Yani monitörü silmek için özel bezler kullanmam daha mı doğru olur?Islak mendil...........
Bunlarda alkol vb türü çözücüler vardır.
Korkulan, monitör panelinin bunlarla tepkimeye girmesi ve..........
Bence hiç bunu karıştırmayın.
Şu BİM de satılan microfiber bezlerden varsa. Önce nemlendirmeden hafifçe bununla deneyin.
Olmadı çok hafif nemlendirin. (Şu içme sularından varsa damacana veya arıtma)
Saf su bulmak zor.
Malesef beyazlık hala kaybolmadı. Şu an kahverengi gözüküyor. Sadece siyah ve tonlarında gözüküyor yani kırmızıda mavi de veya beyazda gözükmüyor. Acaba tamirciye götürsem tamir edebilirler mi? Hala iade edebiliyorum sizce iade edip başka bir yerden mi alsam yoksa tamir mi ettirsem bilemedim. Eğer tamir ettirilebiliyorsa tamir etmeyi tercih ederim.Özel bez derken ?
Yani ıslak mendil, özel çözücüler eklenmiş satılan ıslak, solüsyonlu bezler. Sprey türü temizleyiciler vb. Tavsiye edilmiyor.
bu arada;
Monitörümdeki Ölü Piksel Yalnızca Siyah Ekranda Gözüküyor.
Merhaba, 4 gün önce msi'dan bir monitör aldım. Monitörü ilk aldığımda ölü piksel, ghosting vs. hiç bir sıkıntısı yoktu. Dün tekrardan bi ölü piksel testi yapayım dedim ve ekranın üstünde bir adet ölü piksel gördüm. Monitörü iade edicektim ki bu ölü pikselin kırmızı, beyaz, yeşil ve mavi'de...forum.pchocasi.com.tr
Durum ne şu an kayboldu mu beyazlık
Panel değişimi kaç tl'dir acaba? Bir fikriniz var mı? Stuck Pixel repair'ı denedim hatta 12 saat boyunca açık bıraktım ancak bir değişim olmadı.Panelle ilgili olduğu için tamir işlemi pek mümkün görülmüyor. Panel sorunlarında panel değişimine gidiliyor genelde.
Ölü piksel vs sıkışmış piksel farkları net anlamaya çalışın hangisi
![]()
Stuck Pixel vs Dead Pixel: How to Distinguish and Fix Them
Learn how to fix dead pixels and stuck pixels with our step-by-step guide. Can you fix a dead pixel? Yes, and we'll show you how!skylum.com
Sıkışmış pixel ise çözebileek yöntemler işe yarayabilir.
Dead Pixel Tester
![]()
Dead Pixel Tester
Dead Pixel Tester with display aids and illusions. Dead Pixel Tester, with display tests. NEW VER 3.00 – TFT screens have thousands of pixels, on a 1024×768 monitor, there are three cells for each pixel – one each for red, green, and blue – which…dps.uk.com
Stuck Pixel için
Repair stuck pixels
Bunları yapmışsınızdır belki de....
İade- değişim konusu pixel sorunlarında son derece çetrefilli. Pixel iade politilkası türünden yöntem belirliyor bazı üreticiler.
Direk sebep ileriye sürmeden iade alırlar mı yaparlar mı bilemiyorum açıkçası..