Mr Beast Virüsü (Discord Bot Mesaj Atıyorlar)

sakirabi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar media get indirdikten sonra bilgisayarıma sanırım virüs bulaştı instagram ve discord hesaplarımdan sürekli mr beast dolandırıcı mesajları atıyorlar bundan nasıl kurtulabilirim biri lütfen yardımcı olsun

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
820
media get
''internet üzerinden torrent müzik film vs gibi içeriklerin indirilmesine olanak sağlayan bir yazılımdır.''
Bu yazılım da nereden çıktı şimdi diye önce biraz sitem edeyim.

Yazılımım eklentisi şuyu, buyu nedeni ile antivirüs programları zararlı oalarak algılayabilir. Bu doğal... bu diğer mesele fake positif diye geçer.

Yazılımla, zararlı içerik bulundurun torerent indirip çalıştırdı iseniz. Asıl sıkıntı burada başlar. Nei indirip hangi dosyayı çalıştırdığınız ile ilgili olacaktır. Tarayıcıya entegre olan basit bir reklem eklentisi de olabilir. Sisteme direk etki eden daha ciddi bir zararlı da olabilir.

Bütün hepsi kapalı iken mediaget, discord, tarayıcılar, diğer sosyal platform araçları vb.
PC de herhangi bir anormallik seziyor musunuz? bu önemli önce bunu belirleyin...
Anormallik: Donmalar-takılmalar, imlecin gelişigüzel hareketi, aşırı işlemci kullanımı, istemsiz dosya açılmaları, ayarlara vb yerler ulaşamama vb...

KS

sakirabi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
media get
''internet üzerinden torrent müzik film vs gibi içeriklerin indirilmesine olanak sağlayan bir yazılımdır.''
Bu yazılım da nereden çıktı şimdi diye önce biraz sitem edeyim.

Yazılımım eklentisi şuyu, buyu nedeni ile antivirüs programları zararlı oalarak algılayabilir. Bu doğal... bu diğer mesele fake positif diye geçer.

Yazılımla, zararlı içerik bulundurun torerent indirip çalıştırdı iseniz. Asıl sıkıntı burada başlar. Nei indirip hangi dosyayı çalıştırdığınız ile ilgili olacaktır. Tarayıcıya entegre olan basit bir reklem eklentisi de olabilir. Sisteme direk etki eden daha ciddi bir zararlı da olabilir.

Bütün hepsi kapalı iken mediaget, discord, tarayıcılar, diğer sosyal platform araçları vb.
PC de herhangi bir anormallik seziyor musunuz? bu önemli önce bunu belirleyin...
Anormallik: Donmalar-takılmalar, imlecin gelişigüzel hareketi, aşırı işlemci kullanımı, istemsiz dosya açılmaları, ayarlara vb yerler ulaşamama vb...
ben programı sildim ama maalesef kurtulamadım büyük ihtimal bir şeyleri yönetici olarak çalıştırdım nereye bakmam gerektiğini de bilmiyorum siz anlıyorsanız birlikte meet yapsak olur mu

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
820
instagram ve discord hesaplarımdan sürekli mr beast dolandırıcı mesajları atıyorlar.

Mr Beast Virüsü demişsiniz, başlığa tekrar bakıyorum ve yeni görüyorum:

Bunu nasıl tespit ettiniz defender mi tepit etti

instagram ve discord hesapları kullanmadığım için tahminen gidebiliyorum:
Bu hesaplar sanıyorum tarayıcı (web browser) üzerinden açılıyor.
ve bu hesaplar tarayıcı üzerinden açık iken durmadan dolandırıcı pop op ları, reklemlerı çıkıyor???
Durum bu şekil de mi?

önce bir bu kullandığınız tarayıcıların cache vb kısımlarını temizlemeye çaılışın.
Sonrasında defender varsa veya diğer antivirüslerden bir sistem tam taraması yapın. bakalım durum ne olacak.

tarayıcı cache, cooki vb diğer artılar için her ne kadar Windows ve kendi üzerinden temizleme olabilse de pratikleştirmek açısından:

R-Wipe & Clean etkili bir temizlıik araçtır. 30 günlük tam fonksiyonlu deneme sürümü:

Dikkat:
Sol blog altlara doğru
Free Drive space
kutucukları vardır. Bunların hiçbirini tiklemeyin.!!!
Tarayıcı parolalar kullanıyor iseniz bunları da tiklemeyin

-------------------------

Ekleme.
Bu aşamada sorun yok diye tahmin ediyorum:

Son düzenleme:
KS

sakirabi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
instagram ve discord hesaplarımdan sürekli mr beast dolandırıcı mesajları atıyorlar.

Mr Beast Virüsü demişsiniz, başlığa tekrar bakıyorum ve yeni görüyorum:

Bunu nasıl tespit ettiniz defender mi tepit etti

instagram ve discord hesapları kullanmadığım için tahminen gidebiliyorum:
Bu hesaplar sanıyorum tarayıcı (web browser) üzerinden açılıyor.
ve bu hesaplar tarayıcı üzerinden açık iken durmadan dolandırıcı pop op ları, reklemlerı çıkıyor???
Durum bu şekil de mi?

önce bir bu kullandığınız tarayıcıların cache vb kısımlarını temizlemeye çaılışın.
Sonrasında defender varsa veya diğer antivirüslerden bir sistem tam taraması yapın. bakalım durum ne olacak.

tarayıcı cache, cooki vb diğer artılar için her ne kadar Windows ve kendi üzerinden temizleme olabilse de pratikleştirmek açısından:

R-Wipe & Clean etkili bir temizlıik araçtır. 30 günlük tam fonksiyonlu deneme sürümü:

Dikkat:
Sol blog altlara doğru
Free Drive space
kutucukları vardır. Bunların hiçbirini tiklemeyin.!!!
Tarayıcı parolalar kullanıyor iseniz bunları da tiklemeyin

hocam discord masaüstü app olarak kullanıyorum instagrama da tarayıcı üzerinden girmişler. Hem opera hem chrome üzerinde 2 tane hesap vardı ikisine de girip sahte gönderi oluşturmuşlar. Virüs taraması ve offline tarama yaptım fakat bir sonuç çıkmadı. Dediğiniz gibi anormal bir işlemci kullanımı falan yok sadece belirli zamanlarda otomatik gönderi atıyorlar. Gönderi içinde de Mr Beast adlı kişi için sahte dolandırıcılık mesajları var.

Ekli dosyalar

• 12312.jpeg
    12312.jpeg
    188.5 KB · Görüntüleme: 2
  • image.jpeg
    image.jpeg
    156.6 KB · Görüntüleme: 2

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
820
offline tarama
USB üzerinden DOS ortamında tarama?

Şu son an attığım bilgi sayfası bu tür bir şey mi?

----------------------------

Mr Beast Virüsü silme, kaldırma, kurtulma vb.. ile ilgili gerek İng. gerek Türkçe arama seçeneklere gidebilirsiniz. Ne kadar karmaşık çözümler olacağı ve de en önemlisi ne kadar başarılı olacağı soru işaretleri barındırmakatadır.

--------------------------

Yani şunu yazayım, söyleyeyim:
Çözüm yöntemleri İşin içinden çıkılmaz durumlara gebe ise, Windows için temiz kuruluma gidebilirsiniz. veya sıfırlama seçenekleri.

Şu antivirüs ile taratıp bulursa kaldırmaya çalış, şu anti-malware ile tarat, şununla tarat şuraya git şunları sil. vb.. denenebilinir.
Yalnız sizi kurtaracağının , ne bulup sildiğinin bir garantisi yok malesef...

Win. XP den bu yana sıradan sıkıntılar da dahil bütün çözüm önerilerini denedikten sonra; çok daha sıradan sebepler yüzünden geçmişte temiz kurulum yapmak zorunda kaldığımız zamanlar oldu....

KS

sakirabi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
offline tarama
USB üzerinden DOS ortamında tarama?

Şu son an attığım bilgi sayfası bu tür bir şey mi?

----------------------------

Mr Beast Virüsü silme, kaldırma, kurtulma vb.. ile ilgili gerek İng. gerek Türkçe arama seçeneklere gidebilirsiniz. Ne kadar karmaşık çözümler olacağı ve de en önemlisi ne kadar başarılı olacağı soru işaretleri barındırmakatadır.

--------------------------

Yani şunu yazayım, söyleyeyim:
Çözüm yöntemleri İşin içinden çıkılmaz durumlara gebe ise, Windows için temiz kuruluma gidebilirsiniz. veya sıfırlama seçenekleri.

Şu antivirüs ile taratıp bulursa kaldırmaya çalış, şu anti-malware ile tarat, şununla tarat.. vb.. denenebilinir.
Yalnız sizi kurtaracağının , ne bulup sildiğinin bir garantisi yok malesef...

Win. XP den bu yana sıradan sıkıntılar da dahil bütün çözüm önerilerini denedikten sonra; çok daha sıradan sebepler yüzünden geçmişte temiz kurulum yapmak zorunda kaldığımız zamanlar oldu....

anladım hocam en iyisi temiz kurulum yapmak olacak. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için iyi günleriniz olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri