Monitörde Ki Ölü Piksel Mi ?

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
İyi forumlar herkese
Bugün farkettiğim bi çizgi var monitör de fotoğraflarını bırakıyorum
Geçenler de sadece ıslak mendil ile metal bölgelerin tozunu aldıydım.Umarım ondan olmamıştır ve garanti kapsamına girer mi ?

Ekli dosyalar

• IMG20230129234802.jpg
    IMG20230129234802.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 194
  • IMG20230129234759.jpg
    IMG20230129234759.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 190
  • IMG20230129234743.jpg
    IMG20230129234743.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 191

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
İyi forumlar herkese
Geçenler de sadece ıslak mendil ile metal bölgelerin tozunu aldıydım.Umarım ondan olmamıştır ve garanti kapsamına girer mi ?
Ölü piksel değil hocam. Ölü piksel direk simsiyah nokta oluyor. Üstünü güzelce temizleyip bı daha bakın aynısı varsa servise verin. Sizin böyle bişey yapmanız mümkün değil panelden dolayı olur. Tamir ya da değişim yapmaları gerekir kusurlu ürün sonuçta

İyi forumlar herkese
Extra olarak Google ölü piksel testi yazıp bütün ekranı 3-4 renkte inceleyin ölü piksel var mı yok mu anlarsınız. Testte F11 tuşuna basıp tam ekran yapmayı unutmayin

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şahsımca Gördüğüm Üzere Ölü Pixel olarak Görünmüyorlar Fakat Bir Kusur Var Gibi Görünüyor Artık Panel Mi Çizildi Ne Oldu Bilemem Ama İçerden Kaynaklı Bir Kusur Gibi Görünüyor Kullanıcı Kaynaklı Olması İçin Bildiğin O Kısım Baskı Görmüş Olması Gerek.
Tavsiyem Garantiye Göndermeniz Olacaktır.

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
Ölü piksel değil hocam. Ölü piksel direk simsiyah nokta oluyor. Üstünü güzelce temizleyip bı daha bakın aynısı varsa servise verin. Sizin böyle bişey yapmanız mümkün değil panelden dolayı olur. Tamir ya da değişim yapmaları gerekir kusurlu ürün sonuçta

Extra olarak Google ölü piksel testi yazıp bütün ekranı 3-4 renkte inceleyin ölü piksel var mı yok mu anlarsınız. Testte F11 tuşuna basıp tam ekran yapmayı unutmayin
ön panelde gibi sorun testi yaptım hepsinde belli oluyor bi tek siyahda zor görünüyor ama yandan bakınca az birşey yerini bildiğim için gözüme gözüküyor.Diğer renkler özelikle beyazda çok belli oluyor.
Şahsımca Gördüğüm Üzere Ölü Pixel olarak Görünmüyorlar Fakat Bir Kusur Var Gibi Görünüyor Artık Panel Mi Çizildi Ne Oldu Bilemem Ama İçerden Kaynaklı Bir Kusur Gibi Görünüyor Kullanıcı Kaynaklı Olması İçin Bildiğin O Kısım Baskı Görmüş Olması Gerek.
Tavsiyem Garantiye Göndermeniz Olacaktır.
Garanti için direk markaya mı yazmalıyım?Hepsiburadadan almıştım ekranı ordaki satıcıya mı ulaşmam gerek hocam

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
İyi forumlar herkese
Ölü piksel değil ama bir kusuru var gibi görünüyor.

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
ön panelde gibi sorun testi yaptım hepsinde belli oluyor bi tek siyahda zor görünüyor ama yandan bakınca az birşey yerini bildiğim için gözüme gözüküyor.Diğer renkler özelikle beyazda çok belli oluyor.

Garanti için direk markaya mı yazmalıyım?Hepsiburadadan almıştım ekranı ordaki satıcıya mı ulaşmam gerek hocam
hepsiburada ile iletişme gecin hocam yarın mesai saatler içerişinde hepsiburada müşteri hizmetlerini arayın onlar size kargo kodu verecek o kargo koduyla monitörü iletirsiniz. yaşadığınız durumu da aktarın.

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
Çok garip bi şekilde tırnağımla bir lekeyi siler gibi üstüne az kuvvet uygulayarak silmeye çalıştım ve silindi sanki ama çok fena kıllandım şuan kullandığım TV de çizgi olarak başlamıştı ölü piksel şuan yarısı yok öyle olur diye korkmuştum.Aklıma bi düşünce geliyor benim PC olduğu kablo akıllı prize bağlı evden her çıkarken kapatıp her eve geldiğimde açıyorum.Monitöre bunun bi zararı dokunmuş olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• IMG20230130012356.jpg
    IMG20230130012356.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 44
  • IMG20230130012408.jpg
    IMG20230130012408.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 44
KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
Birde konuyu okudukça çok saçma birşey için açmışım gibi gözükecek ama evde tek yaşadığım için darbe alması imkansıza yakın sadece 2 kedim var onlarda pcnin masasına çıkmazlar o yüzen korkmuştum

Ahmeet_1

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
893
Çok garip bi şekilde tırnağımla bir lekeyi siler gibi üstüne az kuvvet uygulayarak silmeye çalıştım ve silindi sanki ama çok fena kıllandım şuan kullandığım TV de çizgi olarak başlamıştı ölü piksel şuan yarısı yok öyle olur diye korkmuştum.Aklıma bi düşünce geliyor benim PC olduğu kablo akıllı prize bağlı evden her çıkarken kapatıp her eve geldiğimde açıyorum.Monitöre bunun bi zararı dokunmuş olabilir mi ?
prizi takıp cıkarmadan olmaz bu hocam. Monitörün icerisinde beyaz kağıt gibi bişey var arkasında da ledler işte o beyaz kağıtla ledler arasında bir sıkıntı vardır herhalde bastırınca düzeliyorsa. serviste cözerler büyük bir sorun değil ama 20 gün falan monitör olmaz işte

KS

okankygsz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
prizi takıp cıkarmadan olmaz bu hocam. Monitörün icerisinde beyaz kağıt gibi bişey var arkasında da ledler işte o beyaz kağıtla ledler arasında bir sıkıntı vardır herhalde bastırınca düzeliyorsa. serviste cözerler büyük bir sorun değil ama 20 gün falan monitör olmaz işte
Anladım hocam ben genede nolur nolmaz iletişime geçip göndereyim monitörü yedek 720p monitör var onu kullanırım artık o sürede herkese çok teşekkür ederim

neframora07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İyi forumlar herkese
Kardes ölü piksel degil bu temizlik yaparken panele baskı uygulamış olabilirsin mürekkep gibi gözükür

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
@okankygsz Hocam İlkin Hepsiburadaya Söyleyin Onların Yönlendirmesine Göre Onlara Yada Markaya Gönderirsiniz Bazen Aldığınız Yer Kendisi Markaya Gönderiyor Sizin Adınıza (Mesela Benim Klavye Bozulmuştu QP Bilişim Sağ olsun Değişimini Vsr Hallettiler)
Kedilere Ve Temizliğe Gelicek Olursak Üstte Bir Arkadaş Bahsetmiş Ön Panel Arkasında Katığ Ve Led Diyte Falan Diziliyor Bunlar Ve O Dizilim Esnasında Yada Kargodayken Vsr Olma Olasılığı Olabilecek Birşey Gibi Geldi Bana Ama Kedinin Yapacağı İş Gibi Gelmedi Çünkü Kediler Yapsa Orası Tamamen Olmaz Gibime Geliyor :ROFLMAO: (Hayatımda Evde Hayvan Beslemediğim İçin Tam olarak Emin Olmadığımı Da Eklemek İsterim)
Büyük Olasılıklarla Ledlerle Yada Arkadaki Panel İle Alakalı Birşeydir Diye Tahmin Ediyorum Kullanıcı Hatası Yoktur Silerken Mürekkep Gitmesi falan Birazcık Saçma Geldi Bana

easutay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bencede ölü piksel değil.Benzer sorunu bende yaşadım direk önce ölü piksel testi yaptım, ekranda birşeyler gözüküyor ama test yaptıktan sonrada gözüküyordu.Ekranın değişmesi gerekebilir

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri