Soru Monitör

hazerfen01

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
2.el monitör almayı düşünüyorumda nelere dikkat etmeliyim kutulu faturalı ve garantisi varmış aldığımda sorun oldugunda nereye gönderiyoruz bilgim yok pek bilen varsa söyleyebilir mi?

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
147
2.el monitör almayı düşünüyorumda nelere dikkat etmeliyim kutulu faturalı ve garantisi varmış aldığımda sorun oldugunda nereye gönderiyoruz bilgim yok pek bilen varsa söyleyebilir mi?
Ölü piksel testi yapabilirsiniz.

Sızma testi de yapabilirsiniz.

Ghosting testi yapmanızın çok bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ghosting sonradan oluşan bir şey değil. Monitörün modeliyle paneliyle alakalı bir durum. Almak istediğiniz monitörü ve fiyatını da söyleyebilirsiniz.

KS

hazerfen01

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
Ölü piksel testi yapabilirsiniz.

Sızma testi de yapabilirsiniz.

Ghosting testi yapmanızın çok bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ghosting sonradan oluşan bir şey değil. Monitörün modeliyle paneliyle alakalı bir durum. Almak istediğiniz monitörü ve fiyatını da söyleyebilirsiniz.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,373629183.html bu monitörü 3000tlye satan arkadaşı buldum geçenlerde 3500e kadar düşmüştü o zaman alamamıştım bu monitörü şimdi uygun gördüm 1yıl 6 ay garanti var diyor sorun yok diye düşünüyorum testleride yaparım zaten yüksek para oldugu için çekiniyorum açıkçası 1k daha koyup sıfır mı alsam diye

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
147
3000 düşünülebilirdi ama 3500 liraya alınan riske değmez gibi duruyor hocam. Satan kişinin neden sattığını bilemedikten sonra alıp kusurlu çıkması durumunda o kaçtığınız 500-600 lira çok daha fazlasını harcamanıza sebep olabilir. Sorunu varsa ve satın aldıktan sonra fark etmeniz durumunda muhtemelen garantinin çözemediği bir sorundur ki ilk sahibi satmıştır. Bu riske girmeye değmez diye düşünüyorum. Başka fikri olanlar çıkar elbet.

KS

hazerfen01

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
26
3000 düşünülebilirdi ama 3500 liraya alınan riske değmez gibi duruyor hocam. Satan kişinin neden sattığını bilemedikten sonra alıp kusurlu çıkması durumunda o kaçtığınız 500-600 lira çok daha fazlasını harcamanıza sebep olabilir. Sorunu varsa ve satın aldıktan sonra fark etmeniz durumunda muhtemelen garantinin çözemediği bir sorundur ki ilk sahibi satmıştır. Bu riske girmeye değmez diye düşünüyorum. Başka fikri olanlar çıkar elbet.
şuanda 4kya satılıyor. https://www.itopya.com/msi-24-g2412...tive-sync-fhd-rapid-ips-gaming-monitor_u25444 180hz başka monitörde bakıyorum bunu nasıl bulursunuz hocam aynı fiyat

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
147

ahmetalikyc

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Riskten kastınız ölü pixel ghosting gibi şeylerse bu sıfırda da var benim itopyadan sıfır aldığım monitörde bu iki sorun da vardı fakat garanti kapsamında olması için bir ölü pixel yeterli değil denip değişim de kabul etmedi firma İtopya'yı darlayıp belki çözüm bulabilirdim fakat beni rahatsız edecek şekilde değildi saldım yani anlayacağın sıfır da riskli sonuçta monitör bu hatta görüp almak daha risksiz.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,046
https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-freesync-ips-oyuncu-u-fiyati,373629183.html bu monitörü 3000tlye satan arkadaşı buldum geçenlerde 3500e kadar düşmüştü o zaman alamamıştım bu monitörü şimdi uygun gördüm 1yıl 6 ay garanti var diyor sorun yok diye düşünüyorum testleride yaparım zaten yüksek para oldugu için çekiniyorum açıkçası 1k daha koyup sıfır mı alsam diye
aynı monitörü kulanıyorum herhangi bir sorunu yok ışık sızması ve ölü pixel testi yapman yeterli olur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri