Monitöre görüntü gelmiyor..

ms61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İşlemciye macun sürmek için kasayı açtım sürdüm ve tekrar çalıştırdığımda monitörüme görüntü gelmemeye başladı. Ne yaptıysam bir türlü görüntü gelmedi. Hdmi kablosuyla denedim displayport denedim yok bi türlü görüntü gelmiyor. Ekran kartını da alalı 1 hafta oldu ne yapmam gerekiyor biri bi fikir verebilir mi ?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
İşlemciye macun sürmek için kasayı açtım sürdüm ve tekrar çalıştırdığımda monitörüme görüntü gelmemeye başladı. Ne yaptıysam bir türlü görüntü gelmedi. Hdmi kablosuyla denedim displayport denedim yok bi türlü görüntü gelmiyor. Ekran kartını da alalı 1 hafta oldu ne yapmam gerekiyor biri bi fikir verebilir mi ?
İşmecinizi döğru taktığınızdan emiseniz önce sistem çalışıyorda mı görüntü vermiyor yoksa hiç çalışmıyor mu ?

KS

ms61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
sistem çalışıyor fanlar dönüyor ekran kartıda çalışıyor. Tek sıkıntı monitöre görüntü gelmemesi
İşmecinizi döğru taktığınızdan emiseniz önce sistem çalışıyorda mı görüntü vermiyor yoksa hiç çalışmıyor mu ?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
sistem çalışıyor fanlar dönüyor ekran kartıda çalışıyor. Tek sıkıntı monitöre görüntü gelmemesi
Monitöre görüntü gelmiyorsa kabloyu yanlışlıkla anakart söketine takmadıysanız ekran kartı yerine sırasıyla;
Ram slotlarınız 2 slotsa çıkarıp ilk slota ilk rami takıp çalışıtırmayı deneyin olursa sistemi kapatıp diğer slota takıp tekrar çalşıtırın onda da çalışırsa ikinci ram içinde birinci ve ikinci slota takıp tekrar aynı işlemleri deneyin.
Not olarak ekran kartınıza güç sağlayan pcie güç kablosu varsa tam takılı olduğundan emin olun kabloların tam yerine otruduğundan tabi kartınızında sökete tam oturduğundan emin olun deneyip haber verin

KS

ms61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Monitöre görüntü gelmiyorsa kabloyu yanlışlıkla anakart söketine takmadıysanız ekran kartı yerine sırasıyla;
Ram slotlarınız 2 slotsa çıkarıp ilk slota ilk rami takıp çalışıtırmayı deneyin olursa sistemi kapatıp diğer slota takıp tekrar çalşıtırın onda da çalışırsa ikinci ram içinde birinci ve ikinci slota takıp tekrar aynı işlemleri deneyin.
Not olarak ekran kartınıza güç sağlayan pcie güç kablosu varsa tam takılı olduğundan emin olun kabloların tam yerine otruduğundan tabi kartınızında sökete tam oturduğundan emin olun deneyip haber verin
Hocam dediğinizi yaptım ve böyle bir şey geldi ekrana.

Ekli dosyalar

• E20F14CD-E289-4ADE-B8BC-266572D72867.jpeg
    E20F14CD-E289-4ADE-B8BC-266572D72867.jpeg
    2.2 MB · Görüntüleme: 18

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Yani görüntü aldık o zaman hangi ram hangi sökette yaptıysa diğer o rami diğer sökette de deneyin tekar yapıyorsa o ram bozuktur öteki ram la da slotları denememiz lazım?

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam dediğinizi yaptım ve böyle bir şey geldi ekrana.
Görüntü ram denemesiyle mi geldi dediğinizi yaptım dediniz ya ? çünkü orada başka öneri de söyledim.

Büyük ihtimalle bios pili çıkarıldığı için bios ayarlarının sıfırlanmasıyla geç bir açılma yaşanmış parçalar sağlam sistem çalışıyor konu kapatılabilir.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri