Monitörümün ışığı hızlı bir şekilde yanıp yanıp sönüyor.

Lockablebilal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben Bilal,
1.5 hafta önce bilgisayarımda YouTube izliyordum sıkılınca kalkıp bilgisayarı uyku moduna aldım ardından kalkıp yemek yedim.
2 saat sonra bilgisayarın Power butonuna bastım ama açılmadı.
Diğer gün tekrar denedim ama bu sefer anakartın güç ışığı yanıyor Power butonuna basınca gidiyordu.
Bu arada monitörün ışığı uyku modundayken 1 saniye yanıp 2 saniye sönük kalıyordu döngü şeklinde ama o gün ışığı seri bir şekilde yanıp yanıp sönüyordu.
0.5 sn yanıp 0.5 sönük kalıp 0.5 yanıyor hala bilgisayar açılmıyor yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler.
NOT: Bu arada monitörün VGA kablosunu kasadan çıkarıp denedim ama yinede çalışmadı.

Monitörün marka ve modeli : ACER G226HQL

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörünüzün panelinde bir sorun oluşmuş olabilir. Sene başında benzer bir olay ile karşılaştım monitör panelinin led 'leri ve led 'lerine güç veren yapının arızalı olduğu ortaya çıktı. Aynı şekilde başıma geldi bu olay bilgisayarın başında 10 dk. kadar ayrıldım sistem açıktı uyku modu vs. değildi ve geldiğimde siyah ekran monitörün ışığı yanıp sönüyordu belli bir aralık ile. Benzer bir sorun gibi duruyor sizinki de.

KS

Lockablebilal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Monitörünüzün panelinde bir sorun oluşmuş olabilir. Sene başında benzer bir olay ile karşılaştım monitör panelinin led 'leri ve led 'lerine güç veren yapının arızalı olduğu ortaya çıktı. Aynı şekilde başıma geldi bu olay bilgisayarın başında 10 dk. kadar ayrıldım sistem açıktı uyku modu vs. değildi ve geldiğimde siyah ekran monitörün ışığı yanıp sönüyordu belli bir aralık ile. Benzer bir sorun gibi duruyor sizinki de.
Siz sorunu çözdünüzünmü çözdüyseniz nasıl çözdünüz.

Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Babamın bir TV ve Monitör tamircisi tanıdığına götürdük panel LED 'leri ve onlara güç veren bileşenleri değişti.

Sorunun monitör bazlı olup olmadığını kontrol edin ona göre anlarsınız zaten monitör mü sorun yoksa başka bir şey mi. Ben TV 'ye bağladım HDMI ile sorunsuz görüntü aldım sorunun monitörde olduğu kesinleşti ve o zaman tamir ettirdim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri