım direkt bunu alırdım.
  2. Gigabyte 27" FI27Q-P 165Hz 1ms IPS Panel - 6.146 TL - Piyasadaki ilk ve tek 165Hz ile 10 Bit renk sunan IPS ürün şuan için bu ürün.
  3. VIEWSONIC XG270QG 27" 2K 1ms 165 Hz - 6.699 TL - Piyasadaki ilk 165Hz Nano IPS panel üründür. Nano IPS teknolojisi IPS panel türünün en son halidir. NOT : Bu ürün 10 bit ama 165Hz hızında sadece 8 Bit renk alabiliyorsunuz DisplayPort 1.4 desteği olmadığı için bu durum böyle.
Ben olsam kavis vs. takılmazdım Samsung Odyssey G7 alır geçerdim. O kalitede bir monitörü her zaman bulamazsınız ki zaten yeni bir ürün daha 1 ay olmadı çıkalı ve hemen stokları bitti. Samsung Shop üzerinden alamıyorsunuz sadece Hepsiburada.com adresinde kalmış ki ne kadar stok var onuda bilemiyorum. Eğer yok illede kavis olmasın derseniz 2. alternatifiniz Gigabyte olsun açık ara Samsung önde ama 2. ürün olarak Gigabyte modeli önerebilirim. Sonra Displayport 1.4 desteği olmadığından panelin hızını tam potansiyel renk kalitesinde kullanamadınızdan dolayı Viewsonic ürünü son olarak önereceğim.
Bu samsungun G9 serisi de var sanırım G9 TÜRKİYE'DE var mı yoksa ne zaman gelir TÜRKİYE'DE var ise nerden teminini yapabilirim birde G7 serisinin 32inçlik olanı Türkiyede var mı bu iki ürünü TÜRKİYE'DEN satın alabilirmiyim yok ise eğer Türkiye'ye gelicekler mi ne zaman gelirler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
G9 1 adet ürün var oda 49" yatay formatta bir monitör ve türkiyede var ama fiyatı Samsung Shop adresinde 1-2 hafta önce 14K civarındaydı. :D

G7 önerdiğim ürünü alın geçin. O monitörün 32" olanı da var. Samsung Odyssey G7 LC32G75TQSMXUF 32" 240Hz 1ms - 6.999 TL eğer büyük istiyorsanız bunu da alabilirsiniz. Ama 27" zaten yeterince büyük 32" ufak bir TV büyüklüğünde bence o kadar büyük ekrana gerek yok ama tabi zevk meselesi alabilirsiniz.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
G9 1 adet ürün var oda 49" yatay formatta bir monitör ve türkiyede var ama fiyatı Samsung Shop adresinde 1-2 hafta önce 14K civarındaydı. :D

G7 önerdiğim ürünü alın geçin. O monitörün 32" olanı da var. Samsung Odyssey G7 LC32G75TQSMXUF 32" 240Hz 1ms - 6.999 TL eğer büyük istiyorsanız bunu da alabilirsiniz. Ama 27" zaten yeterince büyük 32" ufak bir TV büyüklüğünde bence o kadar büyük ekrana gerek yok ama tabi zevk meselesi alabilirsiniz.

G7nin 32inch olanı VA Panel 27inch olanın paneli farklı VA Sanırım ya da ikisinin de özellikleri aynı mı ekran boyutu hariç
Ve VA Panelde almak pek istemiyorum doğrusu Gigabyte daha ağır basıyor alma konusunda ancak samsung Ips olsa gözüm kapalı samsungu alırdım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İkiside SVA panel farkları sadece 32" ve 27" olarak farkları var. Ayrıca Samsung SVA panel Quantum Dot aydınlaması ile IPS kadar başarılıdır. Bu konuda içiniz rahat olsun. Bu monitörler şuan piyasadaki en hızlı en iyi kaltede 2K monitörlerdir. IPS vs. takılmayın derim.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
İkiside SVA panel farkları sadece 32" ve 27" olarak farkları var. Ayrıca Samsung SVA panel Quantum Dot aydınlaması ile IPS kadar başarılıdır. Bu konuda içiniz rahat olsun. Bu monitörler şuan piyasadaki en hızlı en iyi kaltede 2K monitörlerdir. IPS vs. takılmayın derim.
peki bu G7 model ve Gigabyte modelinin panel olarak karşılaştırma videosu var mı yabancı kanallarda illaki vardır diye düşünüyorum ancak sorun değil panele bakacağım için sorun yok varsa eğer link atarsanız memnun olurum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu Samsung ürün yeni olduğundan karşılaştırma videosu vs. yok. Ancak aynı kanalın 2 monitörüde detaylı incelediği videolara bakabilirsiniz.

Hardware Unboxed kanalının örnek alabilirsiniz. Aşağıda bu kanalın 2 monitör içinde incelemesi mevcut. Görüntülerine vs. hakim olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Ancak size tavsiyem OLED, AMOLED veya IPS panel kullanan Tablet, Telefon veya TV ile bakın videolara. TN veya başka bir panel ile bakarsanız pek bir şey anlamazsınız.
Samsung Odyssey G7 Review, The Fastest VA Display Ever vs Gigabyte FI27Q-P Review, High-End 1440p 165Hz IPS for Gaming

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu Samsung ürün yeni olduğundan karşılaştırma videosu vs. yok. Ancak aynı kanalın 2 monitörüde detaylı incelediği videolara bakabilirsiniz.

Hardware Unboxed kanalının örnek alabilirsiniz. Aşağıda bu kanalın 2 monitör içinde incelemesi mevcut. Görüntülerine vs. hakim olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Ancak size tavsiyem OLED, AMOLED veya IPS panel kullanan Tablet, Telefon veya TV ile bakın videolara. TN veya başka bir panel ile bakarsanız pek bir şey anlamazsınız.
Samsung Odyssey G7 Review, The Fastest VA Display Ever vs Gigabyte FI27Q-P Review, High-End 1440p 165Hz IPS for Gaming
Samsung G7 32inch olan modelin Input lag değeri kaç ms?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
G7 27" ve 32"" olanın Input Lag değeri 3.1ms ki bu bayağı bayağı hızlı bir değer. Gigabyte FI27Q-P IPS ürününde 4ms oda bayağı bayağı hızlı bir değer.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
G7 27" ve 32"" olanın Input Lag değeri 3.1ms ki bu bayağı bayağı hızlı bir değer. Gigabyte FI27Q-P IPS ürününde 4ms oda bayağı bayağı hızlı bir değer.
Peki 1 Ay içinde daha iyi bir monitör Türkiye piyasasına girer mi şu Monitörü bekleyin hepsinden daha iyi dediğiniz bir monitör yakın zamanda Türkiye'ye gelicek mi Ips, 1ms, 2K, Tazeleme oranı yüksek bir monitör yakın zamanda gelir mi bekleyin dediğiniz monitör var mı Ben olsam bekleyip şu Monitörü alırım dediğiniz var mı

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur bey’in önerdiği G7 Samsung zaten piyasaya yeni girdi ve şuan gerçekten üst düzey performansa sahip bir ürün biz kendi aramızda da karar vermiştik ben kendim de o monitörü satın almak istiyorum.

Bence G7 gibi üst düzey bir monitörü kaçırmayın.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
Enes Yavuz' Alıntı:
Uğur bey’in önerdiği G7 Samsung zaten piyasaya yeni girdi ve şuan gerçekten üst düzey performansa sahip bir ürün biz kendi aramızda da karar vermiştik ben kendim de o monitörü satın almak istiyorum.

Bence G7 gibi üst düzey bir monitörü kaçırmayın.
Hepsiburada.com sitesinde Samsung G7 32 inçlik modelde böyle bir sorun varmış büyük bir ihtimalle 27 inçliktede vardır ben 32 inçlik olanı tercih ediyorum ancak linkten de sorunu okuyabilirsiniz Bi alıcı böyle bir sorunla karşılaşmış çözülür mü ya da çözüldümü çünkü ciddi bir fark var aslında linkten ulaşabilirsiniz sizde Hepsiburada.com'dan 32 inçlik olan modelin yorumlar kısmından da ulaşabilirsiniz
https://i.imgyukle.com/2020/08/22/uziUSt.jpg

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben daha bir şey demiyorum. Gigabyte FI27Q-P modeli alın geçin. Her şeyi anlattım daha başka önerim yok zaten.
ben konu ile ilgili size soruyorum 32 inçlik olanı kafama yattı alıcam da büyük bir ihtimalle ancak böyle bir sorun varmış düzeltildimi bilginiz var mı ya da çözüldüğüne dair bir bilgi bulabilirmisiniz diye size soruyorum sizin böyle çıkışlı bir tavır sergilemenize gerek yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim bildiğim hiçbir sorun yok. Ne G-Sync ne FreeSync nede parlaklık olarak yabancı kaynaklarda inceleme ve kullanıcı yorumlarından yola çıkara bunu söylüyorum size. 1 tane yoruma göre hareket etmek doğru değil. O kullanıcıya sorunlu bir model gelmiş olabilir. Yada monitörü hiç almadan yorum yazmış olabilir bilemezsiniz 1 adet yorum sonuçta.

Ayrıca ben tavır almadım :) neden tavır alayım size. Siz yanlış anladınız. Sadece daha başka sözüm yok önerilerim arasında mantıklı 2 seçenek var birisi Samsung modeller diğeri Gigabyte FI27Q-P modeli demek istedim.

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benim bildiğim hiçbir sorun yok. Ne G-Sync ne FreeSync nede parlaklık olarak yabancı kaynaklarda inceleme ve kullanıcı yorumlarından yola çıkara bunu söylüyorum size. 1 tane yoruma göre hareket etmek doğru değil. O kullanıcıya sorunlu bir model gelmiş olabilir. Yada monitörü hiç almadan yorum yazmış olabilir bilemezsiniz 1 adet yorum sonuçta.

Ayrıca ben tavır almadım :) neden tavır alayım size. Siz yanlış anladınız. Sadece daha başka sözüm yok önerilerim arasında mantıklı 2 seçenek var birisi Samsung modeller diğeri Gigabyte FI27Q-P modeli demek istedim.
Samsung modelde 1.4 Displayport kullanılıyor doğru mu yoksa 1.2 mi?

KS

PcFurkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1
Enes Yavuz' Alıntı:
Hocam bu iki monitörün panel olarak kıyaslama videosu var mı birde özellikler bakımından Türk kaynaklarda büyük bir ihtimalle yok yabancı kaynaklarda kıyaslaması var mı özellikler bakımından ve puan göstermesi bakımından ve panel olarakta video şeklinde kıyaslaması var mı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı soruları tekrar tekrar sormazsanız. Size daha önce bu sorunuza yanıt olarak ürün inceleme videolarını paylaştım.

Daha önceki yorumum aşağıda.

"Bu Samsung ürün yeni olduğundan karşılaştırma videosu vs. yok. Ancak aynı kanalın 2 monitörüde detaylı incelediği videolara bakabilirsiniz.

Samsung Odyssey G7 Review, The Fastest VA Display Ever vs Gigabyte FI27Q-P Review, High-End 1440p 165Hz IPS for Gaming"

Ayrıca monitörlerin özellik olarak farkları da aşağıda.

Samsung Odessey G7 vs Gigabyte FI27Q-P

• Panel : SVA 10 Bit (8 + 2 Bit FRC) Curved Samsung Marka / AAS IPS 10 Bit (8 + 2 Bit FRC) Flat Innolux Marka
  • Renk Gamutu : (sRGB 125% + DCI-P3 95%) / (sRGB 100% + Adobe RGB 90% + DCI-P3 95%)
  • Parlaklık : 350 Nit (HDR 600 Nit) / 350 Nit (HDR 400 Nit)
  • Statik Kontrast : 2500:1 / 1000:1
  • Input Lag : 3.1ms / 4ms
  • Dikey Frekans : 240 Hz / 165 Hz
  • Vesa : Var / Var
  • Pivot Modu : Var / Var
  • Bağlantılar : DP 1.4, HDMI 2.0 / DP 1.4, HDMI 2.0
Belirgin farkları bunlar. Geri kalan özellikleri aynı veya benzer.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri