Monitörde "Input Signal Out Of Range" Uyarısı

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhabalar Hocam Ben Radeon Software Adranalin Aditions Üzerinden İhtiyaç Gereği Ekran Yansıtma Kullanmak İstedim İki Ekranda Aynı Görüntüyü Yansıtması İçin Fakat Bunu uyguladığımda Ekranımda Anlık olarak iki Ekran Da Gelip Gitmeye Başladı Ve Bunu Önceden Birkaç Kere Daha Uyguladığımda yine Gelip Gidiyordu İki Monitörde Fakat Bu Sefer O Gelip Gitmelerden Sonra Ekranların İkiside Karanlığa Gömüldü Sonrasında 2. Monitörümde Koskocaman Input Signal Out Of Range! Uyarısı Aldım

1. monitörümde Böyle Bir Uyarı Olmamasına Rağmen Monitör Going To Sleep Diyerekten Ekran Görüntüsü Kesildi

Birkaç Kere Pc Kapattım kabloları Çıkarttım Taktım Bişey Değişen Yoktu Fakat uyarı Veren Ekranın Bağlantı Kablosunu Ekran Kartından Çıkarınca Düzeliyordu Ardından Monitörden de Söktüm Ve Geri Taktım Uyarı Vermedi (Belki Kablo Yada Giriş Bozuktur Diyerekten monitörden De Söktüm)

Sonrasında Geri Taktım Ve Yine Aynı şeyler Yaşandı Ve monitörler Eski Bozuk Duruma Geri Döndü. Bu Sefer De Kabloları Değiştirdim monitörler Arası Ve Sıkıntı Gitti Ama fakat Benim Ekran Kartından "Dp To Dp" Gelen Kablonun Ana monitörde olmasını İstiyorum Çünkü Diğerkisi HDMI Dan VGA Ya Dönüştürülerek VGA Kablo İle Bağlanan (Başka DP Giriş Çıkış Olmadığı İçin)

Açıkçası Sürücüleri Bile Sıfırladım Sildim Tekrar Yükledim Hiçbirşey Değişmedi Fakat Splashtop Wired XDisplay Adlı uygulamayı kullanarak telefonumu Bağladığımda Da Ekranlar Düzeliyor Fakat telefon Bağlantısı Gidince Bozuluyor Tekrardan

Bu Durum nasıl Düzelebilir Acaba Bir Fikriniz Var Mı,
Kolay Gelsin. İyi Çalışmalar.

-------Sistem Özellikleri-------
CPU :=: İ5 2500
GPU :=: Rx 550 4Gb
Depolama :=: 500Gb 7200RPM HDD
Ram :=: 4x2Gb = 8Gb 1333MHz DDR3

Ana Ekran (Ekran 1) :=: Hp Compaq La2306x -/- 60Hz 5Ms-/- (Şuanki Bağlantısı Malesef HDMI To VGA Bozukluk Öncesi Bağlantı DP To DP)
Yan Ekran (Ekran 2) :=: Hp Elite Display E201 -/- 60Hz 5Ms -/- (Şuanki Bağlantı Malesef DP To Dp Bozukluk Öncesi Bağlantı HDMI To VGA)

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam HDMI Dan VGA Dönüştürücü Kulandığım İçin Böyle Bir Sıkıntı Oluyor Olabilme İhtimali Var Mı ?!

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aktarım sinyalinde bir hata meydana gelmiş, kablo veya dönüştürücü odaklı bir sorun olabilir. BIOS dahil mi görüntü yok, yoksa sadece Windows aşamasında mı bu sorun oluyor? Eğer BIOS dahil hiç yoksa görüntü dediğim şeyden olma ihtimali yüksek.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bilgisayarın Başlat Butonuna Tıkladığımda Ekran Bi Yanıp Sönüp Duruyor Başlangıçta "Bios For Click Delete -/- F12" Vsr Yazan Ekranı Kasdediyorum Sonrasında O Gidiyor Ve Win Yükleme Ekranı Geliyor Orası Yüklendikten Sonra Ekrana Oturum Açma Şifre Ekranı Gelmesi Gerekiyor Fakat Orada Tam Olarak 2 Satırdan Oluşan Bir Yazı Geliyor İlk Satırda Üstte De Yazdığım "Input Signal Out Of Range!" Yazısı İkinci Satırda "Change Scale 1600x900" Gibisinden Bir Yazı Vardı Hocam Fakat Sıkıntı Şu Ben Yeni Ekran (1920x1080 Olan Ekran) Geldiği Zaman İkisininde Ayarlarını Yapmıştım Ve Yaklaşık 1-/-2 Haftadır Kullanıyordum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemi "Güvenli Mod" ile başlatıp dener misiniz. Eğer sistem açılırsa ekran kartı sürücünüzü DDU ile silin.

Sistemi başlangıçta güvenli mod ile açmak için sistemi Windows ekranı gelmeden hemen öncesinde kasa tuşundan peş peşe 3-4 defa kapatırsanız sizi kurtarma ekranına atacak. Bu ekrandan sistemi güvenli mod ile başlatabilirsiniz.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam 2. Monitörün Kablosunu 1. Monitöre Taktığımda 1. Monitördeki Kabloyu Da 2. Monitöre Taktığımda (Kendi Aralarında Kabloları Değiştirdiğimde) Düzeliyor

Daha Fazla Detaylı Anlatacak Olursam Display Kabloyu 1920x1080 ekrandan Çıkartıp 1600x900 Ekrana Taktığımda
HDMI Dan VGA'ya Çeviricili Kabloyu 1600x900 Den Çıkartıp 1920x1080 Taktığımda Düzeliyor
Ama Bu işlemi Yapmadığım Versyonda Açılmıyor

Ayrıca DDU Diye İnternette Arattığımda Önüme Bir Sürü program Çıktı Tam Olarak Hangi Programı İndirmem Gerek DDU Nedir Yani Kısacası
Kabalık Yaptıysam Özür Dilerim
Kolay Gelsin. İyi Çalışmalar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri