Soru Mouse Ve Mousepad Alınırken Neylere Dikkat Edilmeli?

Mkann

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
682
bütçeniz var ise mause padde auqa control 2 tavsiye ederim

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Mouse alırken;
Skatez
Kablo
Switch
Sensör
Kablosuz ise kullanım süresi
Mousepad Alırken;
Yüzeyi

Bir de konuyla alakasız @Mkann hocam nerelerdesiniz
Skatez
Kablo
Switch
Sensör bunların kaliteli olduğunu nerden anlicaz mesela mousepad yüzeyinin kaliteli olduğunu neye göre seççeğimizi nasıl bilcez anlicaz
?

dexmete

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
105
Öncelikle ne için kullanacağın. (Ofis - Oyun vs.)
Sonrasında mousepad in kullandığın mouse sensivity ayarlarına göre speed mı kontrol mü olması gerektiği.
Mousepad ı hangi boyutta kullandığın ve boyutlarının ne olması gerektiği.
Elinin boyutuna göre ideal mouse boyutun ve kullanmak istediğin mouse ağırlığı.
Mouse malzeme kalitesi , sensör kalitesi , kaç dpı olduğu , kablo kalitesi , Skatez vs.
Mousepad yüzeyi ve mouse u istediğin gibi kaydırması.
Mousepad malzeme kalitesi erken zamanda çöpe gitmemesi için.

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
Skatez
Kablo
Switch
Sensör bunların kaliteli olduğunu nerden anlicaz mesela mousepad yüzeyinin kaliteli olduğunu neye göre seççeğimizi nasıl bilcez anlicaz
?
Kablo ve skatez için test izlemen lazım, sensör içinde sensor.fyi sitesinden sıralamaya bak. 450 ips üzeri hissedilmiyor 40g üzeride. Bütçe dahilinde öneri yapabilirm

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
mouse almayı düşünmüyorum sadece ilerde almam gerekirse hangi konulara bakmam gerek onları bilmek istedim

mouse sensivity ayarlarına göre speed mı kontrol mü bu ne oluyor ?

şeydi sanırsam 800 dpi ve aşşağısını kullanıyosan kontrol 800 dpi üstünü kullanıyosan speeddi sanırsam

Kablo ve skatez için test izlemen lazım, sensör içinde sensor.fyi sitesinden sıralamaya bak. 450 ips üzeri hissedilmiyor 40g üzeride. Bütçe dahilinde öneri yapabilirm
ips ne oluyor ?

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
mouse almayı düşünmüyorum sadece ilerde almam gerekirse hangi konulara bakmam gerek onları bilmek istedim

mouse sensivity ayarlarına göre speed mı kontrol mü bu ne oluyor ?

şeydi sanırsam 800 dpi ve aşşağısını kullanıyosan kontrol 800 dpi üstünü kullanıyosan speeddi sanırsam

ips ne oluyor ?
O control speed hybrid olayı kişiden kişiye değişir öyle bir yok şöyleyse şöyle değil.
İps= inç per second yani saniyede max kaç inç tarayabildiği.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
O control speed hybrid olayı kişiden kişiye değişir öyle bir yok şöyleyse şöyle değil.
İps= inç per second yani saniyede max kaç inç tarayabildiği.
onu nasıl anlicaz peki mouse sensivity ayarlarına göre speed mı kontrol mü bunu nasıl anlicaz ?

mouse pad olarak zowie gsr artesan öneriyolar genelde

Greewe_Greew

Ekipman Uzmanı
Ekipman Uzmanı
Tepki
2,986
onu nasıl anlicaz peki mouse sensivity ayarlarına göre speed mı kontrol mü bunu nasıl anlicaz ?

mouse pad olarak zowie gsr artesan öneriyolar genelde
Ya hybrid yüzey hızlı kullanırsan hızlı yavaş kullanırsan yavaş, control yüzey daha yavaş, speed yüzey ise yağ gibi kaysın diyenler için. Sen tercih ediceksin, ben hybrid tercih ediyorum
Artisan biraz zor getirirsin türkiyeye, gsr güzel. Bence o kadar ayırdığına değmez çünkü ederinden fazlaya geliyor. Lamzu Energon veya pulsar paracontrol bakabilirsin

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
245
Ya hybrid yüzey hızlı kullanırsan hızlı yavaş kullanırsan yavaş, control yüzey daha yavaş, speed yüzey ise yağ gibi kaysın diyenler için. Sen tercih ediceksin, ben hybrid tercih ediyorum
Artisan biraz zor getirirsin türkiyeye, gsr güzel. Bence o kadar ayırdığına değmez çünkü ederinden fazlaya geliyor. Lamzu Energon veya pulsar paracontrol bakabilirsin
almanyadaki kuzenlerime getirtirirm ya belki :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri