MSI AFTERBURNER OC SONRASINDA GELEN BEYAZ EKRAN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kralbenim52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba.
Asus marka rx 570 ekran kartım vardı. bir zaman sonra sebebini anlamadığım bir şekilde hızı 300de sabit kalıyordu.
DDU ile komple driver kaldırdım. temiz kurulum gerçekleştirdim olmadı. msi afterburnerden yanlışlıkla mhz ayarıyla oynadım. Pat diye bembeyaz ekran çıktı karşıma. sonrasında bilgisayarı kapatım fişini çektim. yeniden açmayı denedim fakat bu sefer monitöre ekran gelmedi. Ne yapsam düzelir bu lütfen yardım edin :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemi 3 defa peş peşe Windows ekranına gelmeden önce kapatın ve sonra 4. defa açmaya kalktığınızda sistem kendisini kurtarma menüsüne atacak mavi bir ekran. Buradan sistemi güvenli modda başlatıp OC yaptığınız yazılımı yani MSI Afterburner yazılımını kaldırabilirsiniz yada yaptığınız OC ayarlarını geri alabilirsiniz. Sonrasında sistemi normal başlatıp kullanabilirsiniz.

Güvenli modda başlatmak için sistem kurtarma ekranında yani mavi ekranda şu yolu izleyin. Sorun Gider> Gelişmiş seçenekler> Başlangıç Ayarları> Yeniden Başlat dediğinizde sonraki mavi ekranda klavyeden 4 'e basacaksınız Güvenli modda başlat seçeneğine hepsi bu.

KS

Kralbenim52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kralbenim52' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.
Asus marka rx 570 ekran kartım vardı. bir zaman sonra sebebini anlamadığım bir şekilde hızı 300de sabit kalıyordu.
DDU ile komple driver kaldırdım. temiz kurulum gerçekleştirdim olmadı. msi afterburnerden yanlışlıkla mhz ayarıyla oynadım. Pat diye bembeyaz ekran çıktı karşıma. sonrasında bilgisayarı kapatım fişini çektim. yeniden açmayı denedim fakat bu sefer monitöre ekran gelmedi. Ne yapsam düzelir bu lütfen yardım edin :(
hocam iyi hoş diyorsunuz falan ekrana hiç bi şekilde görüntü gelmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminiz BIOS ekranını açabiliyor mu? Yani sadece Windows ekranında mı görüntünüz kayboluyor yoksa BIOS dahil hiçbir şekilde görüntü alamıyor musunuz?

Ayrıca kartınızın marka modelini tam yazar mısınız.

KS

Kralbenim52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminiz BIOS ekranını açabiliyor mu? Yani sadece Windows ekranında mı görüntünüz kayboluyor yoksa BIOS dahil hiçbir şekilde görüntü alamıyor musunuz?

Ayrıca kartınızın marka modelini tam yazar mısınız.

ekrana biosta dahil olmak üzere hiç bir şekilde görüntü gelmiyor. asus rog 4gb rx570

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kesin konuşmak istemiyorum ama kartı yakmış olabilirsiniz. Ekran kartınız üst seviye modellerden belki BIOS ta sorun olmuştur diye çift BIOS destekliyorsa bir switch yani anahtar varsa kartın üzerinde ikinci BIOS 'a geçtiğinizde sorun çözülür. Ama sizin kartınıza baktın o anahtarı göremedin ve çift BIOS desteği vs. belirtilmemiş. Kartı bir kontrol edin varsa o anahtar diğer konuma aldığınızda sorun çözülür ama yoksa bence kartınızı yaktınız.

KS

Kralbenim52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kesin konuşmak istemiyorum ama kartı yakmış olabilirsiniz. Ekran kartınız üst seviye modellerden belki BIOS ta sorun olmuştur diye çift BIOS destekliyorsa bir switch yani anahtar varsa kartın üzerinde ikinci BIOS 'a geçtiğinizde sorun çözülür. Ama sizin kartınıza baktın o anahtarı göremedin ve çift BIOS desteği vs. belirtilmemiş. Kartı bir kontrol edin varsa o anahtar diğer konuma aldığınızda sorun çözülür ama yoksa bence kartınızı yaktınız.

bende ondan şüpheleniyorum hocam. kartın 2 yıl daha garantisi var. servise göndersem, oyun oynarken bir anda kapandı ve sonra açılmadı desem onarırlar mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet işe yarar bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Öncesinden bir şeyi merak ettim onu anlamam için bana anakart ve CPU yani işlemci modelinizi verir misiniz. Eğer anakartta görüntü çıkışı varsa ve işlemci içinde GPU birimi varsa anakarttan görüntü alabilirsiniz bu sayede sistem açılır ve yazılımı kaldırmayı denersiniz belki yazılımsaldır diye seçenek. BIOS üzerinde bile görüntü alamıyorsanız kartta sorun var demektir. OC işlemi sadece Windows ekranında sorun yaratır çünkü.

KS

Kralbenim52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Evet işe yarar bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Öncesinden bir şeyi merak ettim onu anlamam için bana anakart ve CPU yani işlemci modelinizi verir misiniz. Eğer anakartta görüntü çıkışı varsa ve işlemci içinde GPU birimi varsa anakarttan görüntü alabilirsiniz bu sayede sistem açılır ve yazılımı kaldırmayı denersiniz belki yazılımsaldır diye seçenek. BIOS üzerinde bile görüntü alamıyorsanız kartta sorun var demektir. OC işlemi sadece Windows ekranında sorun yaratır çünkü.

hocam şöyle söylim. işlemcim ryzen 5 2500 onboarddan görüntü alamıyorum. muhtemelen kartı garantiye göndericem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet işlemcinizde GPU birimi yok. Siz kartı servise yollayın en iyisi.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri