Monster Notebook

kayra.tasci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese hayırlı Ramazanlar;
Ben bu foruma kaydolalı çok olmadı. Bir de sınav yılında olduğum için çok gezinmedim forumda. Lakin geçen gün aklıma birşey takıldı. Monster notebook alıp da pişman olan bir arkadaş hazırlamış konuyu ve altında da benden çok daha bilgili kişilerin "niye aldın?" veya "biz almayın diyoruz ama bazı arkadaşlar alıyor." gibi yorumlar gördüm. Bu konuyu yadırgamak için değil sadece merakımdam hazırlıyorum. Neden monster notebook almayı öner miyorsunuz? Ben haziranda ,sınav sonrası, laptop almayı planlıyorum. Fiyat-performans açış8ndan hem üstün hem ucuz hem de ömür boyu bakım hizmeti sunmasına karşın neden bu kadar tavsiye edilmeyen bir marka? Teknik servisinde mi sorun var? Ben İzmirde oturuyorum ondan dolayı teknik servisi hakkında bir bilgim yok. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bütçem laptop için yaklaşık 10-12 bi TL arası bir fiyat. Bu kriterlerden hem tavsiyede bulunursanız hem de neden monster notebookun kötü olduğunu açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ben Monster marka ürünleri öneren birisiyim. Bizim forumda o tarz bir yorumu yetki sahibi birisinin önceden veya güncel yaptığını sanmıyorum. F/P oranı oldukça iyi cihazlar yapan önerdiğimiz bir markadır genelde. Ben şuana kadar çok ürün önerdim daha bana tek şikayet gelmedi ki kendim kullanmışlığımda var 2 sene öncesinde bu markanın bir ürününü. Öyle şikayet edilecek makineler üreten bir firma değil. Bence kötüleyen kullanıcılar üründen ne beklemeleri gerektiğini bilmeden ve bunun bir Laptop olduğunu göz ardı ederek yorum yapıyorlar. Teknik servisinde de sorun yok bildiğim kadarıyla ki örnek vermek için söylüyorum bir akrabama önermiştim bir Monster cihaz ve ürünün klavyesinde sadece bir temizlik ve LED sorunu vardı diye hatırlıyorum adamlar komple klavye takımını değiştirip yollamışlardı ve kısa bir süre içinde. Yani benim özellikle önerdiğim markalardan birisidir. 

12K bütçeye size öneri yaparım ama kullanım amacı nedir onu belirtirseniz iyi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir ürüne ömür biçemem. Sebebi donanımların zamanla ısıdan ve buna bağlı donanımsal yıpranmadan ve zamanla yetersiz bu donanımların artık o yıllar içinde yetersiz kalacaklarından dolayı net bir tarih yada zaman aralığı vermek mantıklı değildir. Bu dediğim şey en tepe seri ürünler içinde geçerlidir ki örnek mesela ASUS ROG serisi yada ACER Predator serisi fark etmez bunlarda bu dediklerime bağlıdır. Zaten Laptop ürünleri genel olarak bir yüke girdiğinde CPU ve GPU ortalama sıcaklığı 70-90 derece arasıdır. Bu en tepe seviye içinde benzerdir orta sınıf içinde. Yani özetle size şu kadar gider diyemem. Bu tamamen şans ve sizin cihazı ne kadar temiz ve yüke ne kadar çok soktuğunuz ile alakalı bir durum. Ancak ortalama bir değer ille isterseniz Laptop için 5 yıl sorunsuz kullanım ömrü biçebilirim ama bu kesin bir değer değil sadece tahmini bir değer.

T7 20.3 ürününü önermem işlemcisi artık ortalama sayılır. INTEL işlemcilerde Laptop için RTX 3060 ve üzerinde minimum 10850H veya üzeri seçilmeli yada dengi 11. nesil işlemcili versiyonu.
T7 21.5 ürününü öneririm sorun yok üründe ama bana bütçeye size öneri yaparım ama 18.3K fiyatı var bunun. 

Tekrar söylüyorum bana kullanım amacı nedir onu ve maksimumdaki bütçenizi belirtirseniz iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri