Monster Aryond

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Iyi gunler arkadașlar daha 1 2 hafta once 2k monitor önerisi istemiștim sizden lakin cikan bazi masraflar yüzünden o kadar para veremeyeceğim bu yuzden full hd alacağim mecbur oyun odakli bir monitor alacağım  ve en fazla 2300 lira verebileceğimi dusunuyorum bunun ustune cikamam sanirim ve monsteren monitorunu buldum gercekten cok dolu özelliklere sahip 240 hz ye sahip ve fiyatida oldukça uygun sizce bu monitoru almalimiyim yoksa daha iyi bir öneriniz varmı? 

https://www.monsternotebook.com.tr/oyuncu-monitoru/aryond-a27-v1-1/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Panel konusunda pek bir bilgim yok lakin va panelde iyi sanirim bide hocam 27 ekran monitorde full hd sikinti olmaz diymi fazla piksellenme yasamam diymi hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
27" 1080p de çoğu kullanıcıda netlik hissi yokmuş gibi algılanır. Sebebi pikseller 27" te büyüdüğü için. Yani sizde o sınıfa girer misiniz bilemem. Monitöre en az 1m önerdiğim ise 1.5m uzaklıkta oyun oynarsanız sorunu yaşamazsınız ama dediğim gibi bu sorunu yaşayan kullanıcı sayısı sorun yaşamayan kullanıcı sayısına oranla fazla.

Panel olarak en iyiden başlayarak monitörlerde sıralama şu şekildedir. OLED > Nano IPS > IPS > PLS > VA > TN olarak listelenirler panel sınıfları.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Birde hocam freesync ile freesync premium arasinda cok fark varmi hatta birde freesync premium pro var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
FreeSync Premium ürünleri NVIDIA G-Sync ile çalışacağını bildiğiniz ürünlerdir. Düz FreeSync ürünlerde G-Sync çalışıyor ama bazılarında sorunlar olabiliyor. Aslında G-Sync için bir teknoloji değil sadece birkaç özelliğin mutlaka olması gerektiği monitörlere verilen bir isimlendirme ama G-Sync içinde o ürün aktif olarak kullanılabilir anlamına geldiğini o özellikleri karşılayan bir monitör olduğu için anlarsınız. FreeSync Premium olmasa bile üründe G-Sync uyumlu yazıyorsa sorun yok yine NVIDIA ile kullanabilirsiniz.

Özetlersem FreeSync Premium ve Premium Pro olması daha iyidir.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Anladim hocam cok sağolun 240hz gibi bir artisi olam monster urunu tercih ederim sanirim ips olmasa da okur heralde va yeterli gelir sanirim

24 ekran onerseniz hangi monitoru onerirdiniz hocam

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Anladim hocam çok sağolun onerdiğiniz ips model monitorler gerçekten çok güzel siz de ips panele çok önem veriyonuz sanirim ama 165 hz ile 240 hz arasinda onemli bir fark olur diymi hocam o yüzden monster ürünü tercih etmem daha mantikli olmazmi hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
165Hz ile 240Hz arasında özellikle oyunda fark yaşarsınız hızlı bir oyuncuysanız ama onun dışında Hertz durumu 144Hz ile 165Hz almanız bir sorun değil. IPS panele sadece ben önem vermiyorum genel tüm kitle önem verir ki monitörlerin kaderi bu zaten. Kimse Kimse gördüğü şeyin kötü olmasını istemez. Olabildiğince en iyi renkleri en iyi görsel deneyimi ister. Monitör dünyasının Hertz noktasında geldiği son nokta ASUS 24.5" ROG Swift PG259QNR 360Hz 1ms IPS Panel bu ürün ki eğer böyle olmasaydı IPS panel olmazdı dünyanın en hızlı paneline sahip monitör.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Anladim hocam konuyu kapatmassaniz belki gaming gecesi veya itopya da felan indirime giren bir monitor olursa ben yine size burda danisirim hocam

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Iyi günler hocam monitor olarak monster aryond a27 ürünü sipariş verdim yardımlarınız ve önerileriniz için cok teşekkür ederim inşallah sıkıntısız şekilde uzun bir süre kullanırım. Yine sizlerin önerilerinizle islemcime soğutucu olarak cooler master hyper 212 spectrumu almaya karar vermiștim lakin önüme bu ürün cıktı.

https://www.hepsiburada.com/dark-fr...u-dkccx128-p-HBV00000WG6VY?magaza=Hepsiburada

İşlemcim:
https://www.incehesap.com/intel-core-i5-9400f-fanli-islemci-fiyati-41702/

Anakartım:
https://www.incehesap.com/gigabyte-h310m-s2v-m-atx-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-39598/

Bu bulduğum ürün islemcime ve anakartima uyumlumu ve de cooler master hyper 212 spectrumdan da iyimi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fena bir soğutucu değildir alınabilir ama ben olsam Cooler Master Hyper 212 ürünü seçerdim ki eğer çift fanlı bir soğutucu istiyorsanız Raijintek LETO PRO - 420 TL bu veya Arctic Freezer 34 eSports DUO - 471 TL bu ürünü alın. En azından verdiğiniz paraya değsin. Bu 2 üründe Hyper 212 ve bulduğunuz üründen iyidir ki Arctic ürünü kendim kullanıyorum piyasadaki en iyi hava soğutucuların başlarında gelen bir üründür. Rrijintek üründe oldukça iyidir oda alınabilir.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
O zaman ben cooler master hyper 212 spectrumu aliyim hocam o kadar fiyatlara cikmayayim en iyisi hocam

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yani sizin işlemciniz için o kadar pahalı ürünlere gerek yok doğrudur ama ileride bir işlemci güncellemesi yaparsanız soğutucuyu şimdiden iyi bir ürün almakta fayda olabilir. Karar sizin.

KS

melikoglu61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Sanirim bu zamandan sonra ilerde pek islemci değisimi felan yapmam hocam sizin de tavsiyenizle cooler master hyper 212 spectrumu siparis ettim. Tavsiyeleriniz ve yardimlariniz için çok teşekkür ederim hocam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri