Ölçekleme işe yarar ama şöyle bir durum var masaüstünün genelini sadece + yönde ölçekleyebilirsiniz - yönde değil. Yani 100% değeri 75% filan yapamazsınız. 3. parti bir yazılım vs. ile yapılabilir mi bilmiyorum ama Windows ayarlarında sadece + yönde işliyor bu ayar.
Panel tercihinize bir şey demiyorum ama dediğim gibi VA panelde IPS kadar başarılıdır. Burada F/P dengesine göre tercih yapılmalı.
- Philips 242E2FA/00 23.8" 1ms 75Hz 4ms(GTG) IPS Panel - 1.359 TL - 4ms ama GTG süresi bu yani iyi bir süre sayılır genel olarak. Ayrıca 1ms MPRT yani bulanıklığı azaltma desteği var.
- Acer EG240Y Pbipx 23.8" 165Hz 2ms IPS Panel - 1.399 TL - Kaliteli bir üründür Hertz oranı yüksek ve ms değeri düşük olduğundan video içerik tüketirken keyfinizi bozmaz.
- Dell S2721HN 27" 75Hz 4ms(GTG) IPS Panel - 1.416 TL - Kaliteli bir üründür ve 4ms tepki süresi sizi genel kullanımda üzmez.
- LG 27ML600M-B 27" 75Hz 5ms(GTG) IPS Panel - 1.476 TL - 5ms ama GTG süresi bu yani iyi bir süre sayılır genel olarak. Ayrıca 1ms MBR yani bulanıklığı azaltma desteği var.
- Acer Nitro VG240YSbmiipx 23.8" 165Hz 2ms IPS Panel - 1.569 TL - 2ms yazıyor ama aslında 1ms GTG süresi var. Kaliteli bir üründür Hertz oranı yüksek ve ms değeri düşük olduğundan video içerik tüketirken keyfinizi bozmaz.
Ben size bu ürünleri öneririm. Genel olarak burada eğer oyun yoksa işin içinde video içerik ve iş odaklıysa garanti servisi ile öne çıkan en mantıklı seçenek Dell ürünüdür. Dell üründen sonra diğerleri şu şekilde en iyiden başlayarak sıralanır. (5 > 1 > 4 > 2)