Monitör Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sw4rthy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, yakın zamanda pc toplamıştım yardımlarınız için teşekkür ederim şimdi başka bir konuyla geldim.

24.5' 240 hz monitör tercih etmeyi planlıyorum. 27' büyük geliyor gözüme maalesef 2k ile bir işim yok. Oyun odaklı bir monitör istemekteyim. Şu ikisi arasında kaldım. Başka bir öneriniz varsa onlara da açığım.

Asus;
https://www.sinerji.gen.tr/asus-245-tuf-gaming-vg259qm-1ms-280hz-hdmidisplayport-g-sync-gaming-monitor-p-36182

Benq Zowie;
https://www.sinerji.gen.tr/benq-zowie-245-xl2546k-05ms-240hz-hdmidisplayport-e-spor-gaming-monitor-p-37566

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BenQ modeli genelde eSpor oyuncuları kullanıyor ama bir monitör ile sadece oyun oynamıyorsunuz sonuçta. TN panele sahip hiç önermiyorum bu yüzden. Ayrıca BenQ markasının bulanıklığı önleyen Dyac teknolojisini G-Sync veya FreeSync özelliğini aktif edebilmek için kapatmanız gerekiyor oda ayrı bir sinir bozucu şey.

ASUS ürünü öneririm 280Hz + IPS panel + G-Sync Destekliyor ve ELMB SYNC ASUS 'un bulanıklığı aktif etme özelliği FreeSync/G-SYNC özelliğini kapatmanızı gerektirmiyor.

Benim harici bir önerim var mı diye sorarsanız aşağıdakileri öneririm.

Mahşerin pompacısı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus olan hem 280hz hem ıps panel bu da daha canlı renk sağlayacaktır 280 Hz ile oyunlarda rakiplerinden 1-0 önde olacaksındır tabi rakipte de 280 varsa bu durum değişir benq ürünler bana göre para tuzağı sırf e-sporcular kullandığı için fiyatları şişiren bir marka

KS

sw4rthy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BenQ modeli genelde eSpor oyuncuları kullanıyor ama bir monitör ile sadece oyun oynamıyorsunuz sonuçta. TN panele sahip hiç önermiyorum bu yüzden. Ayrıca BenQ markasının bulanıklığı önleyen Dyac teknolojisini G-Sync veya FreeSync özelliğini aktif edebilmek için kapatmanız gerekiyor oda ayrı bir sinir bozucu şey.

ASUS ürünü öneririm 280Hz + IPS panel + G-Sync Destekliyor ve ELMB SYNC ASUS 'un bulanıklığı aktif etme özelliği FreeSync/G-SYNC özelliğini kapatmanızı gerektirmiyor.

Benim harici bir önerim var mı diye sorarsanız aşağıdakileri öneririm.

benQ modelini düşünüyordum ama sizin önerilerinize saygımdan biraz daha düşüneceğim sanırım, tn paneli çok rahatsız etmedi beni ama asus'unkine biraz daha fazla yönelicem. IPS ekranda o akıcılığı sağlayamadığı için, Tn panel kullandıklarını okumuştum benQ'nun.

Mahşerin pompacısı' Alıntı:
Asus olan hem 280hz hem ıps panel bu da daha canlı renk sağlayacaktır 280 Hz ile oyunlarda rakiplerinden 1-0 önde olacaksındır tabi rakipte de 280 varsa bu durum değişir benq ürünler bana göre para tuzağı sırf e-sporcular kullandığı için fiyatları şişiren bir marka

Canlı renk olarak haklısınız fakat para tuzağı olduğunu düşünmüyorum, yapılan testlerden ve özellikle oyun için tasarlanmasından.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BenQ markasının Dyac yani ekstra olarak bulanıklılığı önlemek için kullandığı teknoloji TN panelin üzerine eklenmiş. Yani firma yine sırf TN paneli kullanmamış akıcılık için yine ekstra bir teknoloji kullanmış adına Dyac diyor.

ASUS üründe IPS panel ama oda akıcılığı keskin hale getirmek için ELMB SYNC adlı bir teknoloji kullanıyor. Yani düz mantık IPS bu ürün akıcı değildir gibi bir düşünceye girmeyin. IPS panel artık eskisi gibi değil. Hatta şuan dünyanın en hızlı monitörleri IPS panel kullanıyor. 360Hz sunuyor bu ürünler. Aşağıya örnekleri bırakıyorum.

KS

sw4rthy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BenQ markasının Dyac yani ekstra olarak bulanıklılığı önlemek için kullandığı teknoloji TN panelin üzerine eklenmiş. Yani firma yine sırf TN paneli kullanmamış akıcılık için yine ekstra bir teknoloji kullanmış adına Dyac diyor.

ASUS üründe IPS panel ama oda akıcılığı keskin hale getirmek için ELMB SYNC adlı bir teknoloji kullanıyor. Yani düz mantık IPS bu ürün akıcı değildir gibi bir düşünceye girmeyin. IPS panel artık eskisi gibi değil. Hatta şuan dünyanın en hızlı monitörleri IPS panel kullanıyor. 360Hz sunuyor bu ürünler. Aşağıya örnekleri bırakıyorum.

çok teşekkür ederim açıklamalar için, büyük ihtimal asus ürününü tercih edeceğim. İyi forumlar iyi akşamlar dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri