Soru Monitörümdeki Yeşil Nokta Ölü Piksel Mi Sıkışmış Piksel Mi?

anifraxe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 14.19.54_c7417a81.jpg
WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 13.50.10_ffa08d5c.jpg
WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 13.50.10_a78a0b9a.jpg
WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 13.50.10_87fc2163.jpg

Hemen hemen beyaz hariç tüm renklerde bu yeşil noktayı görebiliyorum. Kamerada ekstra büyük gözüküyor ama mercimek tanesi kadar bile yok desem yeridir boyutu. Ölü piksel mi yoksa sıkışmış piksel midir bu acaba? JScreenFix sitesinde stuck pixel fix işlemini 20-30 dakika boyunca denedim fakat sonuç alamadım.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Takılmış pikseller düzeltilebileceği kesin değil. Şunu, şunu yazılımı deneyin vb. düzelebilir diye geçer.

Şu şekilde de bir bakın bakalım ne verecek görüntüde.

""Örneğin, yeşil alt piksel %100 takılı kalmışsa, beyaz bir tam ekran görüntü doğru şekilde görüntülenir, ancak siyah bir görüntü görüntülerken yeşil bir nokta görmeniz gerekir. Ölü bir piksele kıyasla takılı bir pikseli düzeltmeye çalışma şansınız daha yüksek olabilir.""

KS

anifraxe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Takılmış pikseller düzeltilebileceği kesin değil. Şunu, şunu yazılımı deneyin vb. düzelebilir diye geçer.

Şu şekilde de bir bakın bakalım ne verecek görüntüde.

""Örneğin, yeşil alt piksel %100 takılı kalmışsa, beyaz bir tam ekran görüntü doğru şekilde görüntülenir, ancak siyah bir görüntü görüntülerken yeşil bir nokta görmeniz gerekir. Ölü bir piksele kıyasla takılı bir pikseli düzeltmeye çalışma şansınız daha yüksek olabilir.""

Siyah, Kırmızı, Mavi, Mor renklerinde yeşil noktayı görebiliyorum.

Turkuaz, Sarı, Yeşil, Beyaz renklerinde göremiyorum. Turkuaz ve Sarı renkleri ton olarak aynılar diye fark edilmiyordur belki, yeşil renkte zaten aynı renk olduğu için göremiyorum ama beyaz renkte bahsi geçen yeşil noktayı görmediğime eminim diyebilirim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
JScreenFix dışındaki sıkışmış piksel yazılım ve görüntülerini de de bir deneyin isterseniz.
Özellikle kılavuz yazanlara:
Parlaklığı şukadar arttırın veya azaltın
Şu kadar süre çalışır kalsın.
vb.....

Monitör orada ne yazıyor, GAMEON sanırım.
Yeni alınmış değil gibi..
Kaç yıldır kullanımda ve ne kadara alınmıştı...

KS

anifraxe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
JScreenFix dışındaki sıkışmış piksel yazılım ve görüntülerini de de bir deneyin isterseniz.
Özellikle kılavuz yazanlara:
Parlaklığı şukadar arttırın veya azaltın
Şu kadar süre çalışır kalsın.
vb.....

Monitör orada ne yazıyor, GAMEON sanırım.
Yeni alınmış değil gibi..
Kaç yıldır kullanımda ve ne kadara alınmıştı...
RX 9070 XT'li yeni bir sistem topladım ve ram fiyatları sağolsun beklediğimden daha da çok borçlanarak topladım sistemi. 9070 XT olduğu için 2K monitör ihtiyacım vardı ve 3-4 ay beni idare etmesi için 4600 küsür TL'ye Gameon goae27qhd165ips pro monitörünü aldım. Daha dün geldi elime yeni ürün yani. Dün işten geç geldiğim için yorgun argın sistemin montajını yaptım ve gece monitörün ölü piksel testini yapmak hiç aklıma gelmedi. İşin kötü yanı o kadar parçadan sonra ev çok fazla kutu doldu diye ve monitörün de kutusu ekstra büyük diye çöpe attım. Yani iade/değişim de mümkün değildir bu sebepten diye düşünüyorum.

Açıkçası beni hiç rahatsız etmiyor desem yeridir. Zaten bu monitörü dediğim gibi borç konusunda biraz rahatlayana kadar tahminen bir 3-4 ay kullanıp sonrasında güzel bir monitör alıp bunu da 2.monitör olarak kullanma düşüncesiyle almıştım. O yüzden çok da takmıyorum bu artık sıkışmış piksel midir her neyse. Yine de konusunu açmak istedim çünkü bir şekilde düzeltme yolu varsa ne mutlu bana yani.

JScreenFix haricinde Youtube'dan bir video bulmuştum onu da bir 25-30 dakika civarı denedim fakat ondan da sonuç alamadım. Bu işlemleri yaparken HDR, Freesync gibi ayarları kapatıp parlaklığı full'e alıp öyle yaptım.(ChatGPT öyle yapmamı söyledi :D)

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
Hmmm, anladım.
Rahatsız etmiyorsa yeni bir monitor alana kadar elbette işinize yarayacaktır.
Bu ölü piksel olmayıp, buradan sıkışmış piksel göründüğü için bakarsınız sıradan bir zamanda düzelme ihtimali de doğabilir.

Yalnız yeni monitör için bu markaya ve benzerlerine yönelmezsiniz....

KS

anifraxe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hmmm, anladım.
Rahatsız etmiyorsa yeni bir monitor alana kadar elbette işinize yarayacaktır.
Bu ölü piksel olmayıp, buradan sıkışmış piksel göründüğü için bakarsınız sıradan bir zamanda düzelme ihtimali de doğabilir.

Yalnız yeni monitör için bu markaya ve benzerlerine yönelmezsiniz....
Hiçbir zaman böyle fason modelleri tercih etmem zaten normal şartlarda.. 4600 küsür TL gibi bir fiyata 2K monitör bulunmaz velinimet olduğu için istisna yaptık şimdilik. Tabii yine ürünü bu şekilde gömmeyeyim; ölü piksel, sıkışmış piksel gibi şeyler biraz şans işi sonuçta her markada karşımıza çıkabiliyor.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Hiçbir zaman böyle fason modelleri tercih etmem zaten normal şartlarda.. 4600 küsür TL gibi bir fiyata 2K monitör bulunmaz velinimet olduğu için istisna yaptık şimdilik. Tabii yine ürünü bu şekilde gömmeyeyim; ölü piksel, sıkışmış piksel gibi şeyler biraz şans işi sonuçta her markada karşımıza çıkabiliyor.
Hocam keşke konu açsaydınız Vatan'da Fazeon'un 10k'lık monitörlerle renk anlamında kapışan X27F166QB vardı 5k'ya şuan fiyatı arttı ama gene 5.5k başka yerlerde.

KS

anifraxe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Hocam keşke konu açsaydınız Vatan'da Fazeon'un 10k'lık monitörlerle renk anlamında kapışan X27F166QB vardı 5k'ya şuan fiyatı arttı ama gene 5.5k başka yerlerde.
O monitörü de biliyorum. Alırken araştırmıştım, ben alırken aralarında 1000 TL'ye yakın bir fiyat vardı o yüzden tercih etmedim. Dediğim gibi beni idare edebilecek bir monitör arıyordum, bu da 4600 tlye düşmese yani 5k olsa bunu da almazdım muhtemelen. Çok iyi fiyata düştü diye aldım. Şikayetim yok açıkçası şu an için. Satıcı, kutusu olmamasına rağmen değişim yapabiliriz diye dönüş yapmış fakat uğraşmayacağım sanırım çok yordu çünkü bu bilgisayar toplama süreci beni.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
737
""Satıcı, kutusu olmamasına rağmen değişim yapabiliriz diye dönüş yapmış""

Bunu değerlendirin madem dönüş bu olmuş. Bir görüşün bence bakalım ne önerecekler. Bunu genelde hiçbiri kabul etmiyor çünkü.
Yine de siz bilirsiniz..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri